Zimni bundy (popripade kalhoty a vesty)

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
jameson363
Pohlaví: muž

Zimni bundy (popripade kalhoty a vesty)

Příspěvek od jameson363 »

Myslim, ze by si to zaslouzilo samostatne vlakno. Pokud ne, tak me nasmerujte, kde se optat.

Jake jsou vase zkusenosti s ruznymi zimnimi bundami z duteho vlakna? Zajimaji me aktualne spis civilni nebo military-ale-civilne vypadajici modely. Premejslim nad novou zimni bundou - pouziti mesto, civilni outdoor, nikoliv military.

Klasickou britskou softie thermal jacket mam (dokonce i kalhoty), to nechci tedka resit(ale klidne si to reste nekdo jiny ;-)). To je fajn levna vec na kurveni do armady nebo na ersport ale je to takova homeless bunda, co se neda moc nosit do civilu, nehlede na stav, do jakyho se pri pouzivani na military dostane:)

Muj favorit je Arcteryx Atom SV Hoody, ale aktualne mimo moje financni moznosti, to same Carinthia HIG, popripade Patagonia Micro Puff Hoody.

Dale se mi libi Snugpak Sasquatch, to uz cacina bejt privetivejsi cena, ale taky bych ocenil jeste neco trochu levnejsiho, pokud je.

Jde mi o +- civil look (cerna, tmave modra, seda/tmave seda), primerena cena, primerena sbalitelnost a kapuce.

Nekdo nejaky tip a zkusenosti?
Reccol
VIP

Re: Zimni bundy (popripade kalhoty a vesty)

Příspěvek od Reccol »

Když to nemáš na military, proč ne peří?
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Aktuálně taky řeším stejný problém. Chtěl bych něco levného s primaloftem, co má dost široké rukávy, aby se do toho vešlo více vrstev oblečení.
Tahle originál armádní USA level 7 nevypadá špatně ...
x1.jpg
jameson363

Co se tyce peri - prijde mi, ze je tu na to furt dost teplo a vlko. Zase bych si to rad obcas vzal i jen na tricko, kdyz jdu do mesta a bude lehce nad nulou a nemusel laborovat, ze neni -10 a mohlo by padat neco mokryho. Proste pohodlny teplo. To muzu rovnou nosit hardshell a pod to vrstvit fleesky. Rad bych neco vic all-in-one, co snese i lehce plusovy teploty a vodu, takze proto duty vlakno.

Na ECWCS level 7 mi vadej 2 veci - military suchace na domovenku atd a zbytecne velka robusnost.
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Tady je ještě level 7 bunda od helikonu. Mají 3 barvy. Taky nevypadá špatně. Cena cca. 3700. Materiál climashield apex.
helikon level 7.jpg
Reccol
VIP

Příspěvek od Reccol »

Pak mám dobrou zkušenost s tímhle.
jameson363

Robyn - za ty prachy bych si uz radsi priplatil 300kc za Snugpak, nehlede na to, ze ma naprd resenou kapucu. Tusim ze nema prekryti spodni casti zipu, tudiz voda steka z kapuce dovnitr do limce.

Reccol - tak urcite, to jsem psal uz v prvnim postu, ze je muj favorit, ale ta cena :(
Stenny
VIP

Příspěvek od Stenny »

Dá se v nějakém pražském obchodě vyzkoušet Softie jacket? Mám dva metry, úzký pas a ruce dlouhé jak ráhno, takže z kupování oblečení po internetu jsem už byl vyléčen.
Robyn

Příspěvek od Robyn »

Asi si myslel SNUGPAK SJ6 A-TACS, černou nebo olivovou ...
Přijde mi ale, že má dost úzké rukávy a komfortní teplota má být jen max. -5.
SNUGPAK SJ6 A-TACS.jpg
jameson363

Robyn: myslel jsem Snugpak Sasquatch
OlaffLudwig
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OlaffLudwig »

Co takhle nějakou značku, co dělá věci na snb? Jejich věci hodně vydrží, sám už asi 5 let bundu od značky vehicle... je tam tlak na to aby vydržely vodu a přitom větraly a dělá se spousta cenových variant (slušnej vodní sloupec za přijatelný peníze...)

