Koronavirus - vakcíny

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Jste očkovaní?

Ano
117
54%
Ne
99
46%

Celkem hlasů: 216
Andy Glock
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus - vakcíny

Příspěvek od Andy Glock »

Nevinatko píše: 14.11.2021 23:08
Andy Glock píše: 14.11.2021 21:38 To by mě zajímalo, jestli se tu najde jediný člověk, který by s povinným očkováním souhlasil.
Ja.
U tebe jsem s tím počítala ;)
Spíš jsem nepočítala, že tu vydržíš tak dlouho abys mohl hlasovat. Většinou jsi dostal trvalej BAN mnohem dřív.
Zapadlo
Pohlaví: muž

Příspěvek od Zapadlo »

I já jsem pro povinné očkování. Jak vidíš Andy, pár lidí má na věc jiný názor.
A to nepočítám ty, co necítí potřebu se zde na fóru v tomto tématu jakkoli angažovat.
gonzo23

Příspěvek od gonzo23 »

Taky jsem pro. Od příštího týdne nastupuju navíc ke své práci vypomáhat jako sestra na covidové oddělení. Pokud změním názor, dám vědět. Ale podle mě nic lepšího nemáme. Prevence je lepší, než léčba rozvinuté nemoci. Že není 100% a může mít vedlejší účinky? To v biologii všechno. Antibiotika taky občas nezaberou, některé jedince můžou vážně poškodit i zabít a přesto zachránily spoustu životů. Apelovat na zdravý životní styl je mimo. Všichno to znají a většina stejně nedodržuje. A co s námi udělá vakcína za pár let? A co s vámi udělá prodělání nemoci za pár let? A co po druhé, třetí infekci?? Přijde mi to spíš jako boj proti politikům a státu, přitom se zapomíná bojovat proti viru. Spousta lidí nedodržuje opatření, nenosí respiky.. I očkovaní je mají dodržovat. Pak snad dosáhneme toho, že budeme moct žít relativně normálně i s virem, který nezmizí.
Audis

Příspěvek od Audis »

Gonzo :
jsi ovlivněn propagandou. Používáš přesně jejich slova. Věta spousta lidí nedodržuje opatření mě uráží. Dokonce tato věta je nejviditelnejsi. Protože já kolem sebe vidím, že 99 procent lidí jako ovce svědomitě dodržuje.
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. :idea:
Andy Glock
Pohlaví: žena

Příspěvek od Andy Glock »

Zapadlo píše: 15.11.2021 4:40 I já jsem pro povinné očkování. Jak vidíš Andy, pár lidí má na věc jiný názor.
A to nepočítám ty, co necítí potřebu se zde na fóru v tomto tématu jakkoli angažovat.
Já na to nemám názor žádný, respektive je mi to fuk ;) . Ale jsem ráda, že se debata rozproudila :D .
gonzo23

Příspěvek od gonzo23 »

Ne nejsem. Epidemiologii jsem na zdravce měl. Sice povrchně, ale měl. Je mi jedno, jestli na covidu někdo vydělává. Je mi jedno, jestli epidemii používají k pumpování peněz do ekonomiky, aby oddálili krizi. Jde jen o zvládnutí epidemie. Teď jsme od nás potřebovali přeložit pac. s těžkým průběhem, páč na tom oddělení nebyl kyslík. Pac. se pomalu dusil, hnusná smrt. Jenže v nemocnici dochází místa a nechtějí brát z jiných zařízení. Jenže následná péče se nedokáže postarat o jipkový stav.. Doktor se ptal jestli je to nutné, jestli má rodinu která pro něj bude brečet, jestli to má vůbec cenu a není už moc starej... Chápete to? Tohle se do novin nedostane, jenže když dochází kapacity.... Kolega si přivydělává svozem mrtvol a trhá rekordy.. Toto jsou info ze zdravotnictví...
A teď už je to s dodržováním lepší, lidi zase mají strach. Ale ještě před 14ti dny, na výstavišti v KM 95% lidí bez respíku. V hale, hlava na hlavě. Prodejci ze všech koutů republiky bez respiků. Lidi z celého kraje namačkaní na sobě v úzkých uličkách mezi stoly... Viru je jedno, v co kdo věří a co popírá...
TommyV

