Konzervace a ukládání potravin v domácnosti

...aneb studijní materiály.
Odpovědět
majsner
Příspěvky: 246
Registrován: 14.01.2011 18:17
Bydliště: Sudetenland

Konzervace a ukládání potravin v domácnosti

Příspěvek od majsner »

Divím se, že jsem to tu nikde nenašel (snad nejsem slepý).

Kniha o konzervaci potravin staršího data (první vydání 1976, já mám sedmé z 1986), sehnat se dá po antikvariátech, např.
http://muj-antikvariat.cz/kniha/konzerv ... karel-1986
http://www.antikvariat-slany.cz/www-ant ... DOMACNOSTI

Celé jsem to ještě nepřečetl. Je tam zbytečná kapitola o zmrazování, ale většina toho vypadá rozumně a má to široký záběr od kompotů a džemů přes kysané zelí, okurky etc. až po masové konzervy, uzení a solení masa etc. Není tam např. sušení masa. Pochopitelně že s velkým záběrem v poměrně kompaktní knížce (formát A5, 320 stran) klesá podrobnost a hloubka informací, ale, řekněme si to na rovinu, zavařování není jaderná fyzika, s trochou selského rozumu by to měl průměrný rozpadlík zvládnout a v dané knížce k tomu najde rychlé a jednoznačné informace (doby varu, složení láků a nálevů apod.).
Přílohy
konzervace_obalka1.jpg
konzervace_obalka2.jpg
konzervace_obsah1.jpg
konzervace_obsah2.jpg
konzervace_priklad.jpg
Odpovědět