Síla přírodní fermentace: Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Úžasná kniha, která obsahuje kromě obecné části i spoustu skvělých receptů, od nakládání zeleniny, přes kysané mléčné výrobky,fermentované luštěniny, chléb a pečivo až po pivo, víno, ocet a nápoje z kvašeného obilí.
Jedná se asi o nejkomplexnější knihu o domácím kvašení na českém trhu. U nás knížku vydala Grada a o překlad se postarala Zuzana Ouhrabková, kterou možná znáte z blogu Zkvašeno. Málokdy má kniha štěstí na překlad přímo od erudovaného nadšence.
Anotace: Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin. Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin, zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)
Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)
Kdo je připraven, není překvapen.
Re: Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)
Ahojte
môžem potvrdiť super knižka, ktorá sa nachádza v mojej knihovničke a mám ešte jednu
od Karla MACHALU Kvašená zelenina, ktorá tiež stojí za pozretie.
môžem potvrdiť super knižka, ktorá sa nachádza v mojej knihovničke a mám ešte jednu
od Karla MACHALU Kvašená zelenina, ktorá tiež stojí za pozretie.
Re: Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)
Síla přírodní fermentace je bezvadná věc. Překlad taky, hůře to dopadlo z redakcí, která asi neproběhla. Pilní piráti, kteří také rádi fermentaci, už udělali i užitečnou elektronickou verzi…
Re: Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)
Kniha ma inšpirolovala k prvému kvaseniu. Môžem len odporučiť.
First Sgt. Edward Welsh: We're living in a world that's blowing itself to hell as fast as everybody can arrange it.