Samonivelační stěrky většinou nejsou do exterieru. Čistě teoreticky pokud to parotěsným nátěrem uzavřeš pro páru, tak ten matroš nemusí být schopen dýchat a může to dělat nějakou paseku.
Existují impregnace na beton pro exteriéry, já kdysi používal nějaké produkty od nanobala, takže třeba by se ti mohlo hodit z jejich sortimentu tohle:
https://www.impregnacebetonu.cz/zpevnovac-betonu.html
Stoleta voda 09/2024 - pouceni z udalosti
Re: Stoleta voda 09/2024 - pouceni z udalosti
Na odvodňovací otvory ve sklepech pozor. Když měli rodiče naposledy vodu ve sklepě, tak to bylo právě proto, že těmi odvodňovacími otvory v podlaze se voda tlačila dovnitř. Nezbylo než je zatlouct dřevěnými kolíky dřív než přestalo být patrné ode jsou. Tato zkušenost nás stála nejen vodu ve slepě, ale také dřinu, kdy jsme v gumákách vytahovali truhlářské stroje o metr výš, aby nestály ve vodě.
Poučení pro příště: kdyby hrozila voda u rodičů ve sklepě znovu, zatloukl bych tam ty kolíky preventivně a nemusela by tam být voda žádná.
Poučení pro příště: kdyby hrozila voda u rodičů ve sklepě znovu, zatloukl bych tam ty kolíky preventivně a nemusela by tam být voda žádná.
-
Dal bych tam zpětny klapky. Nejmenší se dělají na průměr 50mm
https://eshop.tecampcv.cz/kanalizace_c1 ... pky_p11611
https://eshop.tecampcv.cz/kanalizace_c1 ... pky_p11611
To nepůjde. Je to dům stavěný před 80 lety, V podlahovém betonu jsou jen otvory velikosti asi jako průměr násady koštěte (20-25mm) a pod tím nevím... asi trochu štěrku.
Celkem k 20 dírám v celém sklepě. Dát deset tisíc jen za klapky a rozrubat beton v celém sklepě abych nějak napojil zpětné klapky. To už radší jednou za 50 let natluču dřevěné kolíky. Vlastně jedou jsem to už dělal a podruhé budu předpokládám starý dědek, který to už nebude muset řešit
Celkem k 20 dírám v celém sklepě. Dát deset tisíc jen za klapky a rozrubat beton v celém sklepě abych nějak napojil zpětné klapky. To už radší jednou za 50 let natluču dřevěné kolíky. Vlastně jedou jsem to už dělal a podruhé budu předpokládám starý dědek, který to už nebude muset řešit
Ke klapkam jsem se kdysi nekde docetl, ze s nimi jsou problemy, tzn. musi byt pristupne na cisteni apod., navic asi nejsou uplne pro tenhle ucel, pochybuju, ze tlakovou vodu zastavi.
Vodohospodarske stavby to maji udelane tak, ze jsou lehce vyspadovane a v nejnizsim miste je mala jimka, ktera se pripadne odcerpava. Mam tohle udelane v jedne podzemni stavbe, a je to prakticke. V ukrytu to nemam a pekne me to stve. Protoze cely plave ve vode, neni uz sance to tam dodelat.
Vodohospodarske stavby to maji udelane tak, ze jsou lehce vyspadovane a v nejnizsim miste je mala jimka, ktera se pripadne odcerpava. Mam tohle udelane v jedne podzemni stavbe, a je to prakticke. V ukrytu to nemam a pekne me to stve. Protoze cely plave ve vode, neni uz sance to tam dodelat.