Koronavirus v ČR
Re: Koronavirus v ČR
Je to i na novinkách.
Diskuze pod tím je docela výživná.
Diskuze pod tím je docela výživná.
- Bill Masen
- Editor
Většinově s tebou Rampo souhlasím. Kromě toho Vojtěcha. Ze začátku se báli a proto se to zpozdilo. Teď už se nebojí a je to vidět.
Rampa: Já s tebou v podstatě souhlasím. Ať si o Babišovi jinak myslím cokoliv, tak asi pochopil, že je to sakra vážné a poslouchá rady odborníků.
A vzhledem k tomu, jak se dneska vyjadřoval on i další ministři to vypadá, že ostatní ve vládě tancují jak si pískne, což je v současném stavu asi dobře.
Proto soudím, že tenhle připravený dokument bude i konečná podoba. A v momentě, kdy jsem to postoval s odkazem na Reflex, který považuji za solidní médium, jsem ten dokument pravda ani neviděl, ale bral jsem to jako předběžnou informaci. Nebylo-li toto správě pochopeno, tak sorry jako
A vzhledem k tomu, jak se dneska vyjadřoval on i další ministři to vypadá, že ostatní ve vládě tancují jak si pískne, což je v současném stavu asi dobře.
Proto soudím, že tenhle připravený dokument bude i konečná podoba. A v momentě, kdy jsem to postoval s odkazem na Reflex, který považuji za solidní médium, jsem ten dokument pravda ani neviděl, ale bral jsem to jako předběžnou informaci. Nebylo-li toto správě pochopeno, tak sorry jako

„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
Sofoklés
-
- VIP
Vidím to podobně jako Rampa. Přes všechny kritiky mám pocit že v tuhle chvíli stát skutečně dělá maximum, nebo skoro maximum. Samozřejmě je pár věcí, co mi vadí:
1) Nedostatek ochranných prostředků. Tohle těžko házet na Babiše, na likvidaci systému civilní ochrany a "optimalizaci" armády i hmotných rezerv se tady podílely všechny polistopadové vlády. Vždyť i ten slavnej Těchotín málem zavřeli.
2) Pendleři. Pokud budou lidi dojíždět za prací do Vídně, tak je to problém. Tomu fakt nerozumím. Ale třeba to má Prymula spočítaný a třeba je to za hranicí v tuto chvíli průchozích opatření.
3) Co mi opravdu vadí, je ta snaha umlčet laboratoř Tilia. To jim ještě nedošlo, že se to stejně provalí?
Nicméně jinak musím říct, že celkově mám z toho pocit mírné naděje. Akorát si říkám: Co bude potom?
1) Nedostatek ochranných prostředků. Tohle těžko házet na Babiše, na likvidaci systému civilní ochrany a "optimalizaci" armády i hmotných rezerv se tady podílely všechny polistopadové vlády. Vždyť i ten slavnej Těchotín málem zavřeli.
2) Pendleři. Pokud budou lidi dojíždět za prací do Vídně, tak je to problém. Tomu fakt nerozumím. Ale třeba to má Prymula spočítaný a třeba je to za hranicí v tuto chvíli průchozích opatření.
3) Co mi opravdu vadí, je ta snaha umlčet laboratoř Tilia. To jim ještě nedošlo, že se to stejně provalí?
Nicméně jinak musím říct, že celkově mám z toho pocit mírné naděje. Akorát si říkám: Co bude potom?
Naposledy upravil(a) tygrsdrakem dne 15.03.2020 20:18, celkem upraveno 1 x.
„Naši experti tam provedli pár vrtů, a zjistili, že je tam ohrožena demokracie."
Tohle dost dobře nechápu. Roušky a respirátory vem čert, ale ČR nemá dostatečné množství celo-masek? Třeba v armádě nejsou nebo jak to vlastně je?
Ajajaj, vypada to, ze jde z tlustejch do tenkejch - MFCR chce kvuli usporam zrusit Uctenkovku a slevy na jizdnem!
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/onli ... z.B1007419

