Jsme na prahu III.WW ?

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
sigurd
Pohlaví: muž

Re: Jsme na prahu III.WW ?

Příspěvek od sigurd »

Prečo tu stále máte snahu niekoho z odlišným názorom zhovaďovať. Ja si vážim a rešpektujem ľudí, ktorí majú odvahu vyjadriť férovo svoj postoj, aj keď odlišný od majoritnej "normy". Bigotne "prodemokratickí" politruci (rozumej hlavne Hagen a d-s) tu svojim inkvizitorským prístupom prehlbujú negatívny postoj k západným hodnotám. Mne to už pripomína účastníkov súčasných protestov u nás- správajú sa, ako po lobotómii, keď sa opýtam o čo ide, tak okrem pár fráz nevedia o čo im ide. Ale protestujú :) .
My dezoláti, s vlastným názorom, čo nie sme ani v ruskej, ani západnej ri.i, to máme potom fakt ťažké...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
ropas

Příspěvek od ropas »

tunjší aktivisti vychádzajú z predpokladu, že ukrajinu z ničoho nič, bez akejkolvek predohry napadlo rusko a na tom potom už len stavavajú.
v každej vojne su na vine obaja. možno jeden viac jeden menej, ale obaja su na vine. ja nevidím dôvod sa tam nejako angažovať rozsudzovať to a ani sa na to skladať pripadne tam zomrieť.
pochopte milý hagen že to, že s vaším jednoznačným označovaním vinníka tohoto konfliktu nesuhlasím, to neznamená že váš nazor a postoj nerešpektujem, kludne si ho majte a konajte podla neho, kým sa ma to nebude týkať.
nejake konštrukcie o tom, že niekto padne aby som ja mohol byť dalej rozpadlík je len manipulácia, lebo ja som o to nikoho neprosil a ani prosiť nebudem a rovno vravim, že urobim všetko pre to, aby som sa neskladal na vdovy a syroty po ludoch, čo vidia svoj sebarealizáciu v hrdinskom padnutí za to aby daňovéhý úradník bol nejakej konkrétnej národnosti.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Myslíš tu předehru, když Ukrajinu napadli už dříve a zabrali Krym? No jo no tehdy se jim to povolilo, tak proč by to nezkusili znovu. Zkusili to znovu a zase jim to vyšlo, neboť naše odpověd byla docela vlažná namísto toho aby se tam na ně vlítlo (na území Ukrajiny), seřezali se jak psi.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
d-s

Příspěvek od d-s »

ropas píše: 22.01.2025 11:22 v každej vojne su na vine obaja. možno jeden viac jeden menej, ale obaja su na vine. ja nevidím dôvod sa tam nejako angažovať rozsudzovať to a ani sa na to skladať pripadne tam zomrieť.
To je argument stylu "zena je spoluvinna pri znasilneni, nemala sa tak obliekat".

Vina Ukrajiny (a v tom sme spoluvinni) spociva v tom ze nevyuzila cas ktory mala na zbudovanie takej armady aby Rusko odradila.
Vina Ruska spociva v tom ze ma imperialisticke ambicie a zije v minulosti namiesto aby budovalo buducnost.
sigurd píše: 22.01.2025 9:45 My dezoláti, s vlastným názorom, čo nie sme ani v ruskej, ani západnej ri.i, to máme potom fakt ťažké...
Sukromny postoj nebyt ani v jednej riti to je samozrejme OK, s tym sa stotoznujem. Napr sucasnu EU povazujem za velky problem pre nasu buducnost.
Ale postoj "nebyt v zapadnej riti" tu casto prerasta na relativizovanie a ospravedlnovanie ruskej agresie. To uz povazujem za hlupe.
A tiez, SR ako taka nepraktizuje pristup nebyt ani v jednej riti. SR momentalne praktizuje pristup "byt v oboch".
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Proti zlu a hlouposti by se nikdy nemělo přestat bojovat.
Takže milý Ropasi, Sigurde, Jobe,... Buď si zkrátka zvykněte, že vaše názory a povahové rysy slušné lidi dost serou, a dávají vám to sežrat,...
Nebo si běžte na nějaká proruská, dezolátní, chcimírská,... fóra.
Tam vám nikdo nebude odporovat, budou s vašimi názory nadšeně souhlasit, a můžete se tam rochnit a seberealizovat jak chcete.
Tohle je pořád ještě slušné fórum.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

