Jak poznate nastup totality?
Re: Jak poznate nastup totality?
Fiala se vyprsil že to skrz něj nepojde, možná že to měli s Vítkem dohodnuté jako předvolební promo.
Ale pokud by to prošlo tak Muskův StarLink bude zase o něco populárnější.
Ale pokud by to prošlo tak Muskův StarLink bude zase o něco populárnější.
Nechci generalizovat/pausalizovat, ale VPNkari tyhle informace poskytnou a sbiraji je. Stejne tak nadnarodni firmy ochotne spolupracuji nejen s OCTR, ale obecne i vladami, nad ramec toho, co maji jako zakonnou povinnost.
Reseni pro technicky zdatne je pomerne primitivni, staci mit nekde levnou VPSKu a na ni proxy nebo "VPN"ku, Nejsem si vedom toho, ze by hosteri delali nejake detailnejsi logy trafficu. Vyjde to urcite levneji a nejspis i rychleji nez StarLink.
Reseni pro technicky zdatne je pomerne primitivni, staci mit nekde levnou VPSKu a na ni proxy nebo "VPN"ku, Nejsem si vedom toho, ze by hosteri delali nejake detailnejsi logy trafficu. Vyjde to urcite levneji a nejspis i rychleji nez StarLink.
i QAX nebo 360? Jo, asi poskytnou, ale ne naší vládě....a že čínský, to je mi tak nějak jedno...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Netusim, ani nevim jak funguji, kazdopadne jestli maji nejakou "appku", myslim, ze je naprosta blbost mit na svem telefonu cinske aplikace, zejmena ty co resi sitovy provoz
. Prijde mi fakt neskutecna blbost poskytnout svemu nepriteli vlastni data.
Existuji VPSky okolo $1/mesic, ktere funguji a na tohle jsou plne dostatecne, je to nejlevnejsi reseni pro problem, ktery asi ted nenastane.
<offtopic> to spis patri do humoru, ale je tam i posouzeni na gender, ktere soudruzi vubec nezvladli, protoze se sice dotkne obou pohlavi, ale rozhodne ne stejne - meli vyhodnotit existujici zadosti jak byla ruzna pohlavi zastoupena historicky, a meli udelat analyzu zlocinnosti v ruznych typech trestnych cinu a upravit to statisticky na jednotlive gendery. Avubec co ti co se identifikuji jako skrin?.
Existuji VPSky okolo $1/mesic, ktere funguji a na tohle jsou plne dostatecne, je to nejlevnejsi reseni pro problem, ktery asi ted nenastane.
<offtopic> to spis patri do humoru, ale je tam i posouzeni na gender, ktere soudruzi vubec nezvladli, protoze se sice dotkne obou pohlavi, ale rozhodne ne stejne - meli vyhodnotit existujici zadosti jak byla ruzna pohlavi zastoupena historicky, a meli udelat analyzu zlocinnosti v ruznych typech trestnych cinu a upravit to statisticky na jednotlive gendery. Avubec co ti co se identifikuji jako skrin?.
Jak poznate nastup totality? Třeba takto:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... ali-280243
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... ali-280243
Takže kto nemá žiadnu sociálnu sieť, má akože smolu? 
Ale tohle funguje už dlouho, to není nová věc.
Američtí úředníci na velvyslanectví si projížděli tvoje sociální sítě a občas se stávalo, že na osobním pohovoru před udělením víza se lidí ptali na jejich některé konkrétní příspěvky.
V té době jsem sociální sítě neměl a prošel jsem bez problémů.
Když budeš na Internetu podporovat užívání drog, vízum do USA nedostaneš.
Američtí úředníci na velvyslanectví si projížděli tvoje sociální sítě a občas se stávalo, že na osobním pohovoru před udělením víza se lidí ptali na jejich některé konkrétní příspěvky.
V té době jsem sociální sítě neměl a prošel jsem bez problémů.
Když budeš na Internetu podporovat užívání drog, vízum do USA nedostaneš.
Sociální sítě dnes projíždí každý, kdo se chce o tobě něco dozvědět.
Dělá to běžně kriminálka, personalisti,...
Já nemám žádný facebook, watsap, instagram,... nejsem nikde, nemám chytrý telefon, nemám svůj účet, platím hotově, a stejně toho ví o mě NBÚ víc než bych rád.
