Survival schránka

...aneb co se jinam nevešlo.
Odpovědět
gonzo23

Re: Survival schránka

Příspěvek od gonzo23 »

Možná by nebylo špatné, nechat tam zprávu pro případného nechtěného nálezce. Napsat, že to jsou vaše nouzové zásoby a ne nějaká zapomenutá čórka (třeba to může pomoct). A možná i kontakt na majitele. Třeba mu bude blbé nechat někoho v nevědomosti, že je bez zásob. Nebo se bude chtít pochlubit, popř nechá papír na místě a ozve se někdo jiný. Alespoň by člověk věděl, že musí udělat zásoby nové.
Josef
Rozpadlík

Příspěvek od Josef »

Nebo je tam dobré tu adresu nechat proto, aby nálezce věděl, kdo se tak svědomitě připravil na rozpad a zašel na majitelovu adresu se skupinkou pomocníků vytlouci z něj informace, kde má ještě další schránky... :lol:
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Tak to zanechání kontaktu by se dalo pořešit tak aby nálezce mohl kontaktovat uložitele ale nemohl lehce zjistit o koho přesně jde pokud mu to uložitel sám neřekne. Napr. nachat tam jenom email který jinak nevyužívám nebo číslo na mobil který je na předplacenou SIM apod. Řeším obyčejné náhodné nálezce tj. 99.99% neboť BIS apodobné instituce o vás vědí tak jako tak vše a co nevědí si lehce zjistí když budou chtít ;)
sroub

Příspěvek od sroub »

No osobně bych to spíš zajistil proti vyzdvižení, nějaký varování že jde o munici, nebo nad to pohodit přímo nějakou starou munici, křidýlka z miny nebo nějakej takovej "poklad" pro detektoráře, a dovnitř tahovou nástrahu.
Ve stylu: Když ne já, tak nikdo :lol: :lol: :lol:
MRAK
VIP

Příspěvek od MRAK »

jo
a v cukuletu tam máš benga a pyrotechniky, který ti tvůj soudek řízeně odpálí semtexem :mrgreen:
sroub

Příspěvek od sroub »

MRAK píše:jo
a v cukuletu tam máš benga a pyrotechniky, který ti tvůj soudek řízeně odpálí semtexem :mrgreen:
Lepší než kdyby se mi v tom hrabali. Když to bude někde dál od lidí, tak se obvykle nebude riskovat přeprava munice, ale odpálí se to na místě. A vo tom to je :D
Kráter pak bude vidět z dálky, a odpadne mi pracný kopání a zbytečná námaha kde bych stejně nakonec zjistil že mi to někdo vybral....
sroub

Příspěvek od sroub »

Ono stejně by asi ta nástraha byla ve formě největší sehnatelný bobmbičky s pepřákem.
Aby kdyby se někdo nenechal ošálit druhoválečnejma troskama půl metru nad sudem s věcma, tak by pepřák (optimálně) zajistil že obsah sudu vzteky rozkope po okolí, čímž zničí většinu stop který by mohly identifikovat původního majitele....
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Osobně bych jako nástrahu to viděl na umístění teleportovacího boxu, který drzého nálezce teleportuje ke mě do sklepa kde mu nakopu :moon

Sorry ale podle mě už řešíte nesmysly...
sroub

Příspěvek od sroub »

No, osobně sem spíš pro PA scénář příznivce režimu "vietcong" tj. co nejmíň stop, a preferovat maskování/neviditelnost před odolností. Jako je tu vlákno pro castle režim, tak já mám přesně opačnej přístup. Protože co není vidět, nedá se trefit, rozbít, zničit, ukrást a pod. A když už se něco objeví, v tomhle případě nějaká schránka s vybavením, tak nepůvodnímu nálezci řádně znepříjemnit jeho novej objev, aby si příště všímal svýho. Mym ideálem, a nejen v tomhle případě je vlk. Žije sice skrytě a převážně není vidět, ale kousnout taky umí pořádně.
Ale to už je nad rámec vlákna....

