Postup činění tak jak jsem ho aplikoval:
Staženou a očištěnou kožešinu jsem na tři hodiny namočil do vody s přídavkem velkého množství saponátu (Jaru na nádobí). Řádně propral a spláchnoul tekoucí vodou, až zmizela všechna pěna. Po tři dny a tři noci jsem to nechal namočené v roztoku pěti litrů vody smíchané s půllitrem octa a půl kilem kuchyňské soli, tak jak jsem se dočetl na internetu. Párkrát za den jsem obsah promíchal. Po těch třech dnech jsem břečku* vylil, kůži řádně opláchnul v tekoucí vodě a otřepal. Původně smradlavá hrůza zabalená v igeliťáku se změnila na vcelku voňavou kožešinku. Ale samotné piklování v kyselině se mi nezdálo dostatečné. Proto jsem se rozhodl použít ještě stabilizační roztok s formaldehydem. Namočil jsem kůži do třech litrů vody ve kterých jsm rozmíchal jednu "štamprdli" pětadvacentiprocentního formalínu a přisypal půl jogurtového kalíšku kuchyňské soli (sůl brání přílišnému naboptnání kůže). Po třech hodinách jsem přidat zarovnanou polévkovou lžíci sody na praní (aby zneutralizovala zbytky octa) a promíchal. Nechal jsem to působit přes den i noc a občas, když jsem šel okolo kýblu tak jsem to promíchal. Pak jsem kožešinu opláchl pod tekoucí vodou, důkladným vytřepáním zbavil vody a narovnal chlupy. Ve stínu, ale na větru jsem to nechal zavěšené uschnout. Dokud z kůže po přehnutí vystupuje voda, nechte to v klidu sušit. Jakmile se však kůže blíží do stavu téměř suchého, je zapotřebí ji místo vedle místa v prstech důkladně promnout nebo jako plochý řemen přetahovat několikrát po sobě přes hranu dřeva (např. o hranu stolu). Nebojte se, nepoškodí se, ale uvolní se její vlákna a bude pak vláčná. Tento okamžik nepropásněte. Protože pokud to neuděláte, po uschnutí bude tvrdá jako plech (naštěstí ji lze znovu namočit a chybu napravit). Po úplném vysušení jsem hotovou kožešinu z "masové strany" jemně namazal trochou čisté lékařské vazelíny, aby si udržela vláčnost. Chlupy jsem přestříkal manželčiným kondicionérem na vlasy (což naštěstí nezjistila

Výsledek se zatím tváří použitelně... Má s domácím činěním kožešin někdo zkušenosti? Byly to mé první pokusy, takže nevím, zda jsem postupoval správně.
*) "Břečka" je podle příruček odborný název pro koželužské lázně. V tomto případě je břečka i po vyčinění kůže na pohled vcelku "kulturní" čistá kapalina, bez hnilobného smradu, zavání pouze octovým aroma, takže to klidně můžete dělat v panelákovém bytě.
Edit: oprava překlepů