Třeba to, že se dcera přihlásila jinde k trvalému pobytu jsem se dozvěděl nejdřív od NBÚ, kde k tomu chtěli podat vysvětlení
.
A když mě čas od času sledujou z BIS, tak si jednou stěžovali na NBÚ, že jsem jim frnknul na červené, a že takhle tedy ne, a mám jezdit podle předpisů.
Ale už jsem si na to za těch pár let zvykl.
Dělá to běžně kriminálka, personalisti,...
Já nemám žádný facebook, watsap, instagram,... nejsem nikde, nemám chytrý telefon, nemám svůj účet, platím hotově, a stejně toho ví o mě NBÚ víc než bych rád.
Třeba to, že se dcera přihlásila jinde k trvalému pobytu jsem se dozvěděl nejdřív od NBÚ, kde k tomu chtěli podat vysvětlení
A když mě čas od času sledujou z BIS, tak si jednou stěžovali na NBÚ, že jsem jim frnknul na červené, a že takhle tedy ne, a mám jezdit podle předpisů.
…a nebo třeba umělá inteligence. To je ještě horší. Na to dle mého názoru měl existovat zákon.
Ty pracuješ jako tajný agent? Občas bych se asi měl zajímat s jakými lidmi se stýkám, že? I on-line.Hagen píše: ↑26.06.2025 14:59 Třeba to, že se dcera přihlásila jinde k trvalému pobytu jsem se dozvěděl nejdřív od NBÚ, kde k tomu chtěli podat vysvětlení.
A když mě čas od času sledujou z BIS, tak si jednou stěžovali na NBÚ, že jsem jim frnknul na červené, a že takhle tedy ne, a mám jezdit podle předpisů.![]()
To spíš já si musím dávat pozor s kým se stýkám.
Ti kteří patří do mé rodiny, nebo ti, se kterými se stýkám "důvěrněji" jsou pak bohužel rovněž zájmovými osobami pro NBÚ a BIS.
Nicméně jsem s tím souhlasil, a za toto mé (a mých blízkých) šmírování mám nadprůměrnou mzdu.
Nic holt není zadarmo
.
A jak se říká,... nemohu ani naznačit, nemohu to potvrdit ani vyvrátit, a už si nevzpomínám.
Ti kteří patří do mé rodiny, nebo ti, se kterými se stýkám "důvěrněji" jsou pak bohužel rovněž zájmovými osobami pro NBÚ a BIS.
Nicméně jsem s tím souhlasil, a za toto mé (a mých blízkých) šmírování mám nadprůměrnou mzdu.
Nic holt není zadarmo
A jak se říká,... nemohu ani naznačit, nemohu to potvrdit ani vyvrátit, a už si nevzpomínám.
Špatní holubi se také vracejí, aneb další zastavení na cestě k Chat Control
Toto je běžný bruselský postup: zkoušet věci N-krát, než konečně jednou projdou. I to načasování bylo očekávatelné. Na přelomu června a července se změnilo předsednictví EU, které přešlo z Polska do Dánska. Nu, a zatímco Polsko tento návrh odmítalo, Dánsko je na něj přímo nadržené, a také jej hned předložilo 1.7., tedy první možný den. Nezklamali.
Za obzvlášť pikantní považuji to, že vysocí politici chtějí sami pro sebe udělat výjimku a nebýt této kontrole podrobeni.
Toto je běžný bruselský postup: zkoušet věci N-krát, než konečně jednou projdou. I to načasování bylo očekávatelné. Na přelomu června a července se změnilo předsednictví EU, které přešlo z Polska do Dánska. Nu, a zatímco Polsko tento návrh odmítalo, Dánsko je na něj přímo nadržené, a také jej hned předložilo 1.7., tedy první možný den. Nezklamali.
Za obzvlášť pikantní považuji to, že vysocí politici chtějí sami pro sebe udělat výjimku a nebýt této kontrole podrobeni.
Dovolil bych si upozornit, ze nebezpeci prichazi postupne i z jinych mist, a nikoho to moc nezajima. Dusledkem je posilovani moci technologickych gigantu nad nami. Prakticky priklad je pak to, ze je stale slozitejsi (dnes uz vlastne skoro nemozne) mit naprostou kontrolu napr. nad svym telefonem.
ChatControl lze teoreticky technicky obejit ruznymi decentralizovanymi systemy, ale prakticky to bude pro radove uzivatele nemozne ve spojeni s tim co pisu vyse.
