Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
97
39%
Ne
151
61%

Celkem hlasů: 248
JIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od JIP »

devlop píše: 17.11.2021 17:21 Rafael, ano, při 20 000tis+ nakažených za den vnímám tuto formu demonstrace jako skvělý způsob jak se zařadit do kategorie "covid jsem prodělal", ať už úspěšně a bez následků a zařadit se tak do skupiny "očkovaných", nebo In memoriam ;)
Screenshot_239.jpg
O co myslíš, že se teď tolik lidí co nejrychleji snaží/bude snažit?
Opatření nedávají lidem moc na výběr. Buďto si dát nechat nedobrovolně píchnout něco, co moc nefunguje a má potenci dlouhodobě & střednědobě a prokazatelně i bezprostředně ublížit…

…a nebo…

Zabojovat za svobodu, risknout prakticky 0.0% riziko horšího průběhu, ale jako bonus v dohledné době získat papír o pozitivitě/prodělání a mít od těch úchyláků alespoň na půl roku pokoj a moct normálně fungovat. Bude sice blbé, že to po půl roce tak snadno kvůli papíru možná nepůjde, protože mrška slizniční imunita se bude bránit…
Toto je v podstatě vládou vytyčená jediná varianta pro svobodného člověka, který dosud volil a úspěšně dodržoval cestu předběžné opatrnosti před Covidem i vakcínami. :hand
Zdraví lidi jsou trestaní za to, že jsou zdraví. Naočkované ovce-přenašeče nikdo neřeší.

Takový sprej do nosu na falešnou pozitivitu PCR by měl cenu zlata a značně omezil rizika, ale ten zatím pokud vím, tak zbývá jen přirozená cesta jak se dá vyhnout vakcíně i omezením. :moon
Praktikuje to tak v ČR čím dál víc jednotlivců i rodin a já se nedivím, že v tom vidí logiku.

Uznávání protilátek by lidem i státu umožnilo fungovat normálně, ale kdo u kormidla o to stojí?
Andy Glock
Pohlaví: žena

Příspěvek od Andy Glock »

Takže než si píchnout schválenou, a dobře fungující vakcínu s naprostým minimem nežádoucích účinků, tak radši chytit Covid s výrazně horší zdravotní prognózou?
Tak to radši budu chytrá ovce (jak nás vopíchaný nazýváš), než hloupý vlk ;) .
FMJ
VIP

Příspěvek od FMJ »

Výborně, falešnou pozitivitou si zaručit na pár měsíců pokoj od restrikcí - tatáž volovina, jako si nechat vystavit certifikát o očkování a před jehlou zmizet na WC a utéct z nemocnice.......
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Podvádění bych ještě tak nějak částečně pochopit dokázala, ale hlava mi nebere, jak falešná pozitivita omezí rizika....
devlop
Pohlaví: muž

Příspěvek od devlop »

JIP píše: 17.11.2021 20:37 Buďto si dát nechat nedobrovolně píchnout něco, co moc nefunguje a má potenci dlouhodobě & střednědobě a prokazatelně i bezprostředně ublížit…
"píchnout něco, co moc nefunguje" - to obhájíš na jakých datech? Že na JIP je méně očkovaných než neočkovaných? :chuckle Ty grafy co tu postovala Proforma nechápe jaký typ lidí?

Za mne, a ano, dám do toho osobní pohled, jsem rád, že mí rodiče jsou očkováni a byť jsou nyní oba covid pozitivní, tak jsem rád, že mají dost pohodový lehký průběh už s ohledem na to, že táta má plicní silikózu z mnohaletého rubání černého uhlí v ostravskokarvinských dolích, což by obecně při nákaze covid mělo znamenat fatal error s konečnou v krematoriu... ;)
Andy Glock

Devlope, JIP plká nesmysly. O ničem z toho co píše jsem nikdy neslyšela ;)
Ulfhednar

Příspěvek od Ulfhednar »

Andy uber trošku. Sice s velkou částí toho co píše nesouhlasím a při ozdrojované analýze to neobstojí, ale není třeba to hrotit. Pokud hovoří pravdu (a nemám důvod myslet si opak), dělá pro společnost záslužnou práci a te je třeba si vážit.
Óðinn á yðr alla
Andy Glock

Jo jo, už se klidním. Jsem držka co na srdci, to na jazyku. JIPE omlouvám se ;) .
Wdog

Příspěvek od Wdog »

Myslím, že nejde tak ani o data a "pravdu", ale o tu státní buzeraci. Očkování proti covidu není povinné, dané zákonem, ale těm, kdo ho nemají, jsou odebírána práva a svobody. Prosím nechytat za slovo, že tak daleko ještě nejsme, podívejme se na Rakousko, nás to asi taky nemine.