EDIT: opraveny překlepy

Promazáno (Mrak)
Kedarus

Příspěvek od Kedarus »

Hledal jsem jestli vetsi nebezpeci predstavuje detektor nebo mys.Detektor.Jinak bych bral tohle(s patricnou povrchovou upravou http://www.mevatec.cz/_0488x-kovove-sud ... -vikem.htm
Plast je lepsi.Mys,hrabos atd se pousti do pul metru pod zemi.Hryzec vodni(to vodni neplati :D ) jde az metr pod zem,ale taky tam zije a vyleza jen vyjmecne na rozdil od mysi ktera zije ve vyssich patrech.
Mimo pripad atomove valky mys nebude mit zapotrebi chovat se jak hornik a kutat dalsi metr dolu,zvlaste kdyz to nemuze udelat svisle aby se neudusila.Proste si bude dal zit ve svem prirozenem prostredi a PA ji bude na haku :D
Navic jdou plastove sudy natrit ochranou ktrera mysim moc vonet nebude.treba tohle
http://www.metrum.cz/cs/stavebnictvi/st ... cni-nater/ popr nejaky gumoasfalt nebol cokoli jineho na bazi asfaltu.
Urcite se da najit i vetsi smradoch :D .Navic ziskate dodatecnou ochranu.
Do sudu dat par kulicek naftalinu,a pri zasypavani pridat do zeminy par dobrutek.Treba sirne knoty nebo hadr namoceny v terpentynu ve folii aby rychle nevyprchal (doutnal).
Jinak by se asi meli zakopane poklady rozdelit na 3 kateogorie.
1.Vydrancuji Vas.Tam je potom nejdulezitejsi jidlo,leky a arzenal at mate cas se zbrchat.Drahe kovy bych ulozil zvlast.
2.Vyzenou Vas.Asi mate plan B kam v tomle pripade jit.To ovsem budete mit muset v sudu uplne jine veci.V mem pripade s ditetem musim pocitat nejmene trojnasobek casu co bych stravil na ceste sam.Urcite bych sbalil lehky stan,plastenky ,lehky bagl,zakladni lekarnicku,trochu trekoveho obleceni a termoizolacni folie.Nikde neni psano ze Vas vyzenou v srpnu a pochod listopadovyn destem bez vybaveni Vas spolehlive odrovna a ne tak dite.
Na tech par dni staci na jidlo susene maso,susene mleko,sadlo a par doma vyrobenych musli tycinek.
3.Byt sam a jako vychodisko by byl utek do prirody tak sbalim taky neco jineho :D
Josef
Rozpadlík

Příspěvek od Josef »

Hadr s terpentýnem - na to bych byl hodně opatrný. Terpentýn, fermež, lněný olej aj., ve spojení s vlnou, koudelí hadry či pilinami - obecně hrozí nežádoucím samovznícením. I když připouštím, že při tomhle konkrétním použití asi zrovna nebude v okolí nadbytek vzduchu, aby to něco nechtěného provedlo.
Kedarus

Příspěvek od Kedarus »

Terpentyn jsem vystrelil jen tak od boku :D .Jde o to tu zeminu nad a kolem sudu chemicky otravit(nemusi to byt silne jedy)a predevsim znechutit hlodavcum.Nasel jsem par repelentu na kuny,nektere funguji i na mysi.Ale lit to zbuhdarma do hliny je hloupost.Ma to vydrzet roky,ne par mokrych mesicu.Najit jakykoli zpusob at se ty sracky pomalu uvolnuji do pudy a mysim smrdi.Nemaji za ukol otravit je nebo vodu.
Optimalni by byla zemina z pod koksarny Karolinka :D Ma jen 2 MALE nevyhody.
1.sezrala by vam i ten sud.
2.to uz to muzete posypat travexem.V okoli par metru vse uhyne a bude jako pest na oko.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Kluci debaty tímto směrem stačilo. Zem nikdo, nikde a nikdy trávit nebude, že ne? Díky
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Mala poznamka zalozena na detskych hrach (cssr mince v malej zavarovackach apod.), budete prekvapeni, co cas udela, jen cca 20let relativniho obdobi klidu a vetsina jich neni k nalezeni ci domereni polohy (chyby a ponauceni):

- landmarky jako podstavce sloupu vysokeho napeti - CEZ prendal o nekolik desitek metru => cacheka pryc
(v budoucnu lze ocekavat rozkradeni/recyklo takove infrustruktury a rychle zarostly patnik)

- "neviditelna" nyni propadla meliorizace, ktera podemlela teren i o kousek dal, cacheka pryc
(v budoucnu lze ocekavat rozkradeni/recyklo takove infrustruktury plynovod apod.)

