Agresivita dětí

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Annele

Re: Agresivita dětí

Příspěvek od Annele »

Obecně máš pravdu, ale v některých případech si myslím, že i ty okolnosti jsou důležité. Já jsem vůbec netušila, co se honí hlavou těm ostatním chlapcům a nejvíc jsem se bála toho, že i oni začnou útočit. Myslím, že u některých etnik může být kontext důležitý a zásah cizího může vést k tomu, že se nakonec spojí proti němu. Už proti tomu jednomu bych neměla šanci, a kdyby se k němu přidali dva až tři další, tak by mě do takových dvaceti sekund domlátili minimálně do bezvědomí.

Myslíš, že by užití pepřového spreje pomohlo a bylo bezpečné? Já věřím, že v některých situacích určitě ano, ale bojím se, že tady by i tohle mohlo být riskantní. Ten útočník byl jako v amoku, navíc tam byli i ti ostatní, u nichž jsem nevěděla, jak by mohli reagovat.

Víš, s něčím takvým jsem se ještě nesetkala, zatím znám jen situace typu muž napadá ženu, skupinka Romů se kolem někoho srocuje, pravděpodobně za účelem ho okrást, různé rasistické obtěžování, které má poteciál vygradovat. Ale tohle bylo poprvé, kdy jsem viděla a) útočníka zcela pohlceného pocity, a b) skupinku kolem, u které jsem hodně dlouho nedokázala odhadnout, jak se zachovají, a opravdu jsem se hodně bála, že by i oni mohli začít útočit.

Tady jsem neviděla žádnou možnost ukončit so nenásilně, protože útočník vypadal, jako by mě vůbec nevnímal, a navíc jsem neděděla, jak odhadnout tu skupinku a její potenciál konflikt mírnit nebo ukončit, nebo naopak eskalovat. Dynamiku takových druhů mužského sociálního násilí vůbec neznám.
Kapo

Příspěvek od Kapo »

V prípade, že nevieš o čo ide, a nemáš prostriedky a schopnosti, tomu zabrániť, tak je lepšie sa do toho priamo nepliesť. Rýchlo zavolať políciu /mestskú, štátnu/ a prípadne nenápadne zdokumentovať.

A potom si to treba zhodnotiť a zariadiť sa do budúcna. Človek sa potom vie zvyčajne rýchlejšie rozhodnúť, ako sa zachovať.

A samozrejme, treba niekoho, kto podá výpoveď, zavolá a poskytne prvú pomoc a vychová tvoje dieťa. ;)
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Annele

Příspěvek od Annele »

Já se snažím to zhodnotit a zařídit se do budoucna. Bohužel ae nevím, jaké by to mohlo mít z mě stránky dobré řešení. Mám pocit, že o tom, jak to dopadne, v takové situaci rozhodne někdo jiný - ten nebo ti silnější.
Zavolat policii je sice zcela jistě výborný nápad, jenže v tomhle případě dorazila v situaci, kdy už bylo dávno po bitce a kdyby ti muži a chlapci útok nepřerušili, mohl být ten napadený mrtvý. Proto si myslím, že by to nemělo být jediné řešení.
Neplést se do toho - ano, opět souhlasím, ale v situaci, kdy několik metrů ode mě probíhá útok, u kterého hrozí zabití dítěte, to není jednoduché.

Jen tak mimochodem, co se týče té dokumentace: překvapilo mě, jak málo jsem si pamatovala. Ani jednoho z těch chlapců bych nebyla schopna identifikovat. Dokázala jsem si vybavit jen "chapec v modrém tričku mlátil chlapce v šedém, kolem bylo několik dalších chlapců". I když se to odehrávalo v mé bezprostřední blízkosti a já to celou dobu sledovala a snažila se nějak vyhodnotit, tak by mé svědectví bylo u soudu téměř nepoužitelné.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Kapo to píše celkem srozumitelně:
Pokud nemáš schopnosti tomu zabránit, je lepší se do toho nemontovat.
Tomu chlapci kterého ubijou nepomůže když vedle něj budeš ležet ubitá také.
Bohužel všechny zachránit nelze.
V první řadě chraň svůj život a zdraví, pak život a zdraví těch na kterých ti záleží, a až pak životy a zdraví cizích lidí.
To, že sis pak málo z toho vybavila je běžné. Stresové zážitky má tělo shopnost vytěsňovat z paměti.
Pár takových situací jsem zažil, a jednou jsem si nedokázal vybavit téměř celý den.
A rada na závěr... pokud se mezi sebou mydlí Arabové, cikáni,... nech to na nich.
Ať to dopadne jak to dopadne, žádná škoda.
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Predpokladám, že stále žiješ vo Viedni, kde žijú prevážne miestny vyžratý "osteriche schnitzel" a "pár neprizpusobivych parazitických indivíduí". :wasntme
Tak hlavne dávaj pozor na seba a na svoje deti. Ostatné sa vyrieši samo. Ja som vyrastal v dobe, kedy sme sa ako decká a mládež mlátili stále. A neubudlo z nikoho... 8-)

Annele píše: 14.04.2013 22:53 .... Tudiz jsou mistni VELMI rozezrani.
Zatimco se puvodni Rakusane v pripade hlubsi krize mohou vrtnout na venkov ke svym pribuznym, imigranti takovou moznost mit nebudou. Integracni politika zde byla cela leta naprosto pitoma, ti kdo ji tvorili, by meli byt hnani pred soud za vlastizradu. Spolecne s asocialnim systemem se tak Rakousko de jure stalo vlasti mnoha neprizpusobivych parazitickych individui, kterych je plna Viden....
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Odpovědět