Hodinky pro Rozpadlíky

...aneb co se jinam nevešlo.
Odpovědět
MFG
Pohlaví: muž

Re: Hodinky pro Rozpadlíky

Příspěvek od MFG »

@danblack @hdm mam tohoto Garmina asi dva roky, pokud neni pripojen k telefonu, tak da tak 14 dni. Hledam idealne to same jen s basic funkcionalitou, ale s vydrzi v letech ;) Libi se mi, ze pokud zhasne tak vypada jako maly naramek z kuze/gumy.
image.jpeg
@kocour tohle je zajimave, diky za info, fakt me to prekvapilo...doplnim vzdelani ;)
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Muj novy kompromis :-) Puvodne jsem chtela, aby to vydrzelo jaderny vybuch a slo to samo :-) Nakonec jsem slevila ze sklicka, designu a trochu i z funkci (chtela jsem tam mit treba teplomer), ale nikoli z dobre citelnosti a vodotesnosti. Neb pro damy se proste funkcni a zaroven esteticke hodinky nedelaji a na ty panske orloje abych mela batoh... Takze vyhraly levne Casie za 1390 Kc, ale za tu cenu se solarnim! pohonem a vodotesnosti 10 bar (realne pry 15 m). Uvidim, co predvedou. A kdybych je nahodou rozflakala driv nez za 10 let, ktere ma vydrzet akumulator, aspon me to nebude tak mrzet...
Přílohy
IMG_20160809_185000.jpg
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
LuVa

Příspěvek od LuVa »

Schvaluju! Tomu rikam racionalni volba. Nemuzu si pomoct, ale u hodinek davaji lidi (i v tomto vlaknu) strasne moc na vzhled a pak si to zpetne zduvodnujou.
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

No, vzhled je nejdulezitejsi - kdyz neprectu, kolik je hodin :-), jsou mi na houby. Treba damsky G-shocky z hlediska velikosti a ostatnich vlastnosti byly OK, ale k cemu jsou mi bily rucicky na bilym ciferniku? Nektery mensi pansky bych taky jeste skousla, ale bylo tam takovych malych cifernicku a serepeticek, ze rychla orientace na PRESNY cas i pri te velikosti byla nemozna. Ach jo, mam fakt rada hezky hodinky, ale jeste radsi funkcni :-)
LuVa

Příspěvek od LuVa »

Ja tim vzhled myslel spis "cool" nebo "drsny" vzhled, ne tak funkcni design.
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Tak prvni dojmy po necelych 24 hodinach:

1) Ackoli jsou o chlup vetsi nez automaty, ktere jsem mela predtim, jsou neuveritelne lehke! Vubec nevim, ze je mam na ruce :-)

2) Pri serizovani jsem sla intuitivne, ale nakonec jsem prece jen na 1 vec musela mrknout do manualu. Na druhou stranu, od 80. let (moje posledni digitalky) se toho zase tolik nezmenilo...

3) Budiky jsem si nastavila 2 z 5 moznych. Hlasitost pipani ani delku nelze nijak upravit, takze me fakt nevzbudi. Nekoho mozna jo, ale pro mne je ta funkce zbytecna. Skoda. Ale je pravda, ze ja spim fakt extremne tvrde.

4) I kdyz jsou lehke, spi se s nima na ruce pomerne tezko. Jsou skoro 1 cm vysoke a zavazeji. Takze je budu na noc sundavat. V tom pripade bych ocenila jiny typ zapinani pasku nez na klasickou sponu s dirkami.

5) Osvetleni je oranzove, ne bile, coz je v noci prijemne. Delka osvetleni se da nastavit na 1,5 nebo 3 s - moznost nastaveni je fajn, ale uvitala bych jeste jeden delsi interval, treba 5 s. Kdyz to jede na solar, je to jedno. Kazdopadne pri hledani klicove dirky ve 2 v noci moc nepomohou, na druhou stranu nevzbudi spoluspace :-)

6) Datum zobrazovany na displeji ve formatu rok-mesic-den nejde prenastavit na nas obvyklejsi den-mesic-rok. Ale to pry u zadnych digitalek Casio. Skoda, ale zvyknout na to jde.

7) Kdyz jsem je doma serizovala na sekundu presne, rozchazely se s presnym casem o 11 s. Na to, ze byly vyrobeny r. 2015 a pak sly nekde v regale, to vubec neni spatny :-) Uvidime, jak to bude treba za mesic.