Prusvih je, ze nova generace uz vubec nema hodnoty typu ochrana soukromi, svych dat, sve vlastni vule, vlastnickeho prava, atd. Cely zivot zacina byt "jako sluzba" a neni jim to divne, protoze to je hrozne pohodlne. Ale nesvobodne.
ChatControl lze teoreticky technicky obejit ruznymi decentralizovanymi systemy, ale prakticky to bude pro radove uzivatele nemozne ve spojeni s tim co pisu vyse.
Prusvih je, ze nova generace uz vubec nema hodnoty typu ochrana soukromi, svych dat, sve vlastni vule, vlastnickeho prava, atd. Cely zivot zacina byt "jako sluzba" a neni jim to divne, protoze to je hrozne pohodlne. Ale nesvobodne.
Jako celý chat control považují za velké faux pass celého západního světa. Už vůbec jen to že je to napadlo, protože to je něco čemu jsme se ještě před 5 lety smáli Číně.
Už vidím jak si s kámošema na WhatsApp píšeme dvojitou enkrypcí, kdy náboje budou semena, pistole květiny a zapsané to bude 12-13-7, 14-12-6, 11-2-3, .... S tím že víš že v pondělí je první číslo písmeno, druhé řádek třetí stránka, v úterý je první číslo stránka, druhé písmeno, třetí řádek, .. v pátek máš k prvnímu čísku připočíst 3 k druhému 7 a k třetímu nic.
A napsat a následně rozluštit zprávu "Dones mi v sobotu na závody 500 nábojů" bude trvat tak dlouho, že si pro ně raději zajedu.
Už vidím jak si s kámošema na WhatsApp píšeme dvojitou enkrypcí, kdy náboje budou semena, pistole květiny a zapsané to bude 12-13-7, 14-12-6, 11-2-3, .... S tím že víš že v pondělí je první číslo písmeno, druhé řádek třetí stránka, v úterý je první číslo stránka, druhé písmeno, třetí řádek, .. v pátek máš k prvnímu čísku připočíst 3 k druhému 7 a k třetímu nic.
A napsat a následně rozluštit zprávu "Dones mi v sobotu na závody 500 nábojů" bude trvat tak dlouho, že si pro ně raději zajedu.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
tohle je sifrovani do pred (-pred)-minuleho stoleti. Jednak AI velmi rychle bude umet detekovat nejake anomalie, na ktere se pak muze zamerit. Je potreba pouzivat kryptograficky silne sifry a k tomu steganografii.
V CN to funguje treba tak, ze podezrele zpravy se vubec nedoruci (tam to delali spis podle klicovych slov, jak to je dneska nevim).
Napr. ChatGPT dotaz:
V CN to funguje treba tak, ze podezrele zpravy se vubec nedoruci (tam to delali spis podle klicovych slov, jak to je dneska nevim).
Napr. ChatGPT dotaz:
a za 24 vterin:decode this:
pm ol ohk hufaopun jvumpkluaphs av zhf, ol dyval pa pu jpwoly, aoha pz, if zv johunpun aol vykly vm aol slaalyz vm aol hswohila, aoha uva h dvyk jvbsk il thkl vba.
Jinak velmi snadno dostupne silne sifrovani je v obycejnem ZIPu, jsou-li soubory sifrovane AES se silnym heslem. ZIP se da pocitam rozbalit dneska uz snad uplne vsude.Here you go — it’s a Caesar cipher. Shift the letters back by 7 (or forward by 19) and it reads:
"if he had anything confidential to say, he wrote it in cipher... the letters of the alphabet, that not a word could be made out."
Want me to decode any others like this or show the brute-force shifts?
No ale problém je v tom, že v tom návrhu bylo, že je "trestné" už to poslání samotné šifrované zprávy ... Nejde vůbec o to, že se něco ne-rozšifruje, ale prostě se to šifrované nesmí vůbec poslat.
Ona třeba ta šifra co jsem uváděl já, je opravdu stará a dá se prolomit, ááále začíná to být zajímavější, pokud ty knihy začneš měnit a hlavně začneš měnit ty ty pravidla pro dešifrování, třeba na každé osobní schůzce. Zlom nastává, když u člověka najdou to pravidlo, resp seznam knih s daty odkdy do kdy se používají.
