Pes

...aneb co se jinam nevešlo.
Odpovědět
Tommy
Pohlaví: muž

Re: Pes

Příspěvek od Tommy »

No mel by to byt lovecký pes. Máme byt v domě se zahradou a za domem les a louky takže mista je dost. Tak zatím se zacneme jen na chvilku procházet a uvidíme jak na tom bude, po roce podnikneme něco většího. Ted ho musím naučit aportovat aby jsme si na louce mohli házet a ja ho aspoň utahal :)
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

Ahoj,všiml jsem si tohohle vlákna až teď,my máme tuhletu brašničku http://www.manmat.cz/cs/products/displa ... ue-line/83 a cenově je opravdu jinde nežli ty předchozí. Někde vyhrabu fotku s našimi bosíky
Tak tady je ta fotka
Přílohy
049.JPG
mischanek

Příspěvek od mischanek »

kdyz psa, tak za me Cane Corso (Italsky corso pes) - na to, ze jsem o tomto plemeni nemel donedavna ani tucha, mame doma uz tri a asi uz nikdy jinak :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
do PA asi slusny univerzal.. neco malo o plemeni napr. tady: http://www.cuoreprode.cz/cane-corso/neco-o-plemeni-cc/
Evinka
VIP

Příspěvek od Evinka »

http://www.youtube.com/watch?v=0IZWyFD73zo

ještě teď mám husinu a doufám, že svému ušákovi dokážu pomoci - pokud bude třeba a ten chlapík má můj obrovský respekt...klid, rozvaha....
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Zaujala mě ležérní frekvence srdeční masáže, tak jsem si o tom něco našel: http://www.muj-pes.cz/zdravi-a-nemoci/p ... i-184.html
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Mám jeden "technický" dotaz. Je nějaký způsob, jak znehybnit (zneškodnit) útočiciho vlčáka holýma rukama? Před několika dny jsem byl u rodičů na návštěvě. Byl jsem s tátou (skoro 70) a jejich malým psem na procházce, když tu náhle z křoví vystartoval vlčák a bez výstrahy na nás zaútočil. Táta vzal malého psa do náručí a otočil se pryč. Vlčák vyskočil nahoru a snažil se otce kousnout dozadu za krk. Naštěstí se mu to nepovedlo (stojatý límec), tak se otci zakousl mezi lopatky. Ihned jsem ho skopl dolů, šel i po mně, ale stačil jsem se uhnout. Pak znovu napadl otce, tentokrát zepředu a znovu šel na krk. Otec se kryl rukou a udělal úhybný manévr na stranu, takže se mu vlčák zakousl do podpaží. Dostal další kopanec a pak už přiběhl jeho majitel a dal si ho na voďák. Tvrdil, že pes to udělal poprvé, ale už z minula víme, že je totálně nezvladatelný a agresivní (malé psy likviduje na potkání a jde i po lidech). Po předběžném ošetření (většinu kousance zachytil kabát, na zádech byla "jen" prokousnutá kůže a rýhy, jsem zavolal PČR, která to zadokumentovala (policajti se chovali slušně, vše nafotili a majiteli psa dali "céres"). Pes, který byl uvázaný u stromu se na vodítku točil furt dokola a šel by i po policajtech. Majitel psa donesl očkovací průkaz, ze kterého vyplynulo, že pes byl očkován naposledy v roce 2011 (březen), tak ho musí dát na zkoušku na vzteklinu. Pak jsem jel s otcen na pohotovost na ošetření (naštěstí to bylo jen povrchové zranění).Tentokrát to dopadlo ještě celkem dobře, pak jsme doma řešili co dělat, pokud vlčák znovu zaútočí a zrovna nebude nic po ruce. Jestli ho lze holýma rukama nějak zneškodnit, nebo zablokovat než si pro něj přijde jeho majitel.
Z trošku jiného soudku. Osobně jsem obdivovatelem labradorských retrívrů. Před lety jsme jednoho měli a byl to naprosto úžasný mazel. Těch procházek, co jsme spolu nachodili. Jednou, když jsem se potápěl v rybníku, tak se mne snažil zachraňovat. Potopil se za mnou. Před několika lety odešel v požehnaném věku 12 let.
S pozdravem M.
gravedigger

Příspěvek od gravedigger »

Na hole ruce zapomen - nůž s jednorucnim otvírání na klipu v kapse u kalhot. Tohle je napadeni a nechat do starého táty kousat tupyho psa?
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Nůž může být, ale pozor psi jsou dost chytří a když máš něco v ruce jdou ti právě po té ruce.

Přečti si příručku od Miliho (někde tu na foru je odkaz), tam také řeší obranu před psem a co si pamauju jako zásadní namotat něco na ruku>nastavit mu ji a jak se zakousne vrazit mu ji co nejdál a povalit na záda a držet než přijde majitel. Počítej, ale s tím, že to není sranda ho udržet, bude kopat a snažit se otočit.

Jinak zážitek dost hrůzný.
Vito

Příspěvek od Vito »

holýma rukama to jde většinou ve filmech nebo počítačových hrách.
jako další varianta mě napadá teleskop. zavřený v ruce by ho nemusel vidět a až zaútočí tak ho švihem rozevřít ideálně přímo na hlavu nebo čumák. taky se dá obouručně použít na vykrývání útoků. rozhodně to pro toho psa nebude příjemné a ani by to nemusel přežít. co jsem teda ještě slyšel tak když psovi rozbiješ čumák, tak z něj bude silně krvácet a mohlo by ho to od pokračování v útoku odradit.
doufám, že teď nevypadám trochu jako násilník, co se vybíjí na psech :) zvířata a zejména psy mám velice rád (samozřejmě ne na talíři) :D
Hdm

Příspěvek od Hdm »

ještě se dá použít když útočí na jednoho člověka, aby ho druhý chytil za zadní nohy a zvedl. Pes pak má mizernou oporu jen po předních pro postoj a nemá jak útočit. Ale celé je to KDYBY. Vyžaduje to zkušenost s velkými psi a tím jak jsou rychlí a jak reagují.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Díky za návrhy. Ten teleskop se mi líbí ze všeho nejvíc. Na namotání čehokoliv na ruku nebyl vůbec čas, od okamžiku vyskočení vlčáka z křoví do zakousnutí do tátových zad to trvalo pár sekund (odhadem tak tři) a za zadní nohy by se stejnak nedal chytit. Jak se zakousl do zad, tak sebou škubal jako divej. Při zakousnutí do podpaží taktéž. Tak jsem do něj kopal, co to dalo. I když jsem měl na nohách jen tenisky (asi by byly i vhodnější boty). Snažil jsem se ho trefovat do slabin a žeber. Taky jsem poté přemýšlel, jestli jsou na psovi nějaká na kopance citlivější místa. S pozdravem M.
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Pokud pes přepne do bojového stavu tak nikde žádná slabina a prostě rube. Dokud svaly, šlachy a kosti fungují tak jede.
maci

Příspěvek od maci »

Pozor na speciálně cvičeného psa! Ten nekouše do nastavené ruky, nebo dokonce nohy. Většinou to podběhne a kousne jinam. Spoléhat se na to, že má pes náhubek nedoporučuji? Pes si ho může na povel sám sundat a ani mu to nebude dlouho trvat.
peteres

Příspěvek od peteres »

Chlíbek ve své knížce popisuje nějaké obranné techniky proti napadení psem. Co si z toho pamatuju, tak píše, že pes když zaútočí tak je třeba počítat že kousne a je třeba mu nastavit ruku (nejlíp něčím obalenou) a nechat ho zakousnout a pak zlámat vaz. Kdyby se mi pes zakousl do zad do kabátu, asi bych shodil kabát a snažil se psí mordu do kabátu zabalit a pak ho zalehnout. Když nám pes napadl kotě, hodil jsem na ně deku a zalehl, pes útočit přestal, kočka ale nakonec útok stejně nepřežila. Dotaz ale byl na zneškodnění útočícího psa holýma rukama, v takovým případě si myslím, že se pokousání nejde vyhnout.
maci

Příspěvek od maci »

je třeba mu nastavit ruku (nejlíp něčím obalenou) a nechat ho zakousnout a pak zlámat vaz - takhle útočí pes vycvičený v kynologickém spolku, nebo necvičený pes. :)
Robyn

Příspěvek od Robyn »

S tím lámáním vazu bych to tedy chtěl vidět. Často, prakticky denně si hraju se sousedovic psem, je to kříženec rottweilera a beaucerona. Beauceroni jsou psi, který se používali na hlídání stád před vlky a medvědy. Ten souseda z místa skočí přes plot vysoký 1,8m a má fakt neskutečně silný krk. Jemu bych vaz určitě nezlomil.
Prostě u sebe noste nůž. Jakýkoliv, protože bez něj budete u některých ras nebo v případě napadení více psy najednou v :moon .
Co třeba bulmastif nebo tosa inu. :) Ta může mít i 100kg váhy. Když jí budete lámat vaz tak by se mohla uchechtat k smrti. :lol:
floky

Příspěvek od floky »

Na psa som teleskop tahal viac ako 10x....kupodivu pes na ten kovový zvuk celkom slušne reaguje a vždy to vytiahnutím končilo. (od jedovitých malých bastardov cez rôzne 15-20kg zmesky až po pittbula s parťákom) Funguje to celkom slušne aj na majitelov, ktorý sa menia z pasívnych pozorovatelov na aktivnych záchrancov.
Máme malého teriera, uplne pohodový pes, ktorý nezašteká jak je den dlhý....rôzny bastardi si preto radi pohonia ego.

Obranu psa riešim primárne teleskopom, sekundárne nosím na opasku nož (bodak vz 58) kedže pes chodí na prechádzky zvačša v lesoch ktoré su v okolí našej chaty, nie je viditelné nosenie noža až taký problém.

Takže moje odporučanie: teleskop v kombinacii s nožom
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

Nasemu psovi hned za lebkou zavina ohromne jelito krcnich svalu. Tomu ani neootocis hlavu, kdyz nebude souhlasit. To lamani je takovy teoreticky mytus na jezevciky...
Josef
Rozpadlík

Příspěvek od Josef »

Existují psi, kteří by bez výcviku, od přírody, primárně zaútočili zezadu a přímo na tvůj krk. Neodlákáš je ani na předstrčený rukáv. Naštěstí je tato lovná vlčí taktika vlastní plemenu, které je na cca 99,9% přátelské k lidem. Ale jen pro pořádek je dobré s touto alternativou při taktické obraně počítat (nebo spíš pro svou vlastní obranu takového psa mít).
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Co je to za plemeno, které jde na lidi zezadu?
Taky jsme se pak doma dohadovali, co by dělali policajti, kdybych toho vlčáka, co napadl otce zastřelil?
S pozdravem M.
Odpovědět