Příspěvek od TommyV »

Určitě proti povinnému,

i u běžných onemocnění se u dětského doktora podepisuje informovany souhlas a když nebudete chtít ockovat protože dana vakcina ma vypsany nejaky hnusný vedlejší účinek tak to napisete, dr to da do karty a ockovani se nekona, někteří vás nahlásí na socialku, atd.. (naše děti jsou plně očkované + si v rodině dáváme jeste FSME klistata a kdyby už byla tak i boreliozu)

Ve svém okolí mám 2 lidi kteří po pfizeru jsou v dlouhodobé pracovní neschopnosti, ani jeden nevybojoval odškodnění, jednomu dr dává za pravdu, že je to po vakcine(sanitka cca hodku po ockovani jen co dorazil domů) pokud dostanou invalidní důchod a k tomu práci v chranene dilne protože jsou opravdu v ne dobrém stavu tak jim nikdo nedoplati zbytek do platu za zbytek života, atd..

Když už tak bych viděl možnost volby ala vakcinovani mají přednost v nemocnici kdyz chytnou vazny průběh , kdo si ji dat nechce tak jen do volne kapacity nebo za svy peníze nekde v soukromy klinice.. Ale i to je na hraně, protože co se týče peněz tak na zdravotním lidi 40+ už zaplatili tolik, že mají co se peněz týče předplaceno..
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Jsem pro očkování, ale. PROTI POVINNÉMU. Kdo z náboženských nebo osobních důvodů nechce, nemusí. Ale uhradí náklady, pokud je někdo spočítá, rozdílu péče o očko /neočko. Výjimku tvoří pacienti s ODBORNÝM doporučením lékaře. Ti si vybrat nemohou.
Udělám co musím
xgordon

Příspěvek od xgordon »

Germanik1 píše: 15.11.2021 8:43 ...Ale uhradí náklady,...
Takze solidarny system zdravotnictva uz nie je vhodny v tomto pripade? Ako toto tvrdenie zohladnuje napriklad kto a kolko prispel do systemu zdravotnictva napr. za poslednych 5 rokov?

Z mojho pohladu ide cisto o populisticke reci. Ja do systemu zdravotnictva posielam vypalne v sume xx tisic eur rocne a nemam pocit, ze by sluzby, ktore dostavam boli tomu adekvatne.
xajan

Příspěvek od xajan »

A co tak kuřáci, taky budou platit a v případě potřeby budou vyhozeni z jip? Já jen, že znám poměrně dist doktorů kuřáků. A třeba tlusťoši? A dál?
ecart

Příspěvek od ecart »

Naočkovat všechny.
Kdo se nedá očkovat, deportovat na Ural.
Kdo se nemůže očkovat ze zdravotních, náboženských nebo jiných důvodů, poslat na pomocné práce do Covidária.

Motoristy budou očkovat na benzínkách, děcka ve škole, důchodce v Kauflandu.
O cestující v hromadné dopravě se postarají průvodčí a revizoři.
Volně pobíhající pěšáky budou očkovat myslivci, vojáci a policie, uspávacími šipkami.

Nařízení platí pro občany, novorozence, osoby překračující státní hranice dovnitř i ven, zvířata domácí, hospodářská, lesní i divokou zvěř.

Společně to zvládneme! Udělejme za epidemií tečku!
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Sorry jako, ale ta většina lidí s naprosto příšerným BMI , kteří leží na JIP na dýcháku (a je jedno zada očko/neočko), kteří rezignovali na to, že se dožijí vyššího věku a dřív než cukrovka, infarkt nebo mrtvice je sejmul Covid, ti také budou platit nějaký rozdíl v péči ? :roll: :shock:
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Chose

Příspěvek od Chose »

Můj kamarád z USA na druhou dávku vakcíny Pfizer málem zemřel, měl velké problémy se srdcem, naštěstí jej z toho v kvalitní nemocnici dostali, se srdcem problémy nikdy neměl. Dle statistiky v EU zemřelo na vakcínu kolem 5000 lidí a 1 milion mělo, nemá má nějaké následky.
euaqa

