Hmm, máš pravdu. Není to bezpečné

Chtěl jsem si rýpnout do těch co by se za to styděli

podle této argumentace to tedy znamená, že když osoba A uřízne někomu hlavu, je v pořádku, že i osoba B uřízne někomu hlavu?
122mm D30-J na kterých jsem sloužil v HR/BiH měly rozhodně přes 2000 výstřelů a pořád jsem byl (jako velitel počtářů) schopen trefit jedoucí auto na 14-15km...jo, je to ta 122, ne 152...ale to jen k té "papírové" životnostiMaximus píše: ↑28.06.2022 21:22 Jinak k taktice ruského válce - je to taktika sice učinná, ale vyžaduje značné kapacity dělostřelectva a hlavně munice s enormní zátěží logistiky. Rusové jsou takto schopni saturovat frontu o šířce max v řádech desítek km.
Některá munice jim dochází - zejména dělostřeleká ráže 122 mm, která byla doménou separátů. Ruské depoty jsou téměř prázdné a 122 mm munici stahují už i z Běloruska. Alternativou je separáty přezbrojit na ráži 152 mm, ale to zase ubere kapacity hlavňového dělostřelectva rusácké armádě.
Vysoká spotřeba munice vede k potřebě k vytváření depotů blízko fronty a na to dostala ukrajinská armáda velice vhodný dárek v podobě Himarsů a ještě dostane výkonnější M270. Proto jim poslední dny vyletí do povětří jeden až dva muničáky denně.
Ještě jedna kontrolní otázka, kolik výstřelů vydrží kvalitní hlaveň ráže 152/155mm? Max. 2000 a pak jde přesnost do háje a střílení na plný výkon se stává poněkud rizikové. Kolik pak asi ty ty dělové hlavně vytažené z kopřiv mají za sebou? Nikdo neví, už jsou zdokumentovány záběry, jak se rusákům roztrhla hlaveň a bude to přibývat. Se zvyšující opotřebení jde i přesnost a tedy i spotřeba munice na splnění palebného úkolů výrazně nahoru, ti. zase větší nároky na logistiku. Začarovaný kruh.
Postupovat těžkou technikou měsíční krajinou také není zrovna jednoduché a logistika na tom také bude hůř a hůř.
Ruský válec moc daleko nedojede, zvlášťe když budou ničeny systenaticky muniční sklady v zázemí. Při dominanci západního družicového průzkumu je naivní si myslet, že přesuny takových kvant munice lze utajit.
Je dobře že se ptáš, když ten rozdíl nechápeš
Hagene, a.k.a. Tazi, a.k.a. AndyGlock, za co se stydíš ty, že ses po opakovaném vyhození z fóra a pokoutném návratu nevrátil trochu čitelněji ke své původní zdejší "identitě"?