Koronavirus - vakcíny
Re: Koronavirus - vakcíny
Ironborn: V klidu, spousta lidi i s lekarskym vzdelanim vubec netuší širší souvislosti něčeho tak komplexního jako je surveillance v epidemiologii a nedokáže promyslet možné dusledky ruznych "hura akci" bez hlubsich znalostí problematiky.
Bohuzel i tito lide rozhodují o protiepidemickych opatření statu a co lze pak ocekavat od lidí bez odbornych znalosti, kteří jen pracuji s "fakty" predkladanymi mainstreamovymi medii. To je něco jako slepym od narození popisovat barvy.
Bohuzel i tito lide rozhodují o protiepidemickych opatření statu a co lze pak ocekavat od lidí bez odbornych znalosti, kteří jen pracuji s "fakty" predkladanymi mainstreamovymi medii. To je něco jako slepym od narození popisovat barvy.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Když už se o tom bavíme, jaká opatření bys udělal ty?
ne, to není posedlost, to se jen někdo taky zamyslel.
-
- Pohlaví: žena
No právě, všeho moc škodí 

-
Na Covid umírají převážně neočkovaní, a vakcínu jim stát nabídl grátis. Komu není rady,...
S takýmito tvrdeniami by som bol opatrný, nebudem písať daj zdroj a pod., radšej dám jeden oficiálny zdroj ja:
https://graphics.reuters.com/world-coro ... es/israel/
Štatistiky z Izraela, majú vôbec najväčšiu zaočkovanosť na svete a ak si pozriete grafy, pozitívnych viac ako pred rokom v tejto dobe a mŕtvych veľmi podobne.
https://graphics.reuters.com/world-coro ... es/israel/
Štatistiky z Izraela, majú vôbec najväčšiu zaočkovanosť na svete a ak si pozriete grafy, pozitívnych viac ako pred rokom v tejto dobe a mŕtvych veľmi podobne.
Vladimír
Všichni víme jak to je, očkovaní si často myslí, že jsou nesmrtelní....Andy Glock píše: ↑16.11.2021 22:06 Na Covid umírají převážně neočkovaní, a vakcínu jim stát nabídl grátis. Komu není rady,...
Regeneron jim prý nedají, protože ten musí být podán včas při prvních příznacích. Bohužel ti samí tupci brání tomu, aby ten Regeneron dali k dispozici obvoďákům, kteří mají k prvním příznakům blíž.
Tady se naplňuje predikce, že jednou pojdeme na byrokracii.

