Výběr vhodné obuvi
Re: Výběr vhodné obuvi
Tak ty boty z CANISu co jsem tu nedávno dával mají své první kilometry za sebou a musím říct, že zatím jsem velice spokojebý a když si ještě uvědomím kolik stály tak je to super, ale uvidíme jak budou vypadat po sezóně a nejlépe po te druhé to se pak uvidí zda mi to nadšení vydrží 

Nemá někdo zkušenosti s botami Original SWAT Chase 9?
http://www.reklamu.ne
Pár vložených inzerátů a nula hodnotných příspěvků nestačí, aby jsme ti uvěřili, že máš o tento server větší zájem než je pouhé spamování. Udělej s tím něco! MacGyver
http://www.reklamu.ne
Pár vložených inzerátů a nula hodnotných příspěvků nestačí, aby jsme ti uvěřili, že máš o tento server větší zájem než je pouhé spamování. Udělej s tím něco! MacGyver
Vedel by mi niekto popísať aký je rozdiel v použití GOratexu a Sympatexu na obuvy? Je nejaký markantný rozdiel vo funkčnosti, či životnosti pri rôznych -texoch? Aké sú Vaše skúsenosti?
Rozpadlíci,máte někdo zkušenost s obuví Lowa Tibet GTX?...Jedná se mi hlavně o tvrdost podrážky,zda nebolí chodidla a paty po celodenní tůře? Mám obdobnou obuv,pohodlná,nepropustí,lehká,ale po určité době v ní začne bolet chodidlo a nejvíce paty.
Díky
Díky
Co říkáte na tyto boty? Cenově se mi dost zamlouvají.
http://cs.sportsdirect.com/karrimor-ksb ... ots-182361
http://cs.sportsdirect.com/karrimor-ksb ... ots-182361
Jeste jsem od karrimoru nevidel kvalitni boty.
Lowa Tibet jsou prakticky to samy co Menidl Island, ci Hanwag Alaska. B/C kvalitni pohorka. Me z nic nohy zasadneji neboli, ale tezko sorvnavat s lehkou botou.
GTX x Sympatex - sympatex je proste levnejsi varianta se vsemi dusledky. Mel jsme jen jedny sympatexovy boty a subjektivne mi priapdlo ze se v nich vic potim. Vydrz membrany jsem nemel moc jak porovnat, ale opet bych cekal trosku nizssi kvlitu
Lowa Tibet jsou prakticky to samy co Menidl Island, ci Hanwag Alaska. B/C kvalitni pohorka. Me z nic nohy zasadneji neboli, ale tezko sorvnavat s lehkou botou.
GTX x Sympatex - sympatex je proste levnejsi varianta se vsemi dusledky. Mel jsme jen jedny sympatexovy boty a subjektivne mi priapdlo ze se v nich vic potim. Vydrz membrany jsem nemel moc jak porovnat, ale opet bych cekal trosku nizssi kvlitu
karrimory mám-jsou celokůže,pohodlné,lehké,vcelku levné ale při delší chůzi mě z nich dost bolí chodidla...pořídil jsem do nich i drahou odpruženou vložku a stejně to nepomohlo...ale dal jsem v nich párkrát čundr po kopcích s báglem a drží a za celodenního deště byli haksny v suchu(ale nejdřív jsem je naimpregnoval snowsealem)
Karrimory (trochu jiný model než tu postované) máme s ženou jako lehké trekovky/lepší "pracovní" boty. Pohodlné boty, které se dají sehnat s velmi dobrým poměrem výkon/cena.
Při výběru boty by měl být brán zřetel na primární využití boty - když si koupím botu s měkkou podrážkou, která je pohodlná na celodenní tůře s malým batůžkem v lehkém terénu, tak nelze přirozeně očekávat, že v té samé botě bude člověk s těžkou krosnou v horách pochodovat v pohodě !
Při výběru boty by měl být brán zřetel na primární využití boty - když si koupím botu s měkkou podrážkou, která je pohodlná na celodenní tůře s malým batůžkem v lehkém terénu, tak nelze přirozeně očekávat, že v té samé botě bude člověk s těžkou krosnou v horách pochodovat v pohodě !
to jsem ani neočekával,jen jsem psal,že jsou dost tvrdé(a to i bez batohu),ale jinak vcelku kvalitní obuv !!!
-
- Pohlaví: muž
Ma nekdo zkusenost s aktualnima seriema bot z Canisu/pracovnich potreb?
Premejslim nad novejma botama, jak vyssi do prirody nebo i do mesta na snih, tak nizsi do mesta.
Vzhledem k tomu, ze jsem zklaman stredni cenovou tridou - Merrel tenisky - neuveritelna s*acka. LaSportiva stredni pohorky - taky nic moc, po roce ne moc velkyho pouzivani do nich tece na jednom miste proudem, budiz to lehce vykompenzovano tim, ze byly v akci za 50%. Jsem se rozhodl, ze dokud nebudu vydelavat adekvatne tomu, abych si dovolil nejaky opravdu dobry, ale cenove drazsi boty (napr. Hanwag Alaska), tak ze bych radsi koupil kazdy dva roky novy levnejsi, pokud budou rozumne stat za to. Treba strejda ma z canisu/pracovnich potreba klasickej styl pracovnich bot a po 3/4 roce hrubsi prace (zednicina/zahrada) jsou stale v cajku.
Me zaujalo tohle:
http://eshop.canis.cz/Pracovni-obuv/Obu ... ozena.html
Od membrany necekam zazraky, ale myslim, ze to pujde nak osetrit snosealem nebo kremem. Pouziti do mesta na zimu, semtam nejake vikendova turistika, nakej ten ersport atd. Samozrejme zadny hardcore tury to Tater nebo vic s tim neplanuji.
Vase zkusenosti a nazory?
Premejslim nad novejma botama, jak vyssi do prirody nebo i do mesta na snih, tak nizsi do mesta.
Vzhledem k tomu, ze jsem zklaman stredni cenovou tridou - Merrel tenisky - neuveritelna s*acka. LaSportiva stredni pohorky - taky nic moc, po roce ne moc velkyho pouzivani do nich tece na jednom miste proudem, budiz to lehce vykompenzovano tim, ze byly v akci za 50%. Jsem se rozhodl, ze dokud nebudu vydelavat adekvatne tomu, abych si dovolil nejaky opravdu dobry, ale cenove drazsi boty (napr. Hanwag Alaska), tak ze bych radsi koupil kazdy dva roky novy levnejsi, pokud budou rozumne stat za to. Treba strejda ma z canisu/pracovnich potreba klasickej styl pracovnich bot a po 3/4 roce hrubsi prace (zednicina/zahrada) jsou stale v cajku.
Me zaujalo tohle:
http://eshop.canis.cz/Pracovni-obuv/Obu ... ozena.html
Od membrany necekam zazraky, ale myslim, ze to pujde nak osetrit snosealem nebo kremem. Pouziti do mesta na zimu, semtam nejake vikendova turistika, nakej ten ersport atd. Samozrejme zadny hardcore tury to Tater nebo vic s tim neplanuji.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Obecně pracovní boty nejsou moc na chození. Vydrží většinou dost (s ohledem na cenu), ale po pár stech metrů budeš trpět (vlastní zkušenost).
A neni levnejsi a kvaltinejsi si pordit US mountain boots?
Moja skusenost a nazor ?? Stredna trieda tovaru neexistuje. Bud mas lacny a nekvalitny Scheiss, vacsinou konfekcnych znaciek, drahy a nekvalitny Scheiss, vacsinou "sportovych" znaciek. Potom dlho dlho nic a su tu vyrobky za nehorazny peniaz, ako napriklad Meindl (ich rucne sita seria). Cim som starsi tym viac mam pocit, ze posledne roky sa topanky na chodenie skratka nerobia. Su len na nosenie, lebo ked v nich clovek zacne chodit tak po par mesiacoch ich znici.jameson363 píše: Vzhledem k tomu, ze jsem zklaman stredni cenovou tridou - Merrel tenisky - neuveritelna s*acka. LaSportiva stredni pohorky - taky nic moc, po roce ne moc velkyho pouzivani do nich tece na jednom miste proudem, budiz to lehce vykompenzovano tim, ze byly v akci za 50%.
-
Goral: to me nenapadlo, ale je otazka za kolik se daj bezne sehnat ve vhodnem vyberu velikosti.
zumpar: tak s tim nesouhlasim, stredni trida existuje v mnoha oborech vcetne obleceni, vojenske vystroje atd.
zumpar: tak s tim nesouhlasim, stredni trida existuje v mnoha oborech vcetne obleceni, vojenske vystroje atd.
Kludne sa podel s nazorom, mozes byt konkretny 

