Koukni sem, nepamatuju si jak se jaký je, který závit (už je to dlouho), ale dělal jsem redukci z masky M10M na MOF-4 filtry.
https://www.thingiverse.com/thing:4162603
Koukni sem, nepamatuju si jak se jaký je, který závit (už je to dlouho), ale dělal jsem redukci z masky M10M na MOF-4 filtry.
Ta maska bude ok. Mám starou, polskou masku, ještě se šlauchem a cigaretový dým filtrem neprošel. Nebyl cítit.Alstratt píše: ↑19.10.2023 22:14 CBRN/NBC filtery si setrim. Lezt s tim v kouri nebude moc dobre, kdyz v nem clovek stravi nejaky delsi cas nez tu budovu opusti. Ucpete je, skoda takovych filteru. Obecne horici budova, obzvlast budova kde je hodne syntetickeho materialu, ruzneho plastu, tak lze docela rychle ucpat filtery. Jo muzete mit na maksu napojeny CS PAPR ale stejne je to po omezeny cas. Takze tlakove lahve jsou lepsi reseni. Ale to jsou hasici, nebo my nekam do zamoreneho bojiste, nebo pri potapeni se (s otevrenym/uzavrenym okruhem) pri cviceni, specifickych spec. operaci ... Ale na unik z budovy neni potreba zas neco super extra potreba.
Ono taky, kolik filteru muzete nasadit na masku, ci mate CS PAPR. Ono postupne kdyz se to ucpava a pri behu, tak potrebuje dostatek kysliku, to vam muze umoznit vydrzet dele a poskytne vam to i vice kysliku pro vas vydavany vykon. 1 vs 2 filtery je tez rozdil. Takze zalez taky v jake budove bude horet, jake dalsi latky se budou uvolnovat. Stacilo i jen kdyz byl pad WTC, a hasici tam hned musely a nadychaly se. ANo bezne se neudusily. Alep ostupem casu chytly rakovinu a ruzne zdravotni problemy a postupne behem par a nekolika let zemrely. Kdyz je to kancelarska budova kde jsou ruzne barvy do tiskaren taky a komponenty co se nachazi v elektornice jako jsou tiskarny, pocitace atd. tak to kdyz zacneh orset, to je tez solidni svinstvo. Nehlede na ot rozpadajici se horici budova to mnozstvi prachu a zaneseni plic prachem atd. Opakuji, na unik z domu, netreba nic extra.
https://www.avon-protection.com/products/cs-papr/5212 Tohle bylo mysleno tim CS PAPR. Mam FM53 masku.
Pro dítko od mimina do 3 roků je třeba ještě kukla s filtroventilací, dětské masky jsou použitelné tak od 4 až 5 let. Dítě to musí být schopné udýchat. Všelicos zajímavého se najde na ebay. Dětskou výbavu s bateriovou filtroventilací tam prodávají většinou prodejci z Israele a za velice zajímavé ceny. Jedná se většinou o nová, pouze dlouhodobě skladovaná zařízení. Israelci jsou v ochraně dětí na vysoké úrovni, nikdo jiný se tomu dnes ve světě příliš nevěnuje. Staré dětské masky československé nebo sovětské výroby jsou pro dnešní použití již silně zastaralé a proti hovoří i použití filtrů na závit OZ 40x4mm podle normy RVHP (GOST). Sice se stále seženou, ale ...
Masku MP5 sice znám, ale fyzicky ji nevlastním, je to původně francouzská maska dělaná licenčně v Polsku. Podle dost detailní fotografie, kterou jsem si našel na netu, je průzor spojen s maskou neoddělitelně, takže jeho výměna není možná. Další problém by byl sehnat náhradní díl a případná těsnost po výměně. Nějaké čistění nebo leštění průzoru nepřichází v úvahu, změna nastala zřejmě v celém průřezu materiálu.