Tady se naplňuje predikce, že jednou pojdeme na byrokracii.
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
-
Děkuji za graf. Názorně ukazuje, jak jsou na tom neočkovaní v porovnání s očkovanými špatně.Chose píše: ↑16.11.2021 22:27Všichni víme jak to je, očkovaní si často myslí, že jsou nesmrtelní....Andy Glock píše: ↑16.11.2021 22:06 Na Covid umírají převážně neočkovaní, a vakcínu jim stát nabídl grátis. Komu není rady,...
Vtipné mi přijde, když někdo něco napíše, a pak ukáže graf, který jeho slova vyvrátí.
Nevím, jestli je to vtip, nebo jen nepochopení toho grafu.
Jenze ta statistika je zkreslena tim, ze se netestuji vsichni, hlavne v ramci narativu v CR (i jinde ve svete) nejsou testovani ockovani.
Ma nekdo odkaz na kvalifikovany odhad, kolik ockovanych muze bytv aktualni vlne pozitivnich?
Ma nekdo odkaz na kvalifikovany odhad, kolik ockovanych muze bytv aktualni vlne pozitivnich?
-
Zkreslené je pouze to, kolik lidí se nově nakazilo. A to je taky nejméně důležitá informace.
Mnohem důležitější je, kolik lidí končí v nemocnicích a na JIPce, tam už testují každého, a tam je hezky vidět že ty vakcíny razantně snižují vážný průběh a úmrtí.
Vakcína moc nechrání před nakažením, ale před závažnějším průběhem onemocnění.
Nakažených očkovaných i neočkovaných bude podle mě zhruba stejně.
Mnohem důležitější je, kolik lidí končí v nemocnicích a na JIPce, tam už testují každého, a tam je hezky vidět že ty vakcíny razantně snižují vážný průběh a úmrtí.
Vakcína moc nechrání před nakažením, ale před závažnějším průběhem onemocnění.
Nakažených očkovaných i neočkovaných bude podle mě zhruba stejně.
Já bych tu vakcínu přirovnal k balistické vestě. Někdo v davu ji má, a někdo ne, a když do těch lidí začneš střílet, zasažených bude přibližně stejný počet s vestou i bez vesty.
Ale ti s tou vestou si odnesou mírnější následky. Míň jich skončí v nemocnici, míň na krchově, a někteří ten zásah ani nezaregistrují.
Ale ti s tou vestou si odnesou mírnější následky. Míň jich skončí v nemocnici, míň na krchově, a někteří ten zásah ani nezaregistrují.
Kdyz zustanu u prirovnani, tak ta vesta ma nezadouci ucinky (alergie, dlouhodobe bolesti zad nosenim atd.), ktere jeste nevime.
Pokud spravne hodnotim vyse uvedenou tabulku a kdyz vezmu predpoklad od Andy, ze pocet nakazenych je zhruba stejny, tak vychazi zhruba:
50% pokles relativniho rizika hospitalizace na JIP
absolutne je to pokles rizika o 1,4% (pri vyssim poctu nakazenych nez ve statistikach jeste mensi)
Pak mi vychazi NNT (number needed to treat) 75. Cili je potreba naockovat 75 lidi, abychom zabranili 1 hospitalizaci na JIP (opravte pokud to mam spatne)
A tady se mi nabizi otazka, jake NNT by mel Ivermectin, popr. komplexnejsi protokoly (napr. I-MASK+), ktere jsou tez aktualne dostupne
A je to opravdu i otazka pro celospolecenskou diskusi.
Pokud spravne hodnotim vyse uvedenou tabulku a kdyz vezmu predpoklad od Andy, ze pocet nakazenych je zhruba stejny, tak vychazi zhruba:
50% pokles relativniho rizika hospitalizace na JIP
absolutne je to pokles rizika o 1,4% (pri vyssim poctu nakazenych nez ve statistikach jeste mensi)
Pak mi vychazi NNT (number needed to treat) 75. Cili je potreba naockovat 75 lidi, abychom zabranili 1 hospitalizaci na JIP (opravte pokud to mam spatne)
A tady se mi nabizi otazka, jake NNT by mel Ivermectin, popr. komplexnejsi protokoly (napr. I-MASK+), ktere jsou tez aktualne dostupne
A je to opravdu i otazka pro celospolecenskou diskusi.
Vcera ve fronte na ockovani cca 100 lidi, z toho tak 90 bylo pod 35 let. Od pohledu potencialne rizikovi - dle veku - nad 50 let - cca 4 osoby. Mi to prislo jako 90 zbytecne ockovanych lidi ze 100 pritomnych.
Pri dotazu na aspiraci - zdravotni sestra cca 55-60 let: "Neumim si predstavit, ze bych neaspirovala."
Pri dotazu na aspiraci - zdravotni sestra cca 55-60 let: "Neumim si predstavit, ze bych neaspirovala."
Z příbalového letáku:
Ivermectin- nežádoucí účinky: akutní zánět jater, krev v moči
Klinické studie s ivermektinem nezahrnovaly dostatečný počet osob ve věku nad 65 let, aby se zjistilo, zda
reagují odlišně v porovnání s mladšími osobam..
Ivermectin- nežádoucí účinky: akutní zánět jater, krev v moči
Klinické studie s ivermektinem nezahrnovaly dostatečný počet osob ve věku nad 65 let, aby se zjistilo, zda
reagují odlišně v porovnání s mladšími osobam..
Indy...Pokud vím, že po mě bude někdo střílet (a situace s Covidem taková je), a já si tu balistiku nevezmu, protože se bojím bolesti zad, alergie, a něčeho co ani neznám,.... pak je vážně každá rada, každé argumenty, a každé přesvědčování zbytečné
.

Lidi se tu pořád snaží najít zázračný lék, který bude mít 100% účinnost, 0% nežádoucí účinky,... a pokud možno s chutí vanilky.
Nic takového neexistuje, neexistovalo, a existovat nejspíš ani nebude.
To přirovnání nesedí, protože v tom davu by museli být jen starší lidé povětšinou s přidruženými komplikacemi a první týden by se léčili jen po telefonu.
to Tazi
Myslim , ze primery z me i Tve strany jsou neadekvatni a nema smysl v nich pokracovat, lepsi bude s ekoncentorvat na data. Mimochodem, chronicke bolesti zad josu pomerne castou diagnozou a stoji pojistovny a spolecnost (invalidni duchody) nemalou cast rozpoctu
Myslim , ze primery z me i Tve strany jsou neadekvatni a nema smysl v nich pokracovat, lepsi bude s ekoncentorvat na data. Mimochodem, chronicke bolesti zad josu pomerne castou diagnozou a stoji pojistovny a spolecnost (invalidni duchody) nemalou cast rozpoctu