Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
97
39%
Ne
151
61%

Celkem hlasů: 248
Ironborn

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ironborn »

Ivana píše: 23.11.2021 0:45 No, ten článek mi taky připadá tak nějak - řekněme dalo by se to napsat srozumitelněji.
No podle mě má smysl uvádět protilátky i po 1,5 roce. Tvrzení, že po 1,5 roce od prodělání už nikdo moc protilátek mít nebude je poněkud střelba na vzdálený terč. Jednak imunita nerovná se protilátky. U různých nemocí se trvání imunity liší, někdy trvá imunita celý život. I u téhle potvory se to musí zjistit, i u různých lidí to navíc může být různě.
I když to vypadá, že sice asi budeme po očkování i prodělání jistou imunitu mít, díky které nás tahle mrcha nesejme úplně, přesto se mi zdá, že se to vyvíjí směrem k sezónní, ne zrovna příjemné nemoci. Jako někdo trpí na nachlazení a bývá nachlazen 2x ročně, někdo bude trpět na koronáč každý nebo každý druhý rok.

A odkud máš údaj, že po očkování je člověk chráněn jen 2 měsíce? Můžeš mi dát odkaz na zdroj?
O JJ je to již všude i v propagandistických mass médiích, že jen 2 měsíce. Zbytek měl 3-6 měsíců ovšem po 4 měsících absolutní redukce rizika nákazy směšných 0.4% a "ochrana" spíše teoretická - viz studie.
Spíš bych se soustředil na VEI - ADE, OAS a evidentně přestřelené titry protilátek bez schopnosti neutralizace po vakcinaci, které to očkovanému zařídí.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 7421007066
A dále na delší a delší škálu patologií včetně těch hrozících onkogenními procesy a koronárním syndromem (viz. můj odkaz ve vláknu o vakcínách).
https://www.ahajournals.org/doi/abs/10. ... pl_1.10712
To je dobrá sázka na vakcínu vyrobenou za rok, když předtím selhaly desítky pokusů...chytré. :chuckle
Teď ještě bude ta bečka sádla - prý hygienička - spíše chodící reklama na nezdravý životní styl, chrochtat o povinné vakcinaci...to by ten pravěk ovšem musel mít nějakou minimální účinnost...to asi nepůjde zdůvodnit babi víš? :finger
Podělali jste to dobře a zničili jste kolektivní imunitu. Dvě dávky lze snad omluvit stádností a stupiditou. Tři a více jsou neomluvitelné... In either case, you have seriously f**ked yourselves :puke
https://rumble.com/vpg8s0-vaccine-exper ... rophe.html
https://krizekolaps.wordpress.com/2021/ ... atrix-lzi/
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Myslím, že se všichni rádi rochní v číslech, statistikách, tabulkách,...
Zeptám se tedy....
Když mě rozbolí hlava, a vezmu si brufen, za jak dlouho začne fungovat? Je rozdíl mezi starým, mladým, zdravým, nemocným,... Mohou Brufen i těhotné?
Jak dlouho mě pak nebude ta hlava bolet, než si budu muset vzít další?
Jaké jsou nežádoucí účinky?
A nebo přestanu být vyděšený hypochondr, a prostě se smířím s faktem, že Brufen pomáhá, vakcíny taky pomáhají, a stejně jako nezůstane člověk navěky u jednoho brufenu, nezůstane navěky u jedné vakcíny :D .
Radeq
Pohlaví: muž

Příspěvek od Radeq »

Když je řeč o Brufenu - když si ho vezme mladší dcerka, do půl hodiny zvrací. Já ho zobu 30 let a bez něj bych už dávno skončil někde na větvi. Pro rýpaly (nález na dvanácterníku minimální), játra O.K.
Ironborn

Příspěvek od Ironborn »

Tazi píše: 23.11.2021 8:09 Myslím, že se všichni rádi rochní v číslech, statistikách, tabulkách,...
Zeptám se tedy....
Když mě rozbolí hlava, a vezmu si brufen, za jak dlouho začne fungovat? Je rozdíl mezi starým, mladým, zdravým, nemocným,... Mohou Brufen i těhotné?
Jak dlouho mě pak nebude ta hlava bolet, než si budu muset vzít další?
Jaké jsou nežádoucí účinky?
A nebo přestanu být vyděšený hypochondr, a prostě se smířím s faktem, že Brufen pomáhá, vakcíny taky pomáhají, a stejně jako nezůstane člověk navěky u jednoho brufenu, nezůstane navěky u jedné vakcíny :D .
Další dávky doporučuje 99/100 pracovníků Pfizeru.
Unbelievable. Máte volební právo? Víte jaký je rozdíl mezi jablkem a pomerančem? Žádný že? :chuckle
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Pfizer ty vakcíny vyrábí, tak asi nebude pro většinu lidí záhada, že to doporučuje :lol: .
Mě se jen líbí, jak jsou antivaxeři agresivní, nevychovaní,...., jak brutálně tu svou protivakcinační kampaň vedou.
Zvířátka zahnaný do kouta neúprosnými fakty koušou stále víc a víc.
Vlastně jsou to oni, kteří mě definitivně přesvědčili o funkčnosti vakcíny ;) .
Radeq

