Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
97
39%
Ne
151
61%

Celkem hlasů: 248
Audis
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Audis »

Samozřejmě. Lovil jsem z hlavy...
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. :idea:
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Aspoň máš přehled. Ale uvědom si, že ti všichni z té studie byli klienti Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, která je pojišťovnou zaměstnaneckou. A mezi zaměstnance ministerstva vnitra asi nepatří příliš mnoho rizikových osob a seniorů.....
xajan

Příspěvek od xajan »

ZPMV není jen pro zaměstnance, ale pro všechny včetně důchodců
ecart

Příspěvek od ecart »

Pro všechny je, ale rozhodně to nepředstavuje vyvážený vzorek obyvatelstva.
Audis

Příspěvek od Audis »

Idea té zaměstnanecké pojišťovny byla při založení. Už při nebo krátce po založení pamatuji si, bylo pro všechny. dnes jsme dvacet? Let poté tržního hospodářství. Nevěřím, že vzorek pojištěnců po dvaceti letech je statisticky nevyvazeny. (mj. Já a moje rodina tam jsme).

Jestli výzkum dělali na nevyvazenem výběru,... Bylo to tak nebo ne? Ví někdo ano?
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. :idea:
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Tak si to projdi, najdi si tabulku v té studii a srovnej s populací ČR.
Audis

Příspěvek od Audis »

Když to víš tak to řekni.
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Nevím a nemám čas to hledat, překládat a srovnávat. Už jsem tu dneska stejně příliš dlouho.
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Co jsem koukal na tu studii, tak tam jde o to, kolik lidí procentuelně už se "setkalo" s Covidem, a vytvořilo si protilátky.
Jelikož ten Covid může stejně snadno chytit mladej, starej, nemocnej, zdravej,... tak věk ani zdravotní stav testovaných dobrovolníků nehraje žádnou roli. Takže tvrzení, že pojištěnci u 211 jsou mladší a zdravější než jiní pojištěnci je za A) nepravdivé, ale hlavně za B) nepodstatné. Pokud se ta skupina dobrovolníků pohybovala v běžném životě, a nebyla 2. roky někde schovaná, považoval bych je za vyvážený vzorek obyvatelstva.
A samozřejmě u pojišťovny 211 nejsou jen zdraví a mladí policisté, přestože u této studie by to ničemu nevadilo.
A na závěr odhad 51% populace který se "setkal" s Covidem mě překvapil.
Já bych typoval, že to bude alespoň 60-70%.
Chose

Příspěvek od Chose »

Jak tady bylo zmíněno, řada lidí to prodělala bez toho, aniž by šla k doktorovi či na testy. Například můj syn s přítelkyní, byli 14 doma a léčili se. Nebylo jim zle ale únava a něco jako chřipka. Dnes mají lepší imunitu než očkovaní (prokazatelné statistiky). Takových lidí v rozmezí 30-40 let je hodně. Ptám se, těmto lidem musíme za každou cenu narvat vakcínu, aby mohli někam chodit bez testů? Očkování často vše berou na lehkou váhu (slyším to ze všech stran), jim se nemůže nic stát a že případně jako nosiči další lidi jim je zcela jedno. Kdo je tedy zodpovědnější, ti očkovaní, kterým je celkem jedno co kdo do nich píchne, hlavně že můžou cestovat, nebo neočkovaní proti covidu, kteří se testují a starají o to, aby dál nákazu nešířili? Za mě to je jen politika a prachy.
FMJ
VIP

Příspěvek od FMJ »

Chose, já zase vím, že existují lidé, kteří odmítají očkování, ale aby mohli cestovat a nemuseli se testovat, tak si prostě jen nechají vystavit cerifikát a vlastní akt vpravení vakcíny do těla "nějak odrbou" - odskočí si na záchod a utečou od očkování např. (určitě jsou i jiné způsoby). Takže ta hra na odpovědnější neočkované je volovina. V každém košíku se najde shnilé jablko. Dělat obecnou vlastnost skupiny z toho, jak se chová tvůj syn, je nesmysl. Ignoranty i lidi odpovědné najdeš všude.
Chose

Příspěvek od Chose »

