Koronavirus v ČR
Re: Koronavirus v ČR
Spíše se to váže k tomu, že pokud onemocní očkovanej, tak se tím pochlubí:
- Že sice udělal maximum, ale očkování nezafungovalo dle představ.
- Taky se pochlubí proto, aby mohl všem ukázat, že sice chytil Covida, ale že je kabrňák a zas tak hrozný to není.
Neočkovanej se onemocněním moc chlubit nebude:
- Přiznal by tím totiž, že jeho představa jak zrovna mu se Covid vyhne, byla naivní.
- Za druhé proto, že většina neočkovanejch je po vypuknutí nemoci tak vyřízená, že buď úpí zavřená doma nebo v nemocnici.
Ve zkratce:
- Jsem očkovanej ale chytil sem to = máš smůlu.
- Nejsem očkovanej a chytil sem to = jsi blbec.
Podle mne to tedy není "bublina kolem tebe" ale normální psychologie.
- Že sice udělal maximum, ale očkování nezafungovalo dle představ.
- Taky se pochlubí proto, aby mohl všem ukázat, že sice chytil Covida, ale že je kabrňák a zas tak hrozný to není.
Neočkovanej se onemocněním moc chlubit nebude:
- Přiznal by tím totiž, že jeho představa jak zrovna mu se Covid vyhne, byla naivní.
- Za druhé proto, že většina neočkovanejch je po vypuknutí nemoci tak vyřízená, že buď úpí zavřená doma nebo v nemocnici.
Ve zkratce:
- Jsem očkovanej ale chytil sem to = máš smůlu.
- Nejsem očkovanej a chytil sem to = jsi blbec.
Podle mne to tedy není "bublina kolem tebe" ale normální psychologie.
tak s tímto nesouhlasím, nebo jsem se s tím nesetkal.
Vlastně bych neřekl, že by kdokoliv měl potřebu se tím chlubit ať už jedním nebo druhým
Spíš jsem se všiml další věci.
Když je někdo očkovaný a má příznaky, tak je velmi těžké ho dohonit ať jde na test...i když ho má hrazený
důvodů jsem zaznamenal několik:
jsem přece očkovaný, tak je to jen viroza
přece nepůjdu do karantény, když nejsem povinen se testovat jako očkovaný
jsem očkovaný, tak nikoho stejně nenakazím, tak jdu stejně do práce
sobeckost, pocit nesmrtelnosti...? nevím
O tom neléčení nemocných velmi dobře mluví prof.Beran v rozhovoru na Svobodné universum, doporučuji poslechnout.
Poznatky z Prahy přes víkend:
Stavem, kdy se budou uznávat pouze PCR testy se vytvořilo naprosto perfektní podhoubí pro činnost, kdy lékař si řekne třeba 5000,- a vydá potvrzení o naočkování. Při samoplatbě 800,- za test se to za chvilku lidem vrátí a je pokoj napořád. Nehledě na to, že již teď jsou, zejména mezi vysokoškoláky, certifikáty kopírovány, případně upravovány a používány.
Pokud je vakcinace jediná správná cesta, proč tedy očkování nedá vláda povinně a nepostaví se k následkům čelem?
- Na ubytovaní nikdo nic nechtěl vidět ani se na nic neptal (očkování atp.).
V obchoďácích zhusta respirátory/roušky/látkové roušky pod nosem. Zaznamenal jsem i jedince co měl látkovou roušku, chtělo se mu kašlat, tak si jí sundal, řádně odchrchlal a zase nasadil.
Pouze v UGO se mě ptali na certifikát, jinak nikde. Ale stačilo říct očkován a nic vidět nechtěli.
Včera na hlaváku fronta na vakcinaci snad 150m.
Stavem, kdy se budou uznávat pouze PCR testy se vytvořilo naprosto perfektní podhoubí pro činnost, kdy lékař si řekne třeba 5000,- a vydá potvrzení o naočkování. Při samoplatbě 800,- za test se to za chvilku lidem vrátí a je pokoj napořád. Nehledě na to, že již teď jsou, zejména mezi vysokoškoláky, certifikáty kopírovány, případně upravovány a používány.
Pokud je vakcinace jediná správná cesta, proč tedy očkování nedá vláda povinně a nepostaví se k následkům čelem?
V mém případě nejde o chlubení, ale konstatování stavu plus popis toho jak se cítím.
To, že očkování nezabrání nákaze se ví již delší dobu. Ale mělo by alespoň zlehčit průběh.
Na jaře to chytlo několik kolegů. Jeden total KO, druhý má vážné problémy doposud.
Uvidíme, ve čtvrtek, případně v pátek až se dozvím výsledek. Doufám, že je to jen nastydnutí. Pokud ne, budu to sem psát dál. Ať máme srovnání.
PS: pro adminy: možná by stálo za to udělat třetí kolonku pro hlasování "chytil po očkování". Původně jsem totiž hlasoval NE a pokud se u mne nákaza potvrdí bude mé hlasování neplatné.
Edit: v mém případě byla důvodem k očkování hlavně ohleduplnost k ostatním členům rodiny. Rodiče 70, tchyně skoro taky a partnerka má leydenskou mutaci (porucha srážlivosti krve).
To, že očkování nezabrání nákaze se ví již delší dobu. Ale mělo by alespoň zlehčit průběh.
Na jaře to chytlo několik kolegů. Jeden total KO, druhý má vážné problémy doposud.
Uvidíme, ve čtvrtek, případně v pátek až se dozvím výsledek. Doufám, že je to jen nastydnutí. Pokud ne, budu to sem psát dál. Ať máme srovnání.
PS: pro adminy: možná by stálo za to udělat třetí kolonku pro hlasování "chytil po očkování". Původně jsem totiž hlasoval NE a pokud se u mne nákaza potvrdí bude mé hlasování neplatné.
Edit: v mém případě byla důvodem k očkování hlavně ohleduplnost k ostatním členům rodiny. Rodiče 70, tchyně skoro taky a partnerka má leydenskou mutaci (porucha srážlivosti krve).
Naposledy upravil(a) drigon dne 15.11.2021 15:04, celkem upraveno 1 x.
Koukej tak, aby jsi viděl.
-
Ale prosimtě... tyhle hovna budou teď i tady? Bez očkování nedáš děcko do školky, bez očkování tě nepustí do určitých států... když si kupuješ chlast, ukážeš OP. Ale tyhle "landovský" vzdory jsou směšný. Nic neukazuj, nebudeš obsloužen.
Skilled And Resolute
No, akorát je to opačně, první mírné a druhé horší, viz. ta učitelka, co umřela. Neočkovaná vsadila na protilátky po mírném průběhu nemoci před rokem. Asi jich měla málo nebo žádné, to se asi bohužel nedozvíme.
Naposledy upravil(a) cipis dne 15.11.2021 15:06, celkem upraveno 1 x.
landovsky ? delas si srandu ? celej covid je zalozenej jen a pouze na omezeni lidskejch prav a svobod, pokud si je nebudem hajit tak o ne prijdem, pred 70 lety to taky zacalo nevinne satkama s hvezdou na ruceCombatMedic píše: ↑15.11.2021 15:00 Ale prosimtě... tyhle hovna budou teď i tady? Bez očkování nedáš děcko do školky, bez očkování tě nepustí do určitých států... když si kupuješ chlast, ukážeš OP. Ale tyhle "landovský" vzdory jsou směšný. Nic neukazuj, nebudeš obsloužen.
to je pak pravdepodobne spis otazka jestli slo o stejne mutace
Trvalý ban. Bod 4. a 7. Pravidel. To samé tvé alter ego Neilz. Fab
Kupředu do minulosti a Svobodné Universum?
Omlouvám se, ale dokud to běželo v Rozhlase, tak se to ještě jakž-takž dalo poslouchat, ale to co z toho vzniklo následně, nemohu označit jinak, než že je to ideální živná půda pro všechny kolapsníky a konspirační teoretiky.
Jestli konspiračním teoretikem myslíš prof.Berana tak pro tebe ty informace mají nulovou hodnotu, to ano.
add situace s rodiči: je to na dobré cestě
Když jsem k nim o víkendu přijel, táta v docela pohodovém stavu, sice jasné příznaky COVID (ztráta čichu), ale bez nějakých dechových či hořečnatých komplikací. Na podání protílátek do nemocnice jít ale odmítal. Dnes tedy PCR test, po návratu dokázal vyjít 60 schodů zpět do bytu. Máma již v také lepším stavu, dokonce se jí vrací čich. Oba tedy na jejich věk celkem lehký průběh bez gradování komplikací. Uff. Jinak, další nakažení v rodině - očkovaná teta a neočkovaný bratranec (23let). Na Karvinsku je teda docela fičák...