Já naprosto souhlasím s kolegou devlopem, je přesvědčen, že jeho rodičům nyní očkování pomohlo, a tak je to správně. Kdo je přesvědčen, může se nechat očkovat v rámci jeho jeho zdravotního pojištění. Důchodci, ohrožení lidé. Ale proč všichni? Děti, mladí lidé? A proč je to cestou odebírání práv a svobod?

Velmi trefná od kolegy JIP mi připadá věta: Zdraví lidi jsou trestaní za to, že jsou zdraví. Naočkované přenašeče nikdo neřeší. (ovci jsem vynechal)
Audis

Příspěvek od Audis »

Rafael píše: 17.11.2021 16:46 Jak se dnes v Praze na Staroměstské náměsti bojovalo s Covidem...:
Screenshot_2021-11-17-16-19-10_20211117163559219.jpg
To je foto z jiné demošky. Na foto lidé koukají směrem k orloji. Poznal jsem to, protože mají Starbucks po levé ruce.
Demoška proti covid omezení měla pódium na druhé straně náměstí a lidé by tak měli mít Starbucks po pravé ruce. Jenže nemají :-D:-D
Vím, Byl jsem tam. :roll:
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. :idea:
xajan

Příspěvek od xajan »

devlop píše: 17.11.2021 20:56
JIP píše: 17.11.2021 20:37 Buďto si dát nechat nedobrovolně píchnout něco, co moc nefunguje a má potenci dlouhodobě & střednědobě a prokazatelně i bezprostředně ublížit…
"píchnout něco, co moc nefunguje" - to obhájíš na jakých datech? Že na JIP je méně očkovaných než neočkovaných? :chuckle Ty grafy co tu postovala Proforma nechápe jaký typ lidí?

Za mne, a ano, dám do toho osobní pohled, jsem rád, že mí rodiče jsou očkováni a byť jsou nyní oba covid pozitivní, tak jsem rád, že mají dost pohodový lehký průběh už s ohledem na to, že táta má plicní silikózu z mnohaletého rubání černého uhlí v ostravskokarvinských dolích, což by obecně při nákaze covid mělo znamenat fatal error s konečnou v krematoriu... ;)
K dnešnímu dni podle ÚZIS v nemocnicích 1932 neočko, 1781 očko. Podle mě spíš nefunguje. A to, že očkování cpou do lidí na nádraží a v obchoďáku a zavádí čím dál horší sankce pro neočkované připomíná praktiky prodejců předražených hrnců důchodcům.
JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JIP »

Moc lidí tady se asi příliš dívá na televizi. Je fascinující jak mohou různí lidé realitu vnímat různě.

Očkovaný se ve statistikách počítá za očkovaného až po 14 dnech, Očkovaní se prakticky netestují. Je do něj nuceno čím dál víc lidí co to prodělalo a spousta dalších her z čísly a přesto i dle zde zmiňovaných zdrojů to vychází skoro 50/50. Velký rozdíl je vidět jen u těch co to prodělali.