Těch co podvádí při cestování je podle mě minimum, v některých zemích je to na kriminál. Na každém letišti certifikát ověří, to není restaurace a i tam to celkem kontrolují. To že očkovaní mají datum platnosti 2025 je přece úplná blbost. Nedělám z toho statistiku, ale u nás v zaměstnání jsou tři skupiny lidí, jedni, kteří chtějí volný pohyb a nechali se očkovat i když to prodělali, druzí kteří měli strach z nemoci a nechali se očkovat (těch je menšina) a třetí, kteří se nenechali očkovat a ti buď prodělali nebo ne. To že nemocní covidem, kteří jsou očkovaní a chodí do práce a do veřejných prostor bez možnosti jejich kontroly je normální stav? Ne je to jen politický nátlak, aby se nechali očkovat všichni bez ohledu na jejich imunitu (10% lidí je zcela imunních) a bez ohledu na to, že nějaká setina promile zemře a nějaká promile bude mít z toho následky a nikdo jim nedá žádné odškodnění. Ať stát řekne, dáme každé rodině kde někdo zemře na očkování 10 mil. Kč, my se těch náhrad nebojíme, protože víme, že to je bezpečné.
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Asi by jsme brzy žrali jen trávu, kdyby stát vyplácel 10.mega za úmrtí, XX desítek tisíc za všelijaké problémy, za soudní spory, lékařské posudky,... Kde by na to vzal? Nejsme Brunejský sultanát ;) .
Chose

Příspěvek od Chose »

Mluvím o vakcínách proti covidu, kde stát podepsal smlouvy, ve kterých se vzdává veškerých nároků na náhrady vůči výrobcům těchto vakcín.
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Nejspíš by bez toho našemu státu nic neprodali, a tady by se víc umíralo.
Ti výrobci vakcín se taky chrání před stovkami tisíc žalob. A chápu je.
Není to tak jednoduché. Nezastávám se státu, je to stejně prodejná děvka jako jiné státy.
Ale jaký lék, nebo operace se dá se 100% jistotou garantovat jako bezpečná? Žádná.
Moje sestra šla ve 37.letech na banální operaci kolene. A stálo jí to život. Nikdo neudělal chybu, nikoho nešlo žalovat. Rizika jsou všude, a ona měla prostě chudák smůlu. Nic není na 100%. Ani to, že zítra vyjde slunce.
Chose

Příspěvek od Chose »

Píšete to správně, nic není 100%, tedy nemůžu A) nikoho k tomu takto nutit, když na to může zemřít a B) když to vůbec nepotřebuje. Protože občas někdo zemře na zánět slepého střeva ještě neznamená, že všichni si ho pod tlakem státu nechají vyndat.
Radeq

Příspěvek od Radeq »

Ono to s nároky na odškodnění je asi tak. Dejme tomu, že bude porod stát 10 000 Kč. A v jednom z tisíce případů dojde k problému a pacientka vysoudí 10 000 000. Neprokáže se sice pochybení, ale v občanském sporu. Může být, a postižené dítě to bude potřebovat. Ale znamená to, že cena porodu bude 20 000 Kč. Pokud se nemocnice bude krýt pojištěním, bude to tak asi 25 000.

Třeba u takových protijedů na jedy exotických hadů udávali výrobci, že 3% pacientů zemřou okamžitě po podání na anafylaktický šok. Kolik by potom ten protijed měj stát?
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Chose píše: 16.11.2021 10:37 Píšete to správně, nic není 100%, tedy nemůžu A) nikoho k tomu takto nutit, když na to může zemřít a B) když to vůbec nepotřebuje. Protože občas někdo zemře na zánět slepého střeva ještě neznamená, že všichni si ho pod tlakem státu nechají vyndat.
Pokud to nevyndání slepáku bude znamenat zahlcení nemocnic, ekonomický kolaps,...tak proč to vyndání nenařídit.
Aby pár promile lidí nemělo problémy, tak si to vše necháme spadnout na hlavu?
Když hoří barák, a někdo stojí v únikové cestě, tak ho prostě obětuju, abych zachránil zbytek.
TommyV

Příspěvek od TommyV »

Tak ten protijed vážně potřebuješ když tě ustkne smrtelně jedovatý had..

To nelze srovnávat s vakcínou na covid..

Je dobrovolná.. Oukej kazdy si rizika rozhodne..

Nebude dobrovolná, někdo za to musí ručit..
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Takže jsou dvě možnosti:
A) Vakcíny budou dobrovolné, lidi se na ně vykašlou, a částečně vymřeme, a částečně se ekonomicky vyčerpáme neustálým léčením nemocných.
B) vakcíny budou povinné a se zárukou, takže zachráníme naprostou většinu, ale ty žaloby a náhrady škod postižené menšiny nás ekonomicky zlikvidují.
Odpovědět