Maximus píše: ↑22.01.2022 17:30U mRNA vakciny aplikujes do tela koktejl mRNA, z nichž jen část je bezchybna a podle predstav vyrobce. Zbytek jsou nejak poskozene řetězce, kdy ani vyrobce přesně netuší jak se zrovna chybně poskladaly kodony v retezci mRNA.
Ale přesně stejný problém přece máš u výroby těch proteinů - tam syntetizuješ proteiny podle templátu, který sis vyrobil stejným způsobem jako vyrábíš RNA do mRNA vakcín. A pokud tvrdíš, že nedokážeš vyrobit mRNA správně, tak se ti úplně stejným způsobem poškodila RNA podle které syntetizuješ ty proteiny do proteinových vakcín, a ty budou poškozené úplně stejně.
Ale možná jsem tě pochopil, jde ti o to, že vadný protein +/- v mezibuněčném prostoru je lepší než vadný protein syntetizovaný v buňce? Jako jo, to asi trochu jo. Ale pak je tu ta smutná věc, že pokaždé když chytíš novou variantu covidu (rýmy, chřipky, čehokoli), tak je v ní taky úplně náhodně poskládaná a evolvovaná RNA, a ještě se to nekontrolovaně množí a jeho RNA polymeráza při tom samozřejmě dělá spoustu chyb. (no a pak je tu třetí věc, proč by se zrovna tohle v tomhle konkrétním případě mělo zákeřně projevit právě po 2-10 letech)
Maximus píše: ↑22.01.2022 17:30behem nekolika dekad, co se tento typ vakcin pouziva se problemy tohoto smeru nevyskytly
Já jsem jednu dobu v každé diskuzi o očkování četl něco o narkolepsii a o autismu…
devlop píše: ↑22.01.2022 18:07Pořád prostě nevěřím na to, že by někdo přesvědčil všechny vlády všech států světa různého vyznání, aby aplikovali vysoce rizikovou vakcínu miliardám obyvatalům této planety, aby z toho měl...co? fakt nevím co.
Mohl mít dobrý úmysl, ale neuvědomit si všechna rizika (ale pak je zvláštní že je nevidí moc ostatních). Nebo viděl ty finanční zisky když dodá vakcínu - a rozhodl se některá rizika ignorovat. Nemyslím si, že by něco hrozilo, ale určitě to je představitelné. Ještírci netřeba.