Příspěvek od Radeq »

Taky si rád tu další šlehnu, snad se jí dočkám ..
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Nikdy bych nevěřil, že se médiím povede tou Coronahysterií rozeštvávat i relativně rozumné lidi. Jako třeba na Rozpadu. :roll:
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
xajan

Příspěvek od xajan »

Tazi píše: 23.11.2021 9:56 Pfizer ty vakcíny vyrábí, tak asi nebude pro většinu lidí záhada, že to doporučuje :lol: .
Mě se jen líbí, jak jsou antivaxeři agresivní, nevychovaní,...., jak brutálně tu svou protivakcinační kampaň vedou.
Zvířátka zahnaný do kouta neúprosnými fakty koušou stále víc a víc.
Vlastně jsou to oni, kteří mě definitivně přesvědčili o funkčnosti vakcíny ;) .
Co to meleš? Tzv. "antivaxeři" většinou jen chtějí, aby jim ostatní dali pokoj. Ať se naočkuje ten, kdo chce, ale ať mi nikdo nenutí nějaké "dobro" násilím. A to, že média často vypíchnou nějakého exota a prezentují ho jako typického neočkovaného taky o něčem svědčí.
Tazi

Příspěvek od Tazi »

"co to meleš",.... přesně o tom mluvím :D
Přečti si Ironborna... "máte volební právo?, poznáte rozdíl mezi jablkem a pomerančem"...
Mluvím o zdejších členech, ne o nějakých médiích ;) .
Ze strany tzv. vaxerů jsem zdaleka nezaznamenal tolik osobních urážek :puke .
Teal'c

Příspěvek od Teal'c »

Vakcinátoři berou neočkovaným základní práva a svobody, nemají problém lhát (sám jsi to Tazi řekl) a nemají problém ostatní do vakcinace i násilím nutit. Ale někdo si tu stěžuje že antivaxeři jsou agresivní, nevychovaní a vedou brutální kampaň. To je vážně chucpe.
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Vakcinátoři neberou nic. To dělají politici ;)
Ale sleduji zde debaty vax a antivax, a antivax slušností neoplývají, a je jim to víc tolerováno.
Mě osobně je každá z těch stran ukradená, a nejsem v žádné z nich.
Ale jsem OT...končím
eotto

Příspěvek od eotto »

Agrese přichází, ale od někoho jiného.
Jsem zdravý a je mi zakázáno (i oproti očko nemocným) kino, hospoda, bazén ... To není agrese? Když dobrovolně se rozhodnu pro NE, tak mě budou označovat za nezodpovědného (tj. bezohledný, hulvát). To není agrese?
Z téhle analogie vychází:
Svobodné dobrovolné rozhodnutí = bezohledný hulvát
Správné rozhodnutí (dle ideologie nebo konsenzu) = solidární, ohleduplný, milosrdný
:puke
"Mors certa hora incerta"
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Tak dobře, poslední příspěvek pro nechápavé.
MLUVÍM O ZDEJŠÍCH DISKUZÍCH!!!!
kawa5

Příspěvek od kawa5 »

Existuje jedina pravda a tou je ockovani,zbytek bude vyhnan na okraj spolecnosti a okopavan,ne nadarmo je dnesni doba srovnavana s koncem tricatych let v nemecku ;)
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

eotto píše: 23.11.2021 10:50 Agrese přichází, ale od někoho jiného.
Jsem zdravý a je mi zakázáno (i oproti očko nemocným) kino, hospoda, bazén ... To není agrese?
Ne, to je dusledek tveho rozhodnuti.

Ja nemam pas. Proste mam duvody, kvuli kterym ho odmitam. A v dusledku toho holt musim prijmout fakt, ze mohu cestovat jen v ramci EU. NIKDY by mne nenapadlo vyrvavat na netu a protestovat na namestich, ze bez nej chci stejna prava, jako maji ti s pasem, a ze vsechny ostatni staty prece maji POVINNOST mi umoznit vstup na sva uzemi i bez nej.
Naposledy upravil(a) proforma dne 23.11.2021 11:10, celkem upraveno 1 x.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Montezuma

Příspěvek od Montezuma »

Chápu správně, že neočkovanej, když bude mít mírnej průběh, bude skoro za plnej příjem doma, kdežto očkovanej, když bude mít stejnej mírnej průběh, bude chodit dál do práce?

