Sešity s různými tématy k vytištění

...aneb studijní materiály.
Rafael
Pohlaví: muž

Re: Sešity s různými tématy k vytištění

Příspěvek od Rafael »

Taky se musím přidat ke chvále a díkům.
*
A podotknout, vzpomenout si na mládí jak jsem poslouchal a bojoval se zlepšením příjmů rádia Luxembourg, Svobodné Evropy s K. Krylem apod.
Kdybych tehdy ty některé Josefem popisované tipy a triky znal, to by byla paráda.
*
Neznal jsem a časem to už pak nějak pozbylo významu.
*
Ale beztak přijde, a brzy, doba kdy to zas bude z nejrůznějších důvodů velmi aktuální a akutní.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Josef
Rozpadlík

Příspěvek od Josef »

Asi na to budou trošku kontraverzní názory, každý si to totiž řeší jinak. Ale když nic jiného, tak vytištěná verze tohoto sešitku půjde v nouzí použít alespoň k roztápění kamen :lol:
KPZ-D1-BOB.pdf
(1.76 MiB) Staženo 689 x
grg

Příspěvek od grg »

Vďaka!
Rados

Příspěvek od Rados »

Dneska jsem se po dlouhé době dostal k těmto skvěle zpracovaným sešitům (staženo před x lety), je vidět že to dělal někdo technicky opravdu nadaný a se smyslem pro detail a pečlivost.
Velký palec nahoru, spíš oba.
Zrovna jsem dočetl sešit o radiovém příjmači pro nouzové situace a hele, je tu aktualizovaná verze, stáhl jsem ji, přečtu - zrovna pronikám do detailů krátkých vln.
Rafael

Příspěvek od Rafael »

:yes
A vzpomínka na staré dobré časy tady a velmi kvalitní přispivatele a autory.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Josef
Rozpadlík

Příspěvek od Josef »

Zdravím všechny čtenáře tohoto serveru a omlouvám se za mnohaletou neúčast i neodpovídání na soukromé zprávy. Není v tom nic osobního, to jen můj výskyt v on-line prostoru za poslední roky prostě byl a stále je velmi, ale opravdu velmi sporadický. Z technických i netechnických důvodů. Některé věci jsem pustil k vodě, jiné vyřadil z krizového plánování a spoustu z toho už neberu tak vážně. Prostě jak člověk stárne, energie se nedostává, i akční rádius se zmenšuje. S časem se pak musí šetřit a věci se omezí jen, jak se říká, na přežití z dneška do zítřka (...no a pak se uvidí). Ale nezahálel jsem. Takže jestli máte zájem, zde jsou k dispozici nějaké další sešity:

1-Radiostanice-regionalniho-dosahu-PMR.pdf
(818.66 KiB) Staženo 43 x
6-Radiostanice-mistniho-dosahu-433MHz.pdf
(838.27 KiB) Staženo 29 x
Elektrocentrala-ze-sekacky.pdf
(1.61 MiB) Staženo 42 x

A jestli chcete poslouchat místo večerníčku něco na dobrou noc, tak můžete zkusit pro změnu pár prepperských podcastů. (Ale berte to s hodně velkou rezervou - předem upozorňuji, že je to jednak "obsahově nekorektní" i amatérsky namluvené a zadruhé je to určené pro úplně jinou skupinu posluchačů než chodí sem. Není tam nic, co by kovaný rozpadlík už neznal a neuměl vyřešit dvaceti jinými, často výhodnějšími způsoby a postupy.)

pripravenost-01-uvod-serialu.mp3
pripravenost-02-po-kapsach.mp3
pripravenost-03-EDC-zavazadlo.mp3
pripravenost-04-IFAK-lekarnicka.mp3
pripravenost-05-zavazadlo-D1.mp3
pripravenost-06-zavazadlo-BOB.mp3
pripravenost-07-kubacova-bedna.mp3
pripravenost-08-cerne-labute.mp3
pripravenost-09-vichrice.mp3

Předpokládám, že tam ještě nejaké další díly časem asi přibudou a i kdyby server migroval, najdete je nejspíš, když si dáte do Google vyhledat slovní spojení "Minuty občanské připravenosti."

Zatím se mějte, zachovejte si optimismus i pozitivní myšlení... :D
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Rafael píše: 28.05.2026 13:20 :yes
A vzpomínka na staré dobré časy tady a velmi kvalitní přispivatele a autory.
Je to stejné jako s natáčením filmů.
Občas se podaří natočit opravdu dobrý film. (zdejší fórum prvních pár let)
A páni režiséři si myslí, že jeho pokračování bude stejně dobré, né-li lepší.
Ve skutečnosti je to tak, že každé další pokračování je už jen horší a horší.
Pak nezbývá, než si pořád dokola pouštět "staré dobré časy", nebo se smířit s upadající kvalitou.
Proč myslíš, že už sem nikdo ze staré party ničím nepřispívá? Nechce se posté opakovat.
Vlastně už sem nechodí něco psát téměř nikdo, protože vše už tu bylo někde někdy napsáno.
Témata jsou vyčerpaná, stokrát znovu omletá,... film je u konce.
Už je to jen taková krafárna na úrovni diskuzí na Novinkách.cz.
Nebreč nad rozlitým mlékem. Vše jednou začíná, a vše jednou končí. I toto fórum.
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Josefe, rád jsem Vás znovu ,,viděl" a četl.
Odpovědět