When All Hell Breaks Loose

...aneb studijní materiály.
Odpovědět
rudde
VIP

When All Hell Breaks Loose

Příspěvek od rudde »

Příčurka pro přežití...

Cody Lundin - When All Hell Breaks Loose: Stuff You Need To Survive When Disaster Strikes

http://jdem.cz/r25p5
Kedr

Re: When All Hell Breaks Loose

Příspěvek od Kedr »

Dneska jsem se k ní konečně dostal tak jsem zvědavý.
Osobně mám velké pochopení pro jejího autora - Cody Lundin. Je to sympaták co se rozhodl žít uprostřed pouště v příbytku nápadně připomínající hobití noru :D Taky rád chodí bosky - všiml jsem si ho v seriálu "Dual Survival" - je to zajímavý človíček. :)
Sigr

Příspěvek od Sigr »

četl, je tam jen pár zajímavých informací mezi spousty řádky balastu.
Dá se to přeskakovat a číst jen to přínosné, ale je to škoda místa. Mohl napsat buď kratší knížku nebo víc zajímavostí.
S.
Serža
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

jo, tenhle surviving dokud je člověk zdravej je cool
ale jak bude řešit třeba operaci slepáku? sám sobě bowiákem? nebo si najednou vzpomene na civilizaci a přiběhne do nemocnice?
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Zdravej, a nejlépe ještě mladej člověk si poradí prakticky všude na světě. (pokud není úplnej debil)
Starej a nemocnej mívá problémy i ve fungující vyspělé společnosti.
Většina rad, filmů, manuálů,... pracuje právě s těmi mladými a zdravými.
A vykuchat sám sobě slepák bowiákem je ještě celkem sranda ;)
Spousta lidí nepřežije (nebo má alespoň vážný problém) bez léků. A ty si na koleni těžko vyrobí.
Přežili by silní a zdraví, což by mělo ve finále pozitivní vliv na budoucí generace.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

...nebo by přežily ty největší svině, což by mělo bezesporu vliv na budoucí generace...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Jsou jen dva typy lidí.
Svině o kterých je to známé, a svině které to před okolím tají. ;)
Nemám o lidské rase žádné iluze. ;)
Co se týče přežití, tak jsem měl na mysli pochopitelně fyzický a rozumový předpoklad, nikoliv lidskou povahu.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Svine, čí už zvieracie, alebo ľudské majú v podmienkach reálneho bezprávneho survivalu krátku životnosť.
Tie seriály pre gaučových survivalistov sú zábavné, pre laikov poučné a pre niekoho možno inšpirujúce.
Na to, aby ste si to mohli reálne vyskúšať potrebujete lokalitu, voľno, osobnú a právnu izoláciu, vedomosti a psychickú výdrž. Pred dlhodobejšou akciou je dobre odskúšať si prakticky niektoré techniky. Začať v úživnejšej lokalite a období, s bohatšou výbavou, a časom pritvrdzovať.
Mňa to bavilo už v časoch, keď to ešte nebolo vôbec populárne- keď som nastúpil na dôchodok, tak som si to naplno užil. Je to zaujímavá skúsenosť, hlavne po psychickej stránke , a nie je to pre každého ;) .
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Však zde jsou samí gaučoví survivalisté ;) Copak někdo má nějaké zkušenosti s opravdovým průserem?
Veškeré kurzy, videa, trampování. Je to jen lehčí-těžší příprava. ;)
Stejně jako je třeba praktická-obranná střelba. Je dobré to trénovat, ale dokud člověk nezažije skutečnou přestřelku, tak neví jak se zachová, co zvládne,... a co vlastně umí. Zkrátka gaučový pistolník. ;)
Ale praxe je taková, že člověk zvládne mnohem víc než si myslí že zvládne když jde do tuhého.
Ti namakaní a natrénovaní často selžou, a obyčejnej pantáta z kanceláře zvládne přežít nemožné.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Tak hlavne že si spolu rozumiete :)
sigurd

Příspěvek od sigurd »

.
Naposledy upravil(a) sigurd dne 18.02.2026 18:59, celkem upraveno 1 x.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Mne je to v tejto diskusii fuk, ja mám survivalové sólo pobyty v prírode opakovane úspešne ;) zažité, svoje som napísal, a v podstate majú všetci pravdu.
Je to osobný, neprenositeľný, silný zážitok- doporučujem každému.
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Nemusíš se urážet ;)
Jistojistě jsi zkušený survivalista, nebo minimálně seběvědomí ti nechybí.
Ale je to něco jiného se sebrat, a jít na pár dní chrápat do lesa, a pak si jít do Kaufu nakoupit, a domů do vany,...
(V náctiletech jsem takto často spal když jsem se bál jít nalitej domů, a jednou jsem takto survivaloval jen v pantoflích, šortkách,... týden, než jsem usoudil že otec vychlad l- pravda bylo teplo.)
A znám kluka, co takhle žije od jara do podzimu běžně. Nějaká ta brigáda, melouch, somr, pak hospoda, a pak přespat v lese. Jen tak v riflích, nebo maskáčích, zahrabanej v listí,...
V našich-vašich lesích bych v tom neviděl žádný velký problém, protože jak jsem už psal, člověk zvládne mnohem víc než si myslí že zvládne ;).
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Ale ja sa vôbec neurážam- nebol dôvod, ale každý tu hovorí o niečom inom.
A tak 5-7 dní s nožom, hrncom a celtou, úplne bez stravy je malina :) . Ak to dáš opakovane, tak je sebavedomie úplne na mieste. Je pravda, že v Česku by som to asi nedal, tam máte divočinu akurát tak niekde v parku.
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Přesně o tom ale mluvím taky ;) .
5-7 dní někde za bukem bez stravy je celkem brnkačka i bez toho hrnce nože, a celty ;)
(nejvíc by mě štvalo nemít s sebou cigára)
Člověk se naučí nespat na matraci pod peřinkou, a naučí se že není samozřejmost mít stále plnej pupek.
To je dobrá zkušenost.
Už jsem spal na takových místech, a v takových pozicích, že už bych to ani nevyjmenoval, a už jsem i z hladu jedl starou zatuchlou strouhanku. Jen abych měl něco v břiše.
Takže ano, znám nepohodlí a nepohostinnost.
Ale přesto nejsem takovej MACHÝREK, abych si dovolil považovat se za Robinsona Crusoe, a různé kurzy, filmy, příručky,... dehonestoval na zbytečné blbosti pro gaučové survivalisty.
To je asi tak to, co jsem tím chtěl říct.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Pre mňa to rozhodne brnkačka nebola, každý sme asi iný ;) - dosiahol som, čo som chcel, a sebavedomiu mi to rozhodne prospelo. Gaučový brnkačka MACHÝREK na tom rozhodne nič nezmení.
A tie programy som, pokiaľ dobre čítam, nedehonestoval.
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Přesně jak říkáš ;)
Jsem rád, že se nepletu v úsudku ;)
Vexor

Příspěvek od Vexor »

Zajímavé úvahy, člověk si opravdu uvědomí, co přežití v praxi znamená. :) 8-) :geek:
Odpovědět