Příspěvek od euaqa »

Hm, 5000 mrtvých po očkování v EU, to je 6 až 9 krát míň než zabil covid lidí jen v ČR. Dále u těchto lidí nebylo prokázáno že by je zabila vakcína, šlo o úmrtí po vakcíně. V EU bylo podáno hodně přes půl miliardu dávek. Lidi prostě umírají. Ve skutečnosti je těch hlášených mrtvých po vakcíně několikrát méně než by umřelo statisticky z přirozených příčin 1 den po očkování.
lz1

Příspěvek od lz1 »

Demagogia. Nezaskodi si niekedy trochu pockat, ak sa da. Imunolog K. Drbal sa vyjadril ze ukoncenie pandemie za pomoci vakcinacie je falosny predpoklad. Tak ked chceme pocuvat odbornikov, je uzitocne pocuvat aj takych co nehovoria len to co by sme radi poculi. Ak sa ukaze, ze experimentalne pripravky prinesu este viac vedlajsich ucinkov a chronickych pacientov - bude fer ukazat im prostrednik len preto, ze si dali nedostatcne prevereny produkt a podpisali pritom informovany suhlas? Vcera som pocuval dalsiu demagogiu od slovenskej poslankyne, ako neockovani spotrebuvaju zdroje ktorych v zdravotnictve nieto. Taktne opomenula dodat, ze stat dlhodobo neplati za svojich poistencov plnu vysku prislusnych odvodov. A to nehovorim o planoch na reformu zdravotnictva spocivajucu v preklasifikovani nemocnic a redukcii ich poctu.... proste demagogia.
ecart

Příspěvek od ecart »

Když se kácí les, lítají třísky.

Každý rok prý umře na světě 1,3 mil lidí při dopravních nehodách. Ty s doživotními následky nepočítám.
Takže co - nebudeme očkovat a zároveň zrušíme auta a náklaďáky?
Protože jinak je to trochu pokrytectví.

Já sem pro to, zachovat auta a naočkovat všechny. Práškovacím letadlem.
euaqa

Příspěvek od euaqa »

OT: Před pár lety jsem toto fórum sledoval a hodně přečetl. Přišlo mi to zde zajímavé. Nakonec mě odsud vypudila ta rusofilnost a manipulovatelnost. I když si jí většina zdejších asi moc neuvědomuje. No udělal jsem dobře. Toto téma je toho důkazem. Kolik vás věří konspiracím, dezinformacím a zmiňují takové sra*ky jako Gates apod.... :D
Tak na pár let zase čau. :moon

TIP: Těm kteří se bojí mRNA vakcín od zaprodaných imperialistů, na světě je vakcín dost. Například Sinovac od Čínské Sinopharm je klasická vakcína. Tedy vir sars cov 2 kultivovaný v bioreaktoru na buněčných řadách z opičích ledvin následně inaktivovaný (zabitý) vysoce toxickou sračkou.

Edit: Čau už na pořád. Porušení pravidla 4. Ban. Maximus
Chose

Příspěvek od Chose »

ecart píše: 15.11.2021 10:08 Já sem pro to, zachovat auta a naočkovat všechny. Práškovacím letadlem.
Jasně a přidat do toho nový virus, výroba vakcín musí frčet, to že to na 1/3 lidí moc nezabírá je jedno....
ecart

Příspěvek od ecart »

Stejně je nás už moc. Planetě by se aspoň ulevilo.

Všechny živočišný druhy mají buď predátora nebo nějakou chorobu, která pravidelně reguluje jejich přemnožený stavy. To jen my si to furt nechceme přiznat a snažíme se přírodu obelhat.

Edit: Laskavě si nech své rádoby ironické výlevy od cesty. Maximus
Ulfhednar

Příspěvek od Ulfhednar »

gonzo23 píše: 15.11.2021 7:46 Teď jsme od nás potřebovali přeložit pac. s těžkým průběhem, páč na tom oddělení nebyl kyslík. Pac. se pomalu dusil, hnusná smrt.
A byl očkovaný? BMI?
Óðinn á yðr alla
Odpovědět