Tak super
Co vím, tak to bere všechny bez rozdílu, očkování, neočkování, mají to všichni. Kolega očkovaný se vrátil po 14 dnech do práce po očkování a druhém covidu.

Už delší dobu je víc než jasné, že to během několika následujících let dostanou úplně všichni. Podle mě je daleko podstatnější, koho to vezme do hrobu.
Ivana: přesně tak, jde jen o to, kolik má v sobě člověk protilátek, ať už "umělých" z vakcíny, nebo tělem vytvořených z předešlé nákazy + stavu imunitního systému (viz posílení D, A, K vitamíny, melatonin atd.). To rozhodne o tom, jaký průběh bude a čím skončí (JIP, krematorium, nebo po týdnu, dvou nástup zpět do rachoty
). Stav imunitního systému občanů je velmi individuální a statisticky obecně neměřitelný. Proto do toho vstupuje očkování, které, alespoň na určitou dobu, může poskytnout zásobu protilátek což je prostě fakt. Není to všespásné, má to rizika, tak jako všechna očkování, ale osobně a upřímně, jsem rád, že mí rodiče očkováni byli a průběh onemocnění po nakažení covid je takový jaký je.
EDIT: za mne nechápu, proč se nědělají zdarma testy na počet protilátek. Vždyť to je právě ten ukazatel toho, jak si na tom jako společnost stojíme. Půjdeš na test - protilátky 00 nic, doporučí ti očkování, velká pravděpodobnost, že to můžeš odsrat, souhlasíš, necháš se. Nenecháš se bo jsi hrdina a antivaxer, tak aspoň dostaneš balení D, A, K na cestu, zdarma. Půjdeš na test, protilátky 300+, super, gratulace, očkování netřeba (případně třetí dávka netřeba), zbytečné, máte toho dost. Naschledanou.

