Tohle se mi úplně nezdá, našel jsem jiné informace:golem píše:Podle tohoto grafu nebyl "vnitroevropský" příliv migrantů do vyspělých průmyslových zemí ani v době války v bývalé Jugoslávii zdaleka tak velký jako je dnešní příliv z převážně muslimských zemí: http://geography.upol.cz/soubory/lide/f ... 2008-8.pdf (str. 51 pdf souboru /str. 169 dokumentu)Výstřižek pochází z:
"Odhaduje se, že během konfliktu v Bosně a Hercegovině bylo přes 50 % (2,2 milionu osob) celkové populace přinuceno opustit své domovy. Z toho cca 1,2 milionu osob nalezlo útočiště ve více než 100 zemích světa a zbytek, přibližně 1 milion lidí, hledal bezpečí v rámci Bosny a Hercegoviny (Izveštaj iz oblasti izbjeglica iz BiH i raseljenih osoba u BiH i provedbe imovinskih propisa, august, 2003: 2). Uprchlíci, kteří opouštěli území BaH, směřovali především do čtyř hlavních destinací: do Německa (28 %), Srbska a Černé Hory (resp. Svazové republiky Jugoslávie – SRJ) (25 %), Chorvatska (14 %) a Rakouska (7 %) (Ibid, s. 3)."
A to je jen Bosna a Hercegovina, utíkalo se v té době kvůli válce z více států. Ale už jsme dost mimo téma.
Ovšem uznávám, že jsem si asi čísla nepamatoval přesně, už je to nějaká doba, co jsem si o tom četl.