Kulhanek

...aneb pro chvíle oddychu a relaxace. Pouze k tématu.
herman
Pohlaví: muž

Re: Kulhanek

Příspěvek od herman »

Pokud někdo hodnotí autora po přečtení 20 stránek jeho jedné knihy. Co k tomu dodat?
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Proto jsem se ptal, jestli je vše na stejné brdo, jako Noční klub. Pokud ano, tak ho klidně po těch 20 stránkách zhodnotím.
Mě 20 stran na zhodnocení stylu psaní autora a posouzení, zda se mi to líbí nebo ne stačí.
Pokud tobě ne, měl by jsi více číst a třeba se do toho taky dostaneš ;-).
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

Problém je v tom, že Mistra je nutno číst tak jak psal svý knihy. Dodržet časovou posloupnost. Dyš začneš číst NK aniš bys čet před tim VS, tak je logický že nechápeš vo čem je řeč. Stejně tak jako by někdo čet nejdřív Vyhlídku a pak NK. Taky by nechápal. No a koneckonců i CK je třeba číst před DaZ. Prostě krom Stroncia sou fšechny Mistrovy knihy propojený a je vopravdu nutný je číst ve správnym pořadí : 1) VS, 2) CK, 3) je 7.00, 4) DaZ, 5) NK, 6) Vyhlídka, 7) Stroncium (6 a 7 je možný prohodit, páč Stroncium je mimo celou sérii a neni navázaný na cokoliv).
Vosobně považuju Mistra za nejlepšího spisovatele brakový literatury, kterýmu šlape na paty jen Kopřiva a Žamboch. Vostatní pisálkové, který se snažili mistrovo dílo těžit mu nesahaj ani ke kotníkum. Dílo je tak sympatický i proto, že se v něm neděje jen prvoplánovitý násilý a hláškování, ale sou v něm i nezvykle milý věci (dyš se hrdