Jak poznate nastup totality?

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
mhi

Re: Jak poznate nastup totality?

Příspěvek od mhi »

Jste ale vtipalek. Treba ja bych testy na ridicak bez studia dopredu nedal, spousta otazek je tam uplne mimoznich a rekl bych pro prakticke rizeni *zcela* nepotrebnych.

A co by v tom testu bylo?

Pravo obcana nebyt podroben nucenym pracim je zakotveno:

a) v trestnim zakoniku
b) v trestnim radu
c) neni zakotveno nikde, clovek muze byt donucen soudem k pracim
d) v listine zakladnich prav a svobod
e) v obcanskem zakoniku

Asi bych vymyslel i vyzivnejsi otazky. Pohledem do synovy ucebnice obcanske vychovy nebo nejakeho pamfletu EU by se daly urcite najit i nepravnicke silenosti.
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Haluziak píše: 11.12.2024 15:34 ... Většinou jsem označen za xenofoba. Někdy fašistu.
Jo, a pritom si len nic moc slovák z východu, čo sa hrá na pepíka. 8-)

Úžasné myšlienkové pochody tu máte. Akoby volič mohol za to, ako to u vás vo vláde a v štáte vyzerá. Hej, je tu stále snaha zvaliť všetko na pracujúcu žebrač. A čo tak byť náročnejší naopak na politikov? prečo by práve oni mali byť bez zodpovednosti a bez potrebných znalostí a vlastností?

A ešte by ma zaujímalo, koho by v ČR volili miestny voliči s tým "nadpriemerným "IQ?
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

V ČR je to jednoduché.
Dezolatni polovina volí dezolatni strany a ti co se povazuji za elitu volí to co tu máme teď.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Nevím sice co jsou to dezolátní strany, ale asi máš na mysli podobné debily jako je Okamura, Babiš, komouši,...
A ani nevím koho máš na mysli když mluvíš o elitě, nebo dezolátech.
Elita volit nechodí. Elita si žije dobře bez ohledu na to kdo je u kormidla.
A dezolát je kdo?
Mám pocit, že se tak říká hloupějším, lehce ovlivnitelným lidem. Zpravidla s nízkým vzděláním, nízkým sebevědomým, s frustrací z nespokojeného života, ...
Tito lidé skutečně volí "dezolátní" strany a politiky.
Ti chytřejší volí menší zlo. Tedy to co tu máme teď.
A dá-li bůh, těch chytřejších bude i nadále víc.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Kapo píše: 11.12.2024 22:05
Haluziak píše: 11.12.2024 15:34 ... Většinou jsem označen za xenofoba. Někdy fašistu.
Jo, a pritom si len nic moc slovák z východu, čo sa hrá na pepíka. 8-)

Úžasné myšlienkové pochody tu máte. Akoby volič mohol za to, ako to u vás vo vláde a v štáte vyzerá. Hej, je tu stále snaha zvaliť všetko na pracujúcu žebrač. A čo tak byť náročnejší naopak na politikov? prečo by práve oni mali byť bez zodpovednosti a bez potrebných znalostí a vlastností?

A ešte by ma zaujímalo, koho by v ČR volili miestny voliči s tým "nadpriemerným "IQ?
Hezké ;)
A kdo tedy vlastně může za to jak to u nás vypadá???
Já ti nevím, ale toho vašeho Fica si ta "chytrá" část voličů zvolila. A jak to vypadá vidím. :puke
U nás se nesvádí vše na pracující lid. U nás se vše svaluje na Fialu. ;)
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Ako to už býva zvykom, tak "inteligenti" nezvykú vykrikovať, koho voliť, a prečo. No daj, nech sa pobavíme. ;)

Slovensko nerieš. Prd sa tomu rozumieš. /ja tiež/ Inak Fico vyhral preto, lebo jeho "lepšia" alternatíva zlyhala a sklamala na plnej čiare.