Prosím, buďme rádi, že tu ještě můžeme svobodně diskutovat odlišné názory a nepřecházejme do invektiv.
V Rusku, Velké Británii, Číně nebo Kanadě už bychom byli asi za vyjádřené názory před soudem.

Já s Hagenem jsme si svoje postoje kdysi vysvětlili. Já chápu jeho fandovský postoj a on cháme můj pragmatický.
I když tyto názory nesdílíme a nesouhlasíme spolu. Není od věci občas prodiskutovat změnu okolností i změnu názorů.

Ad WW3. Prostě svět je jistým způsobem porouchaný a nebezpečí, že se nějaký konflikt bude mít významný vliv i na našem území se mi jeví jako nemalé.
Beru na vědomí, že jsou lidi, kteří fandí Rusku a Izraeli oproti tomu lidi, kteří fandí Ukrajině a Palestině.
I když názory obou stran nesdílím a mám k tomu výtky.

Jde mi o to nezávisle posoudit jaké nebezpečí pro jaké území kde na planetě z toho plyne a jak toto minimalizovat.

Když je někdo proruský dezolát, neznamená to že bude ušetřen v případě že by sem vtrhly hordy z východu.
Stejně tak nebude ušetřen podporovatel a kolaborant s NATO a Ukrajinou při nějakém tom humanitárním bombardování.
Konflikty prostě působí celoplošně.
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Ja som predovšetkým rozpadlík, preto som na tomto fóre- na sociálnych sieťach som nikdy nebol, ani ma odtiaľ nevyhodili (ako asi Hagena- kde bol doteraz?). Nevidím dôvod, aby ma odtiaľto nejaký nedávno registrovaný, odborne neprispievajúci člen fóra vykazoval. Skôr by sa fórum malo zbaviť takého, flame vyvolávajúceho člena- ale to je na vedení, a to asi vie, prečo nezasiahne.
Proti zlu, hlúposti, arogancii a zaslepenosti naozaj treba bojovať, o tom kto je slušný tu na fóre hovorí jeho vyjadrovanie, vystupovanie a rešpekt k ostatným diskutujúcim. So slušnosťou tu má problém len jeden člen, ale to len, keď to emotívne nezvláda ;) .
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Já tě odtud nevyhazuju. A kdybych měl problém s tebou diskutovat, tak to dělat nebudu ;) .
Já ti jen doporučuju, abys ses šel s těmi názory prezentovan někam, kde jim fandí.
Tady ruská pátá kolona ještě nezvítězila.
A jsem rád, že vás štvu. Dělám to tedy správně ;)
Hagen

Příspěvek od Hagen »

V jednom máš ale Sigurde pravdu.
Téma rozpadlík už mám dávno (celá léta) vyřešeno. Nepřispívám žádnými odbornostmi (v 99,9% bych stejně jen opakoval co už tu napsáno bylo), ani žádné odbornosti nevyhledávám. (za celou dobu co tu jsem se nedozvěděl nic, co by mě někam posunulo, nebo co bych nevěděl)
Ani se nepovažuju za rozpadlíka.
Jsem jen připravenej na různé průsery, a rozhodně to není má životní priorita či náplň.
Dokud to nebude vadit zdejším vládcům fóra, nebo dokud to nepřestane bavit mě. A je to ;)
Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek od Sarkafarka.Loupeznik »

d-s píše: 22.01.2025 12:19
ropas píše: 22.01.2025 11:22 v každej vojne su na vine obaja. možno jeden viac jeden menej, ale obaja su na vine. ja nevidím dôvod sa tam nejako angažovať rozsudzovať to a ani sa na to skladať pripadne tam zomrieť.
To je argument stylu "zena je spoluvinna pri znasilneni, nemala sa tak obliekat".

