Temu

Tipy na obchody s výhodnou nabídkou zboží (pouze ve vztahu k zaměření tohoto fóra) a společné nákupy zajímavých komodit.
Odpovědět
mhi

Temu

Příspěvek od mhi »

Na radu v sousednim vlakne viewtopic.php?p=311044#p311044 jsem objednal na Temu. Zjistil jsem, ze na tom serveru jsou "silene levne" (a asi i nekvalitni) ruzne uzitecnosti na cestovani. Nemel jsem treba mosquito net, nemel jsem nafukovacku, atd. Je to dost specificke, treba se mi tam nepovedlo najit levnou elektroniku. Drobny navod jak bych na to sel kdybych vedel predem tohle:

- je potreba mit "trash mobil" se "spam sim kartou" (google "sim zdarma"), oboji "Temu-virgin". Revolut single-use karta je asi take dobra. SIM nemusi byt v tom "spam mobilu", jen opisete kod.

- na stolnim pocitaci nebo nejakem normalnim mobilu na stejnem pripojeni probrouzdejte pres prohlizec temu, zadavejte hledani toho co chcete ramcove koupit (kvuli sleve nize; dulezite asi je, abyste meli stejnou IP adresu, tzn. delat oboji doma pres wifi apod.)

- na trashmobil nainstalujte temu-app, zaregistrujte se pres to spam mobilni cislo, e-mail jim davat netreba.

- aplikace v jednom okamziku zobrazi, ze muzete mit darky zdarma, je u toho takova stupidni hra na triskani do vajicek (zdravim Bedu Travnicka a jeho kolo stesti--- je to podobne); vyhodne je, abyste pred timhle krokem idealne i tu temu appku naucili co chcete koupit - ona vam totiz pak nabidne tohle zbozi "zdarma"; ja jsem si mohl vybrat 6 veci, bohuzel jine, nez jsem chtel, ale zjevne appka podradila celkem dobre muj zajem. Takze mate naklikano 6 produktu, vybirejte spis drazsi veci, protoze za tyhle polozky neplatite.

- nyni musite temu app naucit seriozne co chcete koupit za penize, takze nutno zadat do hledani. chvili normalne hledejte.

- pak dejte do hledani "claim free gift" (asi jdou i jine), tudy se dostanete na realnou objednavku- sem musite nahazet veci, za ktere budete platit, idelane to seskupit po 300 Kc+ (to je limit pro tu objednavku abyste meli "free gift"). Vtip je v tom, ze to tam zase haze veci, ktere jste predtim hledali, co jste temu naucili. Pri tomhle vyberu uz nejde tridit podle ceny ani hledat, ale myslim, ze z toho slo vyskocit, vyhledat zbozi co jsem potreboval, a pak se ve streamu u "claim free gift" objevilo co bylo potreba.

- pri checkoutu jde pouzit Revolut virtualni single-use karta, jde na ni i vracet penize.

- Takhle musite na tech 6 "darku" dat 6 objednavek alespon za 300, vzdy hledanim "claim free gift".

- kdyz to bude nabizet "free bonus" za objednavku, tak to klidne ignorujte, protoze to je podminene dalsimi objednavkami za penize

- pozor na to, ze STEJNE veci na Temu jsou za velmi ruzne penize, takze se vyplati delat par minut research. Klasicke cinske triky ze cena se ukazuje za uplne jinou polozku nez je na obrazku, atd. Obcas jsou informace dumyslne skryte, hodne informaci je i v recenzich.

- na celou tu hru s free gifty mate tusim 72 hodin :). Kdyz ale vite co chcete, tak je to naklikane do hodiny i s hledanim konkretniho vyrobku, otrava je tam 6x zadavat cislo karty.

- rekl bych, ze to co jsem vyse popsal bude aktualni v teto podobe jen omezenou dobu, takze mily ctenar z budoucnosti muze dopsat sve poznatky jake je to nakupovat jako miliardar.