Jakákoliv forma jakkoliv zoufalého úspěšného pokusu o obdržení momentálně platného byť falešného glejtu pro normální život je bezpečnější než se nechat napíchat na nádraží (bez aspirace nebo předchozího zjisťování protilátek) a nebo zoufalá snaha o získání papíru nákazou, kterou možná a zřejmě spousta narychlo naštvaných lidí bez přípravy a průběžného zlepšování imunity nedá.
Ta poslední varianta se však evidentně děje. Nejen v mém okolí, ale dle zde uveřejněných fotek nemálo i v hlavním městě.
Jestli je to dobře nebo ne je těžko říct… Zdá se že ne, ale neznáme konec příběhu.
Del-in

Příspěvek od Del-in »

Drobný příspěvek k ne/testování očkovaných: algoritmus pro odesílání na test pro trasovací centrum HS zní, že na test se odesílají neočkované rizikové kontakty: bez příznaků 5-7 den po kontaktu s C+
: s příznaky 1-5 den
očkované rizikové kontakty: bez příznaků - 0
: s příznaky 1 - 5 den
Tudíž stačí, když v rozhovoru zmíní člověk nějaký drobný příznak (včera mě pobolívala hlava) a rázem se s ním zachází jako s neočkovaným - to jest nabízí se mu test a nařizuje karanténa.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Ty data z JIP a poměry zde lezicich ockovanych a neockovanych a faktu, že je plně očkovano 58,0 %, resp. 66,5 % starších 12 let zas tak moc presvedcive tedy nejsou, aby opravňovaly takto segregovat a ostrakizovat neockovane.
Navíc pokud odborné studie ukazuji, že ockovani pouze snizuje moznost prenosu u delty ani ne o 50%. Pokud se tato hodnota vyvíjí podobně jak rychle padá imunita v průbehu několika měsíců u vakcin, tak netestovani vakcinovanych je jedna z největších chyb, kterých se Meses a MZ dle mého dopustilo.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Ulfhednar

Příspěvek od Ulfhednar »

Ano, ostrakizace neočkovaných je prasarna.
I logika nového opatření je doslova debilní:
-pokud vám PCR test vyjde jako pozitivní, stáváte se (po uplynutí danné doby) bezinfekčním, bez ohledu na stav imunitního systému
-pokud tentýž test ukáže, že jste negativní, jste nadále nově považován za infekčního jedince.

Jinými slovy aparát výsledků A jednoho testu slepě věří a výsledku B téhož testu naprosto nevěří. Který debil to navrhl. Jména, nebuďte slušný.
Óðinn á yðr alla
Maric

Příspěvek od Maric »

Doplním vlastní zkušenost z blízkého okolí. Žena 90+ odvezena do nemocnice na psychiatrické oddělení s diagnózou těžká demence (bludy, paranoia, agresivní chování). Do té doby bez medikace. Po cca deseti dnech úmrtí ve zmiňované nemocnici. Převoz ostatků a pohřeb s opatřeními. Důvod jednoduchý - v ohledacím listu z nemocnice zapsán Covid. Takže do statistiky jde jako úmrtí neočkované osoby na Covid (neočkovaná byla téměř jistě, vzhledem k rodinným poměrům). Podotýkám, že v den odvozu do nemocnice jsem tu ženu viděl před jejím domem, a po tělesné stránce nemocně rozhodně nevypadala. Otázka zní: Může být pro nemocnici výhodné u takových osob (pitva zbytečná) připsat z nějakého důvodu na ohledací list Covid?
Permonik

Příspěvek od Permonik »

Ulfhednar píše: 17.11.2021 22:32 -pokud tentýž test ukáže, že jste negativní, jste nadále nově považován za infekčního jedince.
Můžeš trochu rozvést, co přesně tím myslíš? Asi jsem v pravidlech něco minul
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Maric: To jako naznačuješ, že někdo může podvádět? Musí být nákaza "vidět"? A proč by se nemohla nakazit v nemocnici?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/znep ... ntu-179824
Ulfhednar

Příspěvek od Ulfhednar »

Permonik: že ani negativní PCR test nebude stavit k bezinfekčnosti. Ačkoliv tentýž test bude stavit jako důkaz prodělání a tedy bezinfekčnosti.
Óðinn á yðr alla
Maric

Příspěvek od Maric »

Nakazit v nemocnici… návštěvy kontrolované (i když za touto paní téměř jistě nikdo nebyl), personál testovaný či očkovaný, tudíž podle našich mluvících hlav neinfekční. Takže pokud onemocněla a teoreticky zemřela na Covid, tak kdo ji nakazil? Nemocnice nemají epidemickou díru “očkovaných přenašečů” zalepenou?
Odpovědět