A po volbách sa ukázalo, že to nebol pocit. /na fotke bývalý minister obrany Nad sa v čechách vysmieva slovákom/
Přílohy
Nad-a-Cernochova.-Zdroj-FB-Gyorgy-Gyimesi-1.jpg
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Jak mám vědět koho volí Česká "inteligence" ty truhlíku :lol: .
K volbám nechodím od revoluce, a politika mě neživí ani nezajímá.
A ani neřeším hento Slovensko.
Slovensko mi bylo u hnědky i když bylo ještě součástí republiky.
Po rozdělení už je to pro mě jak vyříznuté slepé střevo. To zlé je pryč, a jede se dál. ;)
Řeším pouze tebe, (a pár zdejších podobných) protože se vždy chytneš, a já mám pak dobrou náladu.
Toť vše, nic víc v tom nehledej ;) .
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Ano, iná odpoveď sa ani od teba nedala čakať. Nevolíš, a tak zvalíš vinu na ostatných. :?
A hlavne v tejto téme si ako pelendrek vládnucej moci ukázal, jak poznáte nástup totality. :lol:
Hagen píše: 11.12.2024 12:22 Ta méně bystrá třetina voličů (a možná jich je víc) by měla projít psychologickým vyšetřením a IQ testy.
A ti co neprojdou by měli ztratit volební právo.
Je to smutné, ale tihle méně inteligentní zmanipulovatelní blbouni to u nás poserou stejně jako se to posralo na Slovensku.
Volit toho lháře, zloděje, manipulátora, arogantního narcise, .... , populistického bolševického zmrda může fakt jen hlupák.
To je stinná stránka demokracie.
Volit může každý poloblb :( .
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Promiň, ale jsi hloupej, nebo nerozumíš Českému textu???
Zkusím to tedy co nejjednodušeji.
Nesvaluji na nikoho vinu, dělám si z tebe prdel, baví mě jak se rozčiluješ, jak to své Slovensko obhajuješ,...
Je mi u prdele politika, zdražování,... kdo je u moci,...atd. Můj život to neovlivní.
Neberu žádné dávky, nestojím před Kauflandem na slevy,... politická ani ekonomická situace v Čechách můj život nijak neovlivňuje.
Jen nechápu lidi co volí politiky jako je Fico, Orbán, Babiš,...
Ti co je volí jsou pro mě záhada.
Rád je provokuji, upřímně je nesnáším, a zajímají mě důvody proč tak činí.
Ať je západ jaký je, je to stokrát lepší směřování než cesta na východ.
Z východu přichází totalita a nesvoboda.
A ti co nejvíc křičí že je u nás totalita, že u nás není svoboda slova,... tak ti samí pak volí kokoty, kteří do té skutečné totality a nesvobody směřují.
Co to je?
Hloupost? Nebo neschopnost samostatného žití, rozhodování,...
Kdo je volí?
Zpravidla sociálně slabí, nezodpovědní, neschopní jedinci na dávkách, s nízkým vzděláním,... kteří očekávají, že se o ně stát bude starat.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Kapo píše: 12.12.2024 12:15 Ano, iná odpoveď sa ani od teba nedala čakať. Nevolíš, a tak zvalíš vinu na ostatných. :?
A hlavne v tejto téme si ako pelendrek vládnucej moci ukázal, jak poznáte nástup totality. :lol:
Hagen píše: 11.12.2024 12:22 Ta méně bystrá třetina voličů (a možná jich je víc) by měla projít psychologickým vyšetřením a IQ testy.
A ti co neprojdou by měli ztratit volební právo.
Je to smutné, ale tihle méně inteligentní zmanipulovatelní blbouni to u nás poserou stejně jako se to posralo na Slovensku.
Volit toho lháře, zloděje, manipulátora, arogantního narcise, .... , populistického bolševického zmrda může fakt jen hlupák.
To je stinná stránka demokracie.
Volit může každý poloblb :( .
A já jako pelendrek vládnoucí moci??? :lol: Co to jako má být???
Tak buď si zamrzl v čase, nebo jsi lump, a máš s policií problém, a nebo možná na Slovensku to tak funguje.
A nebo je to spíš taková dokola omýlaná mantra tzv. duchem slabších dezolátů.
Kapo,... už je to dávno co to platilo. Tedy alespoň v Čechách. ;)
Serža
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Kapo píše: 12.12.2024 8:06 Ako to už býva zvykom, tak "inteligenti" nezvykú vykrikovať, koho voliť, a prečo.
Přesně! Proto bylo Trumpovo vítězství pro ty hloupější takovým překvapením!
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
rfilakovsky
Pohlaví: muž

Příspěvek od rfilakovsky »

vrb píše: 12.12.2024 0:19 ti co se povazuji za elitu volí to co tu máme teď.
Elita :lol:

Obrázek
Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek od Sarkafarka.Loupeznik »

mhi píše: 11.12.2024 20:16 Jste ale vtipalek. Treba ja bych testy na ridicak bez studia dopredu nedal, spousta otazek je tam uplne mimoznich a rekl bych pro prakticke rizeni *zcela* nepotrebnych.

A co by v tom testu bylo?