Otázka je jestli zip umí omezení, že třeba po 3 pokusech můžeš zadávat heslo až za 24h, jinak je to náchylné na tvrdé prolomení superpočítečem/kvanťákem, co zvládne x operací najednou.
PS: jsme OT ale fakt si myslím, že je to šílený zásek do práva na soukromí.
PPS: Ani zdaleka se nevyznám v kryptologii, vím jak cca fungovalo několik šifer ale bez klíče bych neprolomil ani tu Caesarovu na tohle jsem nikdy neměl hlavu (ani na ty matematické úkoly typu doplň číselnou řadu)
Cipis pokud vím tak ono to je že ta aplikace to nesmí šifrovat, ne že já ti nemůžu poslat shluk čísel.
Otázka je jestli zip umí omezení, že třeba po 3 pokusech můžeš zadávat heslo až za 24h, jinak je to náchylné na tvrdé prolomení superpočítečem/kvanťákem, co zvládne x operací najednou.
PS: jsme OT ale fakt si myslím, že je to šílený zásek do práva na soukromí.
PPS: Ani zdaleka se nevyznám v kryptologii, vím jak cca fungovalo několik šifer ale bez klíče bych neprolomil ani tu Caesarovu na tohle jsem nikdy neměl hlavu (ani na ty matematické úkoly typu doplň číselnou řadu)
Cipis pokud vím tak ono to je že ta aplikace to nesmí šifrovat, ne že já ti nemůžu poslat shluk čísel.
Beware of old men in profession where men die young.
Soudruzi z EU jeste neobjevili pojem steganografie https://cs.wikipedia.org/wiki/Steganografie
Tahle bitva je s clovekem ktery vi co dela dopredu prohrana (bez pouziti muceni nebo nejakych latek ovlivnujicich vedomi).
Pro normalniho cloveka je daleko srozumitelnejsi tato causa, ktera schovava informaci pouze na zaklade "lidsky opticke" neviditelnosti: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDlut ... te%C4%8Dky (Steganografie to dela tak, aby to "neslo" matematicky prokazat; berte mne prosim bez naroku na presnost vyjadrovani, nechci tu vysvetlovat Shannona
)
Haluziak: Takove omezeni ZIPu neexistuje a z principu existovat nemuze (mohu si naprogramovat vlastni UnZIP), ale AES je pokud clovek neudela nejakou chybu (key derivation, slabe heslo) natolik silne, ze neni beznymi prostredky lustitelne - nemame na to jednojduse vypocetni vykon. A zrovna v tom ZIPu to je udelane dobre.
Ad PS: Offtopic myslim nejsme VUBEC. Protoze tohle je presne vec, kterou budouci totalita musi resit!!
Tahle bitva je s clovekem ktery vi co dela dopredu prohrana (bez pouziti muceni nebo nejakych latek ovlivnujicich vedomi).
Pro normalniho cloveka je daleko srozumitelnejsi tato causa, ktera schovava informaci pouze na zaklade "lidsky opticke" neviditelnosti: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDlut ... te%C4%8Dky (Steganografie to dela tak, aby to "neslo" matematicky prokazat; berte mne prosim bez naroku na presnost vyjadrovani, nechci tu vysvetlovat Shannona
Haluziak: Takove omezeni ZIPu neexistuje a z principu existovat nemuze (mohu si naprogramovat vlastni UnZIP), ale AES je pokud clovek neudela nejakou chybu (key derivation, slabe heslo) natolik silne, ze neni beznymi prostredky lustitelne - nemame na to jednojduse vypocetni vykon. A zrovna v tom ZIPu to je udelane dobre.
Ad PS: Offtopic myslim nejsme VUBEC. Protoze tohle je presne vec, kterou budouci totalita musi resit!!
Záhadný kupec skupoval tisíce starých knih. AirTag odhalil Amazon, který je rozřezává pro hladovou AI
A tahle se prosím přepisují dějiny, naskenujem, přepíšem, knihy zníčíme...
https://www.e15.cz/byznys/technologie-a ... ai-1435177
A tahle se prosím přepisují dějiny, naskenujem, přepíšem, knihy zníčíme...
https://www.e15.cz/byznys/technologie-a ... ai-1435177
"451 stupňů Fahrenheita" v reálu...
\(^_^)/
BTW "Vodní nůž - Paolo Bacigalupi" už je taky blízko skutečnosti....
\(^_^)/