Divím se, že jsem to tu nikde nenašel (snad nejsem slepý).
Kniha o konzervaci potravin staršího data (první vydání 1976, já mám sedmé z 1986), sehnat se dá po antikvariátech, např.
http://muj-antikvariat.cz/kniha/konzerv ... karel-1986
http://www.antikvariat-slany.cz/www-ant ... DOMACNOSTI
Celé jsem to ještě nepřečetl. Je tam zbytečná kapitola o zmrazování, ale většina toho vypadá rozumně a má to široký záběr od kompotů a džemů přes kysané zelí, okurky etc. až po masové konzervy, uzení a solení masa etc. Není tam např. sušení masa. Pochopitelně že s velkým záběrem v poměrně kompaktní knížce (formát A5, 320 stran) klesá podrobnost a hloubka informací, ale, řekněme si to na rovinu, zavařování není jaderná fyzika, s trochou selského rozumu by to měl průměrný rozpadlík zvládnout a v dané knížce k tomu najde rychlé a jednoznačné informace (doby varu, složení láků a nálevů apod.).