EDIT: za mne nechápu, proč se nědělají zdarma testy na počet protilátek. Vždyť to je právě ten ukazatel toho, jak si na tom jako společnost stojíme. Půjdeš na test - protilátky 00 nic, doporučí ti očkování, velká pravděpodobnost, že to můžeš odsrat, souhlasíš, necháš se. Nenecháš se bo jsi hrdina a antivaxer, tak aspoň dostaneš balení D, A, K na cestu, zdarma. Půjdeš na test, protilátky 300+, super, gratulace, očkování netřeba (případně třetí dávka netřeba), zbytečné, máte toho dost. Naschledanou.
Devlop, jsem rád, že už jsou na tom rodiče o mnoho lépe. 

U nás chytil covid asi ve škole starší syn před cca dvěma týdny. První dva dny měl zvýšenou teplotu, ale celkem rychle se z toho oklepal a neměl žádné potíže. Čekal jsem, že to postupně dostaneme všichni, ale nestalo se. My s ženou jsme očkováni a mladší syn inhaluje kortikoidy kvůli astma (nevím, zda to mělo nějaký vliv). Každopádně kluk byl sice jen ve svém pokoji, ale na záchod musel a jíst taky (jídlo mu nosila žena). Jen jsme pravidelně dezinfikovali kliky, vypínače a do koupelny dali gel na ruce. V maskách jsme doma opravdu nechodili. To je naše zkušenost s covidem.....
You cannot kill me as I am already dead!
Devlop: Protilátky neuznávají, protože je to složité jak prase. Někdo by musel máknout a dát dohromady všechny podklady a někdo by si musel vzít odpovědnost za rozhodnutí.... Řekla bych, že rozhodovat cokoliv kontroverzního tato končící vláda nemá v plánu (a možná ani nikdy neměla).
Osvěta ohledně vitamínů by se hodila, stejně tak zadarmo test na hladinu déčka, jenže co bys jako chtěl od někoho, kdo dělá kampaň na očkování se zpožděním nejméně třičtvrtě roku....
Osvěta ohledně vitamínů by se hodila, stejně tak zadarmo test na hladinu déčka, jenže co bys jako chtěl od někoho, kdo dělá kampaň na očkování se zpožděním nejméně třičtvrtě roku....
Tak máme doma Covid, před chvílí jsem se dozvěděl, že dcera je pozitivní.Včera jsem s ní navíc byl u rodičů, protože táta slavil narozeniny. Mamka trochu pochrchlává už týden, ale jako očkovaná nic neřekla. Když je očkovaná, tak je to přeci jen nachlazení a na testy nepůjde.
Asi to holka teda nechytla tam, protože už po cestě začala trochu pokašlávat a ztrácela hlas.
Jel jsem s ní hodinu v autě a nejsem očkovanej, tak očekávám, že mě to taky skolí, zatím se držím.
Jsem trošku unavenej, ale to budespíš tím, že jsem celý odpoledne štípal dříví.
Budu informovat

Asi to holka teda nechytla tam, protože už po cestě začala trochu pokašlávat a ztrácela hlas.
Jel jsem s ní hodinu v autě a nejsem očkovanej, tak očekávám, že mě to taky skolí, zatím se držím.
Jsem trošku unavenej, ale to budespíš tím, že jsem celý odpoledne štípal dříví.

Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
Ivana :
V létě nějaká Česká výzkumná firma (jméno jsem zapomněl, tehdy jsem postoval) dělala výzkum, stovky lidí . Laboratorně overovali,... = penetrace covid 52 procent z těch stovek lidí (jakože prodelali vedomky a nevědomky) .
V létě nějaká Česká výzkumná firma (jméno jsem zapomněl, tehdy jsem postoval) dělala výzkum, stovky lidí . Laboratorně overovali,... = penetrace covid 52 procent z těch stovek lidí (jakože prodelali vedomky a nevědomky) .
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. 

Jistě, já vím. Je to tahle studie:
https://www.muni.cz/pro-media/tiskove-z ... rezna-2021
Preprint zde:
https://poseidon01.ssrn.com/delivery.ph ... INDEX=TRUE
A mimochodem, to číslo bylo 51%.
https://www.muni.cz/pro-media/tiskove-z ... rezna-2021
Preprint zde:
https://poseidon01.ssrn.com/delivery.ph ... INDEX=TRUE
A mimochodem, to číslo bylo 51%.