Ze ja blbec je nekoupila na netu, o 350 Kc levnejs... https://www.timestore.cz/Znacka/Casio-2 ... tion-11841 , to uz bych jim nevycitala vubec nic :-) Ale hodinky stejne jako boty musim videt a vyzkouset...
Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

Tak přidám taky svoje hodinky, jsou to Sunto Core All Black z druhý ruky. Funkce ABC, tedy altimetr, barometr, compas. Kompas moc nevyužívám, zato barometr ano. Vodotěsnost do 30 metrů (sunto jediný uvádí vodotěsnost v metrech, hloubku měří do 15 metrů). Co mi vadí je, že budík mají jen jeden, a jeden odpočet do 100 minut. Ten bych bral delší. Taky by mohli mít vibrace jako některý casia. Jinak jsou super. Podsvícení je zelené a parádní.
gravedigger

Příspěvek od gravedigger »

Moje rozpadlické hodinky vypadají takto. Baterka jim nedojde a přesnost drží do 5 sec za den.

DSC_0186.jpg
Baterka jim nedojde, v chodu jsou od roku 1976, letos po GO. Ale jen kvůli vzhledu, stroj byl stále funkční.
Přílohy
DSC_0188.jpg
JOBU

Příspěvek od JOBU »

No tak toto už hej..
Mirino

Příspěvek od Mirino »

Na účely turistika, rybaření a všechno ostatní "horší" mám tyto Amfibie. Automat, žádná baterka, píšou protivoudarnyje, šroubovací korunka a použitelné do 200m hloubky. Jako opravdu reálně, né že vodotěsnost 100m a praktická odolnost použitelná max pro plavání a šnorchlování. Původním určením pro ně je potápění a na těch 200 m mají originální sovětský patent z roku 1967. Od té doby je dělají bez větších změn, takže kostrukce prověřená praxí. Sklíčko je plexi, nebo akrylát chcete-li a je tlusté přes tři mm. Takže i mechanicky něco snese. Pouzdro je nerezová ocel. Luneta je otočná, samozřejmě. Luminiscence není do rána, ale pár hodin podrží a na nasvícení čelovkou reaguje velice pěkně. Tak jak jsou na silikonu váží 75g. Denní odchylka 10 vteřin stabilních.
100_3469.JPG
100_3465.JPG
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Asi tě zklamu, ale pouzdro je chromovaná mosaz ;)

Ovšem to nic nemění na faktu, že jsou to celkem odolné hodinky. Nic na parádu, ale do lesa dobrý ;)
Mirino

Příspěvek od Mirino »

Nezklameš. Je to opravdu nerez. Pochromovaná mosaz je na lunetě.
Podle popisu je to jasné.

Case material Stainless Steel
Bezel material Chromed brass
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Tak třeba nové modely jsou z nerezu. A já vím, jak to zjistit :mrgreen:
Mirino

Příspěvek od Mirino »

Magnetem???? :tmi
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Flexou!!!
Mirino

Příspěvek od Mirino »

V zájmu ověření absolutní pravdy to nechám na tobě. Kup sobě jedny Amfibie, skoč do garáže pro flexu a potom nás, po vědění bažící, s výsledkem seznam. :lol:
Venet

Příspěvek od Venet »

:lol:
Ale keď už sme pri tých amfíbiach...
Mám také isté (teda samotný ciferník je v čiernom ale s trošku inými číselkami)
Len... sklíčko mám už dosť poškriabané. Predsa len ich nenosím k saku, ale všade...
A teraz, hodinári všetkých krajín potreboval by som pomoc. Dá sa sklíčko na amfíbiách vymeniť za niečo odolnejšie? minerálne sklo, alebo čo... (alebo aspoň menej vypuklé) tak aby ostala zachovaná vodotesnosť.
A keď nie, ako vyleštiť jestvujúce sklíčko od škrabancov?
Venet
Cogito, ergo armatum sum.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Vzhledem k ceně hodinek je asi ekonomicky výhodnější koupit nové.
Venet

Příspěvek od Venet »

To mi je jasné, ale odhliadnuc od ekonomickej výhodnosti?
Aspoň ako to sklíčko preleštiť...
Cogito, ergo armatum sum.
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Přeleštit plexi hm..
napřed smirek , cca 300 zbrousit až pod spodní úroveň škrábanců
pak přerovnat 500 pak 1200 případně železnou vlnu 0, nakonec hadrový kotouč do vrtačky a modrým voskem do vysokého lesku.
Alespoň takhle leštíme plexi v rachotě.
Odpovědět