Pravo obcana nebyt podroben nucenym pracim je zakotveno:

a) v trestnim zakoniku
b) v trestnim radu
c) neni zakotveno nikde, clovek muze byt donucen soudem k pracim
d) v listine zakladnich prav a svobod
e) v obcanskem zakoniku

Asi bych vymyslel i vyzivnejsi otazky. Pohledem do synovy ucebnice obcanske vychovy nebo nejakeho pamfletu EU by se daly urcite najit i nepravnicke silenosti.
Neříkal jsem to v žertu, ale naprosto vážně. Ponechám stranou podrobnosti ohledně případného testu znalostí a schopností, protože k tomu nemám ani dostatečné podklady a erudici, ale neodpustím si myšlenku, proč by mělo být náročnější získat řidičský průkaz, zbrojní průkaz, nebo se dostat na střední, než odpovědnost plynoucí ze spolurozhodování o směřování celého státu a případné zodpovědnost za životy dalších 10 mil.občanů? Je snad možnost opakování další komunistické totality s tisíci mrtvými a miliony zkažených životů takovou banalitkou, že o tom může rozhodnout i ten, co nedá dokupy ani "slova vlastní státní hymny", natož cokoli "těžšího"? Jak mám věřit úsudku lidí, kteří si nechají namluvit, že když je v eráru 5 hrušek, že mi jich stát 6 dá?
Sarkafarka.Loupeznik

T oHagen: Dovolil bych si nesouhlasit v jednom-že jsi se rozhodl nechodit k volbám. |Protože každý tvůj propadlý hlas je jen dalším krůčkem možného nástupu diktatury. A pak i my, co se dnes máme dobře, můžeme skončit v kotelně. Pokud tedy neemigrujeme a nenecháme tento stát v rukou jen těch dalších soudruhů. Využití práva volit vnímám jako výsadu(nebo spíš samozřejmost) svobodné společnosti a měl bych strach, že svou liknavostí přispěji k ztrátě těchto svobod. Což nevylučuje mnou vyřčené, že váha hlasů jednotlivých voličů by neměla být stejná, abych nebyl špatně pochopen. ;)
mhi

Příspěvek od mhi »

Sarkafarka.Loupeznik píše: 12.12.2024 20:22 Neříkal jsem to v žertu, ale naprosto vážně. Ponechám stranou podrobnosti ohledně případného testu znalostí a schopností, protože k tomu nemám ani dostatečné podklady a erudici, ale neodpustím si myšlenku, proč by mělo být náročnější získat řidičský průkaz, zbrojní průkaz, nebo se dostat na střední, než odpovědnost plynoucí ze spolurozhodování o směřování celého státu a případné zodpovědnost za životy dalších 10 mil.občanů? Je snad možnost opakování další komunistické totality s tisíci mrtvými a miliony zkažených životů takovou banalitkou, že o tom může rozhodnout i ten, co nedá dokupy ani "slova vlastní státní hymny", natož cokoli "těžšího"? Jak mám věřit úsudku lidí, kteří si nechají namluvit, že když je v eráru 5 hrušek, že mi jich stát 6 dá?
K tomu testu ... protoze by to bylo "snazili jsme se, ale dopadlo to jako vzdycky ;)". Koneckoncu, jak by takovy test mel treba eliminovat ty, kteri chteji tech 6 hrusek z petihruskoveho eraru? Ja jsem si docela jist tim, ze vetsina takovych lidi je schopna uvahy kam tohle vede, ale tohle neni otazka nejake logiky, ale osobnosti a emoci. Myslim, ze za timhle uvazovani stoji hlavne "narokova" psychologie, treba to, ze si nejak oduvodni proc by zrovna oni meli neco dostat, pak najednou peti-sestihruskovy problem neni problemem. "A koneckoncu nemusi hrusky dostat treba ti h*jzli podnikatele, co si stejnak vsechno davaji do nakladu a tak to maji vlastne zadarmo, to ja chci taky!".

Dle meho nazoru je skutecne jedina cesta budovat nejakou odpovednost a smysl pro sounalezitost "odspoda". Pak je nejake testovani zbytecne.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Osobně bych to udělal jinak. Právo volit nebude právem ale povinností kterou když člověk s výjimkou odůvodněných případů (nemoc, výkon trestu, ...) nedodrží bude jako daň z nerozhodnosti platit vyšší daň.
Problém současných voleb je totiž ten, že se jich velmi značná část obyvatel neúčastní. Což dává možnost těm nahoře cílenou manipulací s lidmi možnost ovlivnit výsledek voleb. Protože mohou ty lidi kteří by je nevolili otrávit "politickým hnojem", případně různými manipulacemi ve stylu "ty co si zvolíte stejně nic nezmohou". Zatímco těm "svým" naslibují hory doly aby je zvolili.
Každý hlas totiž rozhoduje. I ten neodevzdaný, neboť umožní změnu poměru hlasů odevzdaných (jeden hlas velmi malou, ale když se to nasčítá).

Edit: PS: od svých 18 let jsem byl u všech voleb s výjimkou jedněch kdy jsem byl v té době v nemocnici na operaci po úrazu)
Koukej tak, aby jsi viděl.
Sarkafarka.Loupeznik

To Mhi: Já neříkám, že takový test by měl de facto kopírovat IQ testy, ale měl by být spíš vodítkem k přiblížení se "ideálnímu" průsečíku emoční a inteligenční rozvinutosti jedince. Protože myslím, že i v odborné veřejnosti panuje shoda v tom, že lidé s vyšším IQ mají příklon spíš k druhému stupni rozhodování dle dual- process theory, tj. že nad problémem více a déle přemýšlejí a snaží se problém důkladněji analyzovat. Naopak přemíra emočního rozhodování převažuje u osob s nižším intelektem.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

drigon píše: 13.12.2024 10:15 Osobně bych to udělal jinak. Právo volit nebude právem ale povinností kterou když člověk s výjimkou odůvodněných případů (nemoc, výkon trestu, ...) nedodrží bude jako daň z nerozhodnosti platit vyšší daň.
Problém současných voleb je totiž ten, že se jich velmi značná část obyvatel neúčastní. Což dává možnost těm nahoře cílenou manipulací s lidmi možnost ovlivnit výsledek voleb. Protože mohou ty lidi kteří by je nevolili otrávit "politickým hnojem", případně různými manipulacemi ve stylu "ty co si zvolíte stejně nic nezmohou". Zatímco těm "svým" naslibují hory doly aby je zvolili.
Každý hlas totiž rozhoduje. I ten neodevzdaný, neboť umožní změnu poměru hlasů odevzdaných (jeden hlas velmi malou, ale když se to nasčítá).

Edit: PS: od svých 18 let jsem byl u všech voleb s výjimkou jedněch kdy jsem byl v té době v nemocnici na operaci po úrazu)
Obávám se, že na svobodné, demokratické volby neexistuje žádné řešení.
Svéprávný člověk má právo volit, ale svéprávnost ještě nezaručuje rozumnou a správnou volbu.
Navíc pokud člověk volí někoho jen proto, že mu je ten člověk sympatický, nebo mu přidá stovku měsíčně k důchodu, nebo proto, že je stejný zmetek jako on,... má na to bohužel-bohudík právo.
PaF

Příspěvek od PaF »

Sarkafarka.Loupeznik píše: 12.12.2024 20:29 T oHagen: Dovolil bych si nesouhlasit v jednom-že jsi se rozhodl nechodit k volbám. |Protože každý tvůj propadlý hlas je jen dalším krůčkem možného nástupu diktatury. A pak i my, co se dnes máme dobře, můžeme skončit v kotelně. Pokud tedy neemigrujeme a nenecháme tento stát v rukou jen těch dalších soudruhů. Využití práva volit vnímám jako výsadu(nebo spíš samozřejmost) svobodné společnosti a měl bych strach, že svou liknavostí přispěji k ztrátě těchto svobod. Což nevylučuje mnou vyřčené, že váha hlasů jednotlivých voličů by neměla být stejná, abych nebyl špatně pochopen. ;)
Až na to, že dnes v kotelnách už žádná místa nejsou.... :(
PaF

Příspěvek od PaF »

On je hlavní problém v tom, že hlas toho, kdo jen bere, má stejnou váhu jako hlas toho, kdo dává. A čím víc lidí bere, tím víc to uplácení z eráru stojí a je jen otázkou, kdy už nebude z čeho dávat. Bude víc těch, co berou .... Obdoba důchodů pro Husákovy děti.
Jediná cesta je dle mne návrat k volebnímu cenzu, ideálně proporcionálnímu daňovému cenzu, aby měl ve volbách možnost mluvit do přerozdělování více ten, kdo více dává... Berousci budou volit vždycky toho, kdo slíbí/dá víc. A když sleduju hranolkovou bábu, nikdo mi nemůže dát tolik, co ona slíbí. Ale mám vnuky, tak na její sliby se.u z vysoka. Já vyžiju z výsledků své celoživotní práce, nemusím kvůli tomu zadlužovat piškoty.
Odpovědět