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/onli ... z.B1007419
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Léčba lehkého Covid-19 (autor je lékař)
https://www.stefajir.cz/lecba-lehkeho-covid-19
https://www.stefajir.cz/lecba-lehkeho-covid-19
Kdo je připraven, není překvapen.
Antipyretika ano, antiflogistika ano přes fake news o brufenu, mukolytika ne !!, antitusika při stavu kdy kašlání vyčerpává organismus a ohrožuje život, ale to už by ten člověk měl být na dýchači, jinak to stejně asi nedá.
Warriors are not the ones who always win but the ones that always fight.
- Wilderness
- VIP
- Pohlaví: muž
Bylo dobré u prvních pár případů, že se aktivně dohledávalo kde byli a koho mohli potkat.
Vzhledem k tomu však, že teď probíhá již docela dost testování a stěrů po celé ČR a mnozí přicházejí sami od sebe se testovat......asi už hygiena dávno nedohledává s kým vším mohli přijít do kontaktu, že?
Třeba dnes ,,U 18 testovaných lidí v Nemocnici na Bulovce se v neděli potvrdila nákaza novým typem koronaviru. Celkem stěry absolvovalo 144 lidí."
viz. též: ,,Stěry ve stanech u Fakultní nemocnice Brno se začínají provádět také lidem, které neposílá jenom Krajská hygienická stanice, ale kteří dorazí samostatně a mají horečku 38 stupňů Celsia a vyšší. Zdravotníci doporučují dorazit autem, aby se minimalizovala kontaminace vlastního okolí."
Vzhledem k tomu však, že teď probíhá již docela dost testování a stěrů po celé ČR a mnozí přicházejí sami od sebe se testovat......asi už hygiena dávno nedohledává s kým vším mohli přijít do kontaktu, že?
Třeba dnes ,,U 18 testovaných lidí v Nemocnici na Bulovce se v neděli potvrdila nákaza novým typem koronaviru. Celkem stěry absolvovalo 144 lidí."
viz. též: ,,Stěry ve stanech u Fakultní nemocnice Brno se začínají provádět také lidem, které neposílá jenom Krajská hygienická stanice, ale kteří dorazí samostatně a mají horečku 38 stupňů Celsia a vyšší. Zdravotníci doporučují dorazit autem, aby se minimalizovala kontaminace vlastního okolí."
"Kdybych měl zapomenout na ně, Bože na nebi, zapomeň na mě."
- Respirateur
Karanténa nařízena. Fajn, ale kdo bude dohlížet na její dodržování? Policie je paralyzovaná interním nařízením nevstupovat v kontakt s člověkem. Myslím, že si to užívají. Posledních min. 20 let si lidi zvykli mít policajty za nazdárky a nebrat je jako autoritu. Takže zasé nic c c c...
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre
Antitusika nekodeinového typu (butamirát) jsou volně prodejné, běžně užívané léky na silnější dráždivý kašel. Tvrzení, že jsou indikovány "při stavu kdy kašlání vyčerpává organismus a ohrožuje život, ale to už by ten člověk měl být na dýchači, jinak to stejně asi nedá" je mylné. Alarmujícím příznakem není síla kašle, nýbrž pocit dechové nedostatečnosti (dyspnoe).
Jde jen o potlačení obranných mechanismů organismu. Ale ok, neublíží.
Takže ten už dříve probíraný Mucosolvan, ACC long apod. je ok?
Naposledy upravil(a) J-e-n-n-y dne 15.03.2020 22:10, celkem upraveno 1 x.
Kdo je připraven, není překvapen.
Paralen, brufen, při superifekci ATB, modlit se. Doma víc nic.
Tvrdit,že zprávy o škodlivosti ibuprofeinu (při covid19) jsou čistokrevný hoax je poněkud přehnané.... https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/kor ... 152048_mim
Covid nedělá mukozní bronchitidu. Mykolytika tedy zbytečná. Pouze při superinfekci, s ATB.
tvl, plevelíte přes 2 vlákna FABE smázni to...
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Quis autem custodiat ipsos custodes?
- Equestrian
- Pohlaví: muž
Rampa:
musím nic jiného, než souhlasit
to že jsou určité kroky se zpožděním, viz. nedostatek ochranných pomůcek atd., je i pochopitelné z hlediska toho, že ač viděli vývoj v Číně, tak se všichni báli nést zodpovědnost udělat něco první, aby kdyby náhodou to sem nedošlo, ač to bylo podle vývoje jasné, tak přece nikdo nechce přijít o svoje pečlivě vyhřáté křelo že
Ale jinak, opravu vláda překvapila a ač jsem byl dost skeptickej, tak musím dát velkej palec nahoru
Grunt:
Tuhle otázku ohledně celomasek si nadhazuju celej týden a marně nacházím odpověď, fakt mi nejde do hlavy, když nejsou ochranné pomůcky ve smyslu respirátorů, tak proč nejedou s celomaskama? Osobně bych neviděl problém v CM-6tce pracovat ve zdravotnictví (OM-90 by byla asi hodně přestřelená, kdyby v ní doktor ordinoval, přece jen CM-6 vypadá míň agresivně
), když je nouze a nejsou pomůcky. Nehledě na to, že je to o kurva velkej level nahoru co se týče ochrany, oproti respirátorům s brýlema..
To jako v celé republice nejsou celomasky? To jako nikdo v armádě nemá? To sakra nemá ani jeden hasičský sbor celomasky? včetně nějakých ve skladu pro případ nouze, který by mohly jít pro doktory? Sice jsem jen u SDH u dobrovolnejch, ale každej kluk ve výjezdovejch má nafasovanou celomasku. Neřikám že armáda je používá každý den, ale u hasičů to je skoro denní rutina
musím nic jiného, než souhlasit

Ale jinak, opravu vláda překvapila a ač jsem byl dost skeptickej, tak musím dát velkej palec nahoru

Grunt:
Tuhle otázku ohledně celomasek si nadhazuju celej týden a marně nacházím odpověď, fakt mi nejde do hlavy, když nejsou ochranné pomůcky ve smyslu respirátorů, tak proč nejedou s celomaskama? Osobně bych neviděl problém v CM-6tce pracovat ve zdravotnictví (OM-90 by byla asi hodně přestřelená, kdyby v ní doktor ordinoval, přece jen CM-6 vypadá míň agresivně

To jako v celé republice nejsou celomasky? To jako nikdo v armádě nemá? To sakra nemá ani jeden hasičský sbor celomasky? včetně nějakých ve skladu pro případ nouze, který by mohly jít pro doktory? Sice jsem jen u SDH u dobrovolnejch, ale každej kluk ve výjezdovejch má nafasovanou celomasku. Neřikám že armáda je používá každý den, ale u hasičů to je skoro denní rutina

"Je lépe být připraven na příležitost a nemít ji, než příležitost mít a nebýt na ni připraven"
Jenny, rozlišujeme suchý a vlhký kašel
Suchý kašel je typický pro počáteční stádia a je rovněž typický pro Covid 19, nic se při něm nevykašlává, je neproduktivní. Léčí se léky, které tlumí kašel - antitusiky - buď kodeinového typu, které tlumí kašel centrálně (v mozku) - ta jsou na předpis a nekodeinového typu, slabší, jsou volně prodejná
Vlhký kašel je typický produkcí hlenu, je produktivní. Hlen ulpívá na sliznicích, může být viskózní, proto se ředí mukolytiky. Vlhký kašel není typický pro Covid 19.
Suchý kašel je typický pro počáteční stádia a je rovněž typický pro Covid 19, nic se při něm nevykašlává, je neproduktivní. Léčí se léky, které tlumí kašel - antitusiky - buď kodeinového typu, které tlumí kašel centrálně (v mozku) - ta jsou na předpis a nekodeinového typu, slabší, jsou volně prodejná
Vlhký kašel je typický produkcí hlenu, je produktivní. Hlen ulpívá na sliznicích, může být viskózní, proto se ředí mukolytiky. Vlhký kašel není typický pro Covid 19.