- dalsi cache ztracena - pozar lesika bleskem a nasledne dokaceni a vysazeni hustsiho mladeho porostu
- ne zrovna idealni dokumentace/mapka :mrgreen:
..

Nyni lze predpokladat mnohem kratsi interval vyzvednuti, ale beru tuto zkusenost jako dost zasadni.
Soustredit se vice na vlastni ci blizsi pozemek, lepe studovat mapy okoli co je kde zakopano-polozeno, pozor na najezdy houbaru-boruvkaru-sportovcu, detektoraru (blizko archeo. lokace, wwII oblast apod.), ..
Kedarus

Příspěvek od Kedarus »

MacGyver píše:Kluci debaty tímto směrem stačilo. Zem nikdo, nikde a nikdy trávit nebude, že ne? Díky
Vsak to nema byt otravene.Ma to jen smrdet hlodavcum :D
gonzo23

Příspěvek od gonzo23 »

Pokud nejste v oblasti WW2 pozitivní, tak je pravděpodobnější, že po okolí budou chodit spíše detektoráři s detektory na mince. Ty jsou citlivé na malé předměty, ale nejdou moc do hloubky. Ten kovový barel by asi chytili do 50, možná 75cm, ale plastovej sud určitě ne. Když budou kovové věci na spodku sudu v hloubce 1,5m, tak je to ok. V oblastech kudy prošla druhá světová se často vyskytují tzv. válkaři, kteří mají detektory méně citlivé na droboť, ale s větším hloubkovým dosahem. Tady už bych si nebyl tak jistý. Někteří i vykopávají malé lesní skládky a hledají v nich zajímavosti, co lidé dříve vyhazovaly, takže větší množství klamných cílů je může nalákat. Zbytky munice a granátů ty otrlejší neodradí, někteří si je i vozí domů. Popř. je vykopou, než přijedou pyrotechnici, takže by sud asi stejně našli. A co jsem viděl, pyroši častěji munici odvážejí, než že by ji odpalovali na místě. Bude to o štěstí, ať uděláte opatření jaké chcete. Ale štěstí se musí pomoct, takže klamné cíle neuškodí. Proti těm hlodavcům mně napadá raději třeba pod a okolo sudu vrstva skleněných střepů.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

kedarus: travex je hnojivo, ne defoliant/herbicid. tedy by ti nic nevychcipalo, jen na okraj.

archeologicky podlozena metoda skladovani obili je vykopana dira ve tvaru lahve - mensi hrdlo, steny se vybouluji. tato dira se nasledne vymazala jilem a vypalila, cimz se zpevnily a vyztuzily steny. po naplneni obilim se jama prekryla prevenym rostem, a ten se opet pokryl hlinenym zahozem. obili nasledne vydychalo kyslik, a tim padem i pripadny mysak ktery by se dovnitr prohrabal, mel smrt jistou.

pokud mate vlastni pozemek, vyuzil bych i teto moznosti. samozrejme zalezi na hladine spodni vody, aby skladovane zasoby nezplesnively.
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Pod obchodním názvem TRAVEX se prodávala směs chlorečnanu sodného a chloridu sodného, což je dost nemilosrdný herbicid. Jako děcka jsme to používali i na jiné záležitosti.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlore%C4%8Dnan_sodn%C3%BD
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Jenže co ten případnej mrtvej myšák... neznehodnotí obilí tak jako tak?
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

mrtvej mysak: uschne. hnilobny procesy preci potrebuji kyslik a ten vydychalo obili.
travex: aha, moje chyba. v rodine se tento nazev ustalil pro hnojivo. vic cist min kecat :-)
(tim ze hnojiva vyuzivaji ledek (a ten je soucasti vybusnin) mi to davalo i smysl)
Odpovědět