Co vim ceny ruznych prekupniku tak ty horske boty byvaji kolem 2-2.5k a i rozumny velikosti (9-11). Zazrak to urcit eneni, al eporad lepsi nez cannis
-
goral píše:Co vim ceny ruznych prekupniku tak ty horske boty byvaji kolem 2-2.5k a i rozumny velikosti (9-11). Zazrak to urcit eneni, al eporad lepsi nez cannis
Tak jako byl jsem zvyklej a stale tak nak i jsem i na Belleville 700, takze ty Combat Hikery asi budou pokrok. LaSportivy mi taky neprisly jako uplnej zazrak. Jen jsem slysel, ze kupodivu u tech Combat Hikeru jsou lepsi od Batesu nez od Danneru. No ja potrebuju velikost temer detskou

Lepsi, horsi nedokazu posoudit, mel jsem je v ruce, ale ne na noze. Ale pokud sednou, povazuju je za dobry kup, protoze po strane materialu se tvarily solidne.
LS boty clovek musi vybirat. Pokud koupi hadrove, nemuze od nich cekat delsi dobu sluzby nez dva roky. Naopak treba kozene Tibety jsou velmi legendarni co do kvality.
LS boty clovek musi vybirat. Pokud koupi hadrove, nemuze od nich cekat delsi dobu sluzby nez dva roky. Naopak treba kozene Tibety jsou velmi legendarni co do kvality.
Obecně pracovní boty nejsou moc na chození - no na vojně jsi taky chodil rok,nebo dva v kanadách a na chození to určitě nebylo.