"Tzv. izolačka umožní zaměstnancům, kterým z důvodu karantény vznikl nárok na náhradu příjmu, získat příspěvek ve výši 370 korun za každý kalendářní den. Celkem však půjde čerpat pouze během prvních 14 dní trvání karantény. Pokud však součet příspěvku a náhrady příjmu přesáhne hranici 90 % průměrného výdělku zaměstnance, dojde ke snížení příspěvku. Vyplácet příspěvek bude zaměstnavatel."

https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/a ... ne-192314/
step

Příspěvek od step »

Montezuma píše: 23.11.2021 11:07 Chápu správně, že neočkovanej, když bude mít mírnej průběh, bude skoro za plnej příjem doma, kdežto očkovanej, když bude mít stejnej mírnej průběh, bude chodit dál do práce?
Oba dva jsou nemocní, tedy 14 dnů izolace bez výjimky.
Wdog

Příspěvek od Wdog »

proforma píše: 23.11.2021 11:06
eotto píše: 23.11.2021 10:50 Agrese přichází, ale od někoho jiného.
Jsem zdravý a je mi zakázáno (i oproti očko nemocným) kino, hospoda, bazén ... To není agrese?
Ne, to je dusledek tveho rozhodnuti.

Ja nemam pas. Proste mam duvody, kvuli kterym ho odmitam. A v dusledku toho holt musim prijmout fakt, ze mohu cestovat jen v ramci EU. NIKDY by mne nenapadlo vyrvavat na netu a protestovat na namestich, ze bez nej chci stejna prava, jako maji ti s pasem, a ze vsechny ostatni staty prece maji POVINNOST mi umoznit vstup na sva uzemi i bez nej.
Ten příklad s tím pasem není úplně vhodný, nicméně za poměrně nebezpečnou považuji tezi "to je dusledek tveho rozhodnuti." ... oni i ti židé za WWII, když je vraždili ve vyhlazovacích táborech, tak měli na vybranou, mohli přece konvertovat ke křesťanství, takže vraždy milionů židů byly vlastně důsledek jejich vlastního rozhodnutí ... vidíte tu divnou logiku, na tomto extrémním příkladě, že.

Mě osobně velmi vadí, že vláda, když očkování považuje za jedinou možnou cestu, není schopna uzákonit toto očkování jako povinné, podle zákona, a porušení zákona pak standardně perzekuovat. Tak nějak si představuji, že to v demokracii chodí. Komu se to pak nelíbí, může změnit stát, nebo vyměnit parlament, nebo se snažit změnit zákony.
Ale co máme nyní my? .. to očkování je dobrovolné, ale těm, co si toto dobrovolně nezvolí, jsou odebírána práva. To je svinstvo, bez ohledu na zdravotní důvody pro očkování či proti němu.
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Netahej sem zidy, laskave! To je hodne blba analogie.

Mas moznost volby? Mas. Muzes se nechat ockovat a budes mit nejaky opravneni, nebo se nemusis nechat ockovat a muzes mit jiny opravneni. Uplne stejne jako se ridicakem, zbrojakem, volbou obcanstvi, volbou trvaleho pobytu, zrizenim datove schranky apod. Je to jenom tvoje rozhodnuti a ze za nej nechces nest dusledky, neni muj problem.
Wdog píše: 23.11.2021 11:44 Mě osobně velmi vadí, že vláda, když očkování považuje za jedinou možnou cestu, není schopna uzákonit toto očkování jako povinné, podle zákona, a porušení zákona pak standardně perzekuovat. Tak nějak si představuji, že to v demokracii chodí.
Tak to si predstavujes spatne. Demokracie je o moznosti volby (a odpovednosti nest dusledky), ne o tom, ze budu cim dal vic narizovat (vyjma mimoradnych stavu a situaci). I kdyz si myslim, ze v tuto chvili je ockovani asi jedina funkcni vec, nejsem priznivcem jeho povinneho narizeni. Proste proto, ze povinnost bere svobodu rozhodovani. Antivax mne neskutecne stvou (predevsim ty jejich 1 000x agresivne omilane dezinfo mantry), ale meli by mit ponechano pravo se rozhodnout, zda ve svem nazoru setrvaji, nebo jej zmeni. Klidne bych vuci nim jeste i pritvrdila (hlavne kvuli te primitivni blbosti, kterou 90 % z nich vykazuje), protoze evidentne nerozumeji faktum a argumentum, ale jen natlaku. Ale kazdy natlak musi mit sve hranice a musi zustat moznost volby. S vedomim dusledku, jake to muze mit, to holt nese s sebou.
Wdog píše: 23.11.2021 11:44 Ale co máme nyní my? .. to očkování je dobrovolné, ale těm, co si toto dobrovolně nezvolí, jsou odebírána práva. To je svinstvo, bez ohledu na zdravotní důvody pro očkování či proti němu.
Ne, to neni svinstvo, to je zcela regulerni postup. Porad mas moznost volby.

Docela mne zarazi tvoje chapani pojmu demokracie, kdy ponechani volby oznacujes za svinstvo a naopak jako demokraticky postup prosazujes povinne ockovani. Nemas to trochu pomotane?
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Někteří si možná povšimli, že ti nejagresivnější ve zdejších diskusích mívají často sotva oschlou registraci...
Odpovědět