Chápu, že by mohla někoho odradit současná móda - strakatý hadry, ale i tyhle značky maj v nabídce nenápadný modely ;-) Navíc je na netu spousta outletů, takže se daj sehnat za dobrý peníze.
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

Pokud zimní bunda, tak peří. Nicméně do našich podmínek je to zbytečný. Osobně bych volil ňákou jednovrstvou membránovku a teplej vlněnej svetr.
A tady se dostávám k otázce, kde sehnat opravdu teplej svetr a nedat za něj 3000?
Babičku, která by pletla nemám :cry:
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Já zimní bundu nemám žádnou a doteď jsem ani nepotřeboval.
Pohodlně to nahrazuji softshellkou a pod ní jednu nebo dvě fleecové mikiny, případně kombinace se svetry. Pokud venku opravdu prasí, mám kvalitní větrovku, která se vymění za softshellku. Celé je to velice variabilní a parádně se reguluje teplota.
Softshellka neprofoukne, sníh na ní nedrží a pocitově je na nošení, pro mě, mnohem příjemnější než silná větrovka nebo zimní bunda, nepřipadám si v tom jak medvěd ;-)
Celé to tak mám , protože vyloženě nesnáším přehřívaní a když v zimě vykoukne sluníčko je to na pos...i.

Pokud nemáš babičku co plete projdi se po dědině/paneláku a nějakou babču co plete si najmi. Ona bude ráda za nějakou drobnou a 3K si určitě neřekne ;-)
OT: Já jsem takhle našel paní v důchodu co původně dělala čalounici nábytku. Očalounila mě staré křesílko(citová vazba) za pakatel a ještě byla ráda, že má co dělat. Kvalitativně to má na naprosto profi úrovni :yes
James_X

Příspěvek od James_X »

Osobně využívám kombinaci:
Svrchní vrstva G-tex (AČR sice je 1. gen. nicméně bojujem s tím co máme)
1. vrstva Snugpak sleeka elite reversble
2. vrstva AČR fleeska (jen v nouzi)
3. vrstva triko s dlouhým rukávem Under armour LVL 2
mezivrstva ledvinový pás
4. vrstva 5.11 triko LVL 1
jameson363

James_X píše:Osobně využívám kombinaci:
Svrchní vrstva G-tex (AČR sice je 1. gen. nicméně bojujem s tím co máme)
1. vrstva Snugpak sleeka elite reversble
2. vrstva AČR fleeska (jen v nouzi)
3. vrstva triko s dlouhým rukávem Under armour LVL 2
mezivrstva ledvinový pás
4. vrstva 5.11 triko LVL 1

Jen mala poznamka - dopurucuji cislovat obracne tak jak je bezne.
James_X

Příspěvek od James_X »

dík za připomínku ;) psal sem to v noci a už mi to pořádně nemyslelo
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

nevite nekdo o nejakem vyrobci, ktery by delal bundu do pasu z kvalitnich dutych vlaken (climashield, primaloft atd...) ve stylu US bomberu? Alpha pouziva nejakou kvalitni izolaci?
Butch

Příspěvek od Butch »

Tak já jsem si koupil bundu Carinthia HIG, provedením naprosto perfektní. Tepenou pohodu nemám možnost vyzkoušet, protože je venku asi tak milion stupňů, ale věřím že se k tomu jednou dostanu, tak pak napíšu víc.
Apokalyptik

Příspěvek od Apokalyptik »

V poslednej dobe zaznamenávam na letákoch pseudošportových obchodov ale aj na stránkach kvalitnejších výrobcov nový trend:

Po období, kedy nás presviedčali, že do zimy je najlepší Polartec a pod, potom prišiel "softshell" teraz sa začínajú objavovať prešívané bundičky plnené dutými vláknami alebo čo to tam je.

Teda prvú bundu plnenú dutými vláknami som si kúpil cca v 1997-mom a bola super, potom som si kúpil ešte jednu a tú mám do dnes. Ale to bola klasická veľká bunda s kapucou.

Teraz sú to také vypasované buzy-bundičky pod vrchnú bundu.

Čo je teda lepšie? Termoflís, alebo duté vlákno? :roll:
Reccol
VIP

Příspěvek od Reccol »

Peří.

Jinak z toho, na co se ptáš, je každý obvykle na něco jinýho.
Odpovědět