Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)

...aneb studijní materiály.
Odpovědět
Uživatelský avatar
J-e-n-n-y
VIP
Příspěvky: 872
Registrován: 26.03.2015 8:56
Pohlaví: žena
Bydliště: Novojičínsko

Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)

Příspěvek od J-e-n-n-y »

Síla přírodní fermentace: Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Úžasná kniha, která obsahuje kromě obecné části i spoustu skvělých receptů, od nakládání zeleniny, přes kysané mléčné výrobky,fermentované luštěniny, chléb a pečivo až po pivo, víno, ocet a nápoje z kvašeného obilí.
Jedná se asi o nejkomplexnější knihu o domácím kvašení na českém trhu. U nás knížku vydala Grada a o překlad se postarala Zuzana Ouhrabková, kterou možná znáte z blogu Zkvašeno. Málokdy má kniha štěstí na překlad přímo od erudovaného nadšence.

Anotace: Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin. Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin, zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Kdo je připraven, není překvapen.
Jarek26
Příspěvky: 6
Registrován: 06.04.2017 20:14
Pohlaví: muž
Bydliště: Stredné Slovensko

Re: Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)

Příspěvek od Jarek26 »

Ahojte
môžem potvrdiť super knižka, ktorá sa nachádza v mojej knihovničke a mám ešte jednu
od Karla MACHALU Kvašená zelenina, ktorá tiež stojí za pozretie.
Uživatelský avatar
Piston
Příspěvky: 313
Registrován: 13.08.2016 21:33
Pohlaví: muž
Bydliště: Slezsko

Re: Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)

Příspěvek od Piston »

Síla přírodní fermentace je bezvadná věc. Překlad taky, hůře to dopadlo z redakcí, která asi neproběhla. Pilní piráti, kteří také rádi fermentaci, už udělali i užitečnou elektronickou verzi…
Uživatelský avatar
Vladuch
Příspěvky: 7
Registrován: 06.12.2015 18:09
Pohlaví: muž

Re: Síla přírodní fermentace (Sandor Ellix Katz)

Příspěvek od Vladuch »

Kniha ma inšpirolovala k prvému kvaseniu. Môžem len odporučiť.
First Sgt. Edward Welsh: We're living in a world that's blowing itself to hell as fast as everybody can arrange it.
Odpovědět