Vina Ukrajiny (a v tom sme spoluvinni) spociva v tom ze nevyuzila cas ktory mala na zbudovanie takej armady aby Rusko odradila.
Vina Ruska spociva v tom ze ma imperialisticke ambicie a zije v minulosti namiesto aby budovalo buducnost.
sigurd píše: 22.01.2025 9:45 My dezoláti, s vlastným názorom, čo nie sme ani v ruskej, ani západnej ri.i, to máme potom fakt ťažké...
Sukromny postoj nebyt ani v jednej riti to je samozrejme OK, s tym sa stotoznujem. Napr sucasnu EU povazujem za velky problem pre nasu buducnost.
Ale postoj "nebyt v zapadnej riti" tu casto prerasta na relativizovanie a ospravedlnovanie ruskej agresie. To uz povazujem za hlupe.
A tiez, SR ako taka nepraktizuje pristup nebyt ani v jednej riti. SR momentalne praktizuje pristup "byt v oboch".
Pardon, ale já se s EU necítím být v nějaké západní řiti. Cítím se jako součást společenství, kde i já mohu něco měnit a kde mohu přispět, současně jako z toho těžit. Ano, vnímám i nutnost něčím přispět, ne jen automatickou lidskou vlastnost ptát se "co z toho budu mít". Ale proč se dobrovolně strkat do řitě? Ani ve svém osobním životě nevězím v cizí řiti a nejsem na nikom závislý, proto možná tak vnímám i naší roli v EU.
mhi

Příspěvek od mhi »

Zaujaly mne tyto 2 posty:
JOBU píše: 21.01.2025 15:34 Zaburol si na variantu typu: Nastaviť krk niekoho druhého, za vlastné záujmy a pohodlie. Táto varianta je overená minimálne od 38' roku a priebežne sa opakuje s obmenami dodnes.
vrb píše: 22.01.2025 13:36 Jde mi o to nezávisle posoudit jaké nebezpečí pro jaké území kde na planetě z toho plyne a jak toto minimalizovat.
Chtel bych k dodat jen to, ze kdyz clovek bude jen pasivne cekat co se stane, bude pravdepodobne sezran nejakym predatorem. Pro vlastni svobodu je potreba take neco delat, jinak o ni prijdeme. Vrbova minimalizacni metoda se muze tedy vymstit. A jeste jedna vec: pokud vice lidi prijme postoj "podporim druheho kdyz je v nouzi" (alespon tak, ze oznacim bezpravi a nebudu to mlcky prechazet), je pravdepodobne, ze jednou treba takhle pomuze i mne. Ma to i sirsi rovinu, ze lide nasleduji priklady, a tak spolecnost z toho profituje.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Veriť rozprávke, že ak niekomu pomôžem ja, on možno niekedy pomôže mne, je riadne naivné. Nefunguje to pomaly už ani u susedov či rodiny, nieto ešte u národov. Nepoznám žiadny taký príklad. Ty áno?
mhi

Příspěvek od mhi »

Jsem pevne presvedcen o tom, ze takhle fungujici spolecnost je evolucne vyspelejsi a udrzitelnejsi, nez kdyz to je jinak.. Duvody proc by mi nekdo pomahal jsou ruzne, od zcela zistnych, az po naprosto nezistne. Ale to jsem offtopic. Mimochodem existuje "vdecnost" (a pak je i zavist. Melanie Kleinova https://cs.wikipedia.org/wiki/Melanie_Kleinov%C3%A1 o tom napsala celkem obsahlou publikaci).

Na druhou stranu chapu i lidi, kteri v to neveri. Ale to neznamena, ze tento postoj ke svetu podporuji.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

JOBU píše: 22.01.2025 23:50 Veriť rozprávke, že ak niekomu pomôžem ja, on možno niekedy pomôže mne, je riadne naivné. Nefunguje to pomaly už ani u susedov či rodiny, nieto ešte u národov. Nepoznám žiadny taký príklad. Ty áno?
Buď lžeš, nebo žiješ mezi hodně sobeckými nevděčnými lidmi :(
Moje zkušenost je taková, že když někomu pomůžu, mám cca 50% šanci, že i on potom pomůže mě.
Pokud ale dotyčnému nepomůžu, je téměř 100% šance, že se i on na mě vysere když budu pomoc potřebovat já.
Lidi často zapomenou na dobrý skutek. Ale nikdy nezapomenou na skutek špatný.
A přestože lidi nijak zvlášť rád nemám, mám z toho dobrý pocit když někomu pomůžu.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Tak bohužiaľ asi tá druhá možnosť. Jednoducho povedané, dnes im dáš palec, a zajtra ti zoberú ruku. A keď potrebuješ pomôcť ty, dozvieš sa 100 dôvodov, prečo sa nedá.
A keď si za svoju pomoc niečo vypýtaš, hneď si "zapísaný" ako ten, čo napríklad za výmenu súčiastky za 10€, opýtal za prácu a phm 20€. Ale že som pri tom strávil pol dňa, a doma neurobil dokopy nič, už nevidí nikto... A ešte si za zlého. Alebo ti vyhadzuje 10 rokov na oči, že on ti raz na stavbe pomohol. To je tá vďačnosť.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Ono je všeobecně známo, že čím dál na východ jedeš, tím jsou tam lidi horší.
Každopádně je to smutné.
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Možno. A pokiaľ pôjdeš na ten východ dostatočne dlho, tak či tak vyjdeš na západe.
Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek od Sarkafarka.Loupeznik »

Hele já vím že mi to předložila eurohujerká česká média, ale co je pravdy na tom, že Fico a jeho vazalové odhalili plány a " bratislavskej majdan", že je to placený ze zahraničí, že jsou možná i ozbrojení, že polezou přes plot na vládu a parlament a to všechno odhalil mladej Gašpar? Jako nerad bych vás pod dojmy šeredně zkreslených informací nařknul zas z něčeho divného, ale nedá mi to. "Republiku si rozvracet nenecháme" "Placeno zahraničními agenty" To je jak z 50tých let. :D
Jako nebýt toho, že máme společnou hranici, tak vám ten Kreml nastrčenej do vlády snad i přeju. Vy umíte bejt tak pitomí, že si snad tu demokracii ani nezasloužíte. :D
d-s

Příspěvek od d-s »

No, bolo by rozumnejsie mlcat...
Ano, sme vpredu (zlym smerom) ale ani u vas to nejde uplne dobre.
Este sa k nam a Madarom mozete po dalsich volbach pridat ;)
Ale neprajem vam to, je to cesta do pekla.

Ono to ani nie je tym ze by vacsina chcela Fica & co. alebo zdielala jeho nazory.
On cerpa z dvoch zdrojov.
Jadro su ludia s nizkym vzdelanim, ktori presli iba "skolou zivota", ktori mu tie hluposti veria. To je mozno 20%.
Ale dovod preco je pri moci je nasa prechadzajuca vlada, ktora mohla vsetko zmenit k lepsiemu ale kolosalne zlyhala. To Ficovi (popr. stranam ako HLAS ktore su iba prezleceny SMER loviaci nerozhodnych) jednorazovo, v jednych volbach, prihralo vyhru. Ti volici od neho (od Hlasu, ...) zase odidu ked/ak pochopia ako naleteli.
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Německo schválilo obří balík na zbrojení 500 miliard eur (12,5 bilionu korun).... a víme, jak to dopadlo naposledy, když začalo Německo zbrojit... PS: Schváleno ještě starým parlamentem bez AFD a spol... s novou vládou by to neprošlo...

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/sv ... ice-359157
Odpovědět