---- v tomhle stadiu jsem ted ja --- cekam az zasilkovna veci doruci a prijde prekvapko jak moc jsem naletel. Ale byla to zajimava introspekce do psychologie Temu, chapu, ze nejaka Barbie tam nakupuje od rana do vecera ... ten proud zbozi co nutne potrebuje je totiz nekonecny.

===============

Pak pocitam Temu aplikaci zlikviduju (tohle doporucuju).

Objednal jsem nafukovacku, pak obyc lightweight karimatku, mosquito net, ruzne ulozne boxy, nejake batohy (jsou tam i fakt levne, abych si nenicil treba do podzemi nic co pouzivam jinak), emergency bivvy bag ("drahy pytel na odpadky"), atd.
Rase
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Temu

Příspěvek od Rase »

Já tam nedávno kupoval různé titanové nádobí, jen není moc levné a některé věci se dají za podobné peníze koupit ve slevě i tady (Alza), tam je ale řádově větší výběr. Nemluvě o tom, že to je stejně Čína. Nakoupil jsem si tam všelijaké skládací titanové příbory a drobnosti (karabinky, kroužky atd.). Mají tam i pěkné kovové odznáčky k Falloutu nebo Warhammeru 40K, jen pod dost krkolomnými názvy. Prima i nášivky na suchý zip. Elektroniku bych tam ale raději nekupoval - nemám k tomu moc důvěru. Zkušebně jsem kupoval i nějaké to tričko, ale tam bych byl opatrný s použitými barvami a jejich kontaktu s kůží (osobně jsem s tím ale problém neměl). Nafukovací karimatku mám v plánu taky vyzkoušet.
mhi

Příspěvek od mhi »

Podelim se az balicky dorazi, kazdopadne krome negativ ma Temu dalsi 2 pozitiva, jedno je cas doruceni, uz to ma ceska Zasilkovna, a druha vec je, ze kdyz se snizi cena u vyrobku, clovek muze do mesice zvolit vraceni casti penez (je to automaticke, nikdo nic neschvaluje a neni se treba doprosovat, jen je potreba v miste kde je tracking zvolit tuto fci). Umite si predstavit, ze byste prisli do Lidlu a rekli - tady jsem kupoval 3 tydny dozadu cukr za 17,90, ted ho mate za 9,90, tak mi vratte rozdil? Nakoupil jsem tam celkem asi za 1800, ted vraceno 170.

Ono to mozna prijde jako banalita, ale tohle je presne cesta jak narovnat trh (tim ziska zakaznik "opravdovou trzni cenu" a nejsou alokovany zbytecne prostredky v zasobach u syslu, jako jsem ja).
mhi

Příspěvek od mhi »

Tak dorazila prvni TEMU nadilka, zde je co by mohlo zajimat mistni (obrazek je v pomerne vysokem rozliseni):
20250915_174141.jpg
Vezmeme to poporadku zleva shora, sroubovaky i racna jsou spis hracky. Z tech nastavcu uplne kouka levnota, a krici to "hlavne moc nezabirej". Naopak pripravek na brzdy vypada celkem bytelne. Vsechno to byly "darecky" :).

Modra hamaka je opravdu velmi lightweight (velke +), ale je dobra velikosti tak pro kocku, ktere jste predtim vytrhali drapy i zuby. Vetsi bych si mozna koupil, ale ty uz jsou celkem drahe. Synovi se v tom libi, na zahradu nebo k mori to bude fajn, na noc asi ne. Hamaka straps - pokud ma clovek 60-70kg tak OK, chybi tam takove ty "rozparavaci" nite s jinou barvou aby clovek videl, ze brzy sleti.

Life Bivvy je skutecne lepsi pytel na odpadky. Pocitam, ze vlhkost udela svoje, je to skutecne jako nouzovka. Nema to zadne zavirani u hlavy, proste velky pytel. Ale je tam pistalka a pytlik na bonbony.

Nafukovacka asi za 300, myslel jsem, ze bude horsi. Bude to chtit sebou asi lepeni.

Celkovy dojem spis "jako z dollar store".

Mam na ceste jeste nejake lightweight batuzky.
mhi

Příspěvek od mhi »

Nove z minule objednavky dorazil batoh za par korun (hledal jsem ultralightweight, 30-40l). Po chvili hledani jsem zjistil, ze se tam opakuje par typu, ale za VELMI RUZNE PENIZE. K memu prekvapeni dorazil celkem slusny batoh, ktery se samozrejme rozpadne (tzn. na delsi cestu bych si sebou vzal nejake siti), ale celkove pomer cena/vykon mi prijde slusny (lepsi nez Lidl co jsem jednou koupil).

Dale mi TEMU nabidlo zase nejakou akci, kteru jsem uz nejak ignoroval, ale na kod frp403726 si muzu vybrat 4 darky nasleduje objednavka za 600+ CZK (daji se nasledne i prevybrat znovu a nabizi to teda uz stale horsi a horsi veci). Vybrat z toho neco je celkem obtizne, ale jsou tam i ty batohy apod. ; dale jsem to nezkousel, dobre to muze byt kdyz si clovek chce koupit neco za 600 ;). Mira scamovosti je ale priserna, na obrazku jine veci nez v objednavce, veci mnohem mensi nez jsou prezentovane, no nelibi se mi to.
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Temu je pro mě obdoba aliexpressu. Prostě když si něco vyberu musím koukat na recenze, fotky v recenzích. Obvykle nekupuji to nejlevnější.
Přešel jsem z aliexpressu na Temu, protože rychlejší doprava. Doprava do Z-boxu. Podrobnější trackování. Ceny v podstatě stejné.
Kupuji spíše spotřební materiál (podle recenzí) do dílny a nemám žádný problém s kvalitou. Brusné pásy, kotouče, pojezdy.
Třeba hmoždinky "Fisherky", tady dám za jednu asi 7Kč, na temu mám pytel 100ks za asi 100Kč, funkčně nevidím žádný rozdíl, vzhledově identické.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Já vám nevím, v poslední době jsem nemohl na aliexpressu nic najít, a na Temu moje vyhledávání prostě nestačí. Teď jsem chtěl světlovodné vlákno do mouchy na Shadowa, ale nachází mí to nesmysly nebo když už tak za cenu jak u nás/nesmyslné množství.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
JOBU

Příspěvek od JOBU »

Predaj všetkého na aliexprese, čo súvisí so zbraňami je nejak v EU bloknutá, a aj keď to obídeš zmenou IP, tak ti to nezašlú.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Dobře nenašel jsem tam ani 160g/m2 -180g/m2 papír A4 za rozumnou cenu na tisk terčů :)
Ale jo ta doba kdy jsme tam nakupovali předpažbí, ručky, pažby .. asi fakt skončila
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
mhi

Příspěvek od mhi »

Vidim velky rozdil ali x temu podle typu zbozi. Temu mi prijde lepsi na veci "pro normalni lidi", na Ali obvykle kupuju ruzne elektronicke soucastky na bastleni nebo nejake prototypy (na Temu jsem je take videl, ale casto drahe). Ted jsem opet Temu pouzil na ruzne nahradni dily k sekackam/motorkam (napr. sekackova L7T svicka za 20 Kc, na ALI jsem ji takhle levne ani nenasel). Kod frs127497 mi dal zase 4 "darecky" za nakup za 600 (jdou prevybrat dodatecne, prvni je drazsi rekneme za 150, zbytek tak okolo 50-80 Kc). Take jsem zjistil, ze do dareckove sekce clovek snadno dostane zbozi tak, ze si ho nejprve prida do kosiku, ktery se pro darecky nepocita.

Zajimalo by mne jak se jim moje skrblikovske nakupovani na Temu vyplati :).

Jinak takovyto papir ma kazda mistni tiskarna, dostal jsem obvykle celou radu gramazi jako vzorky zadarmo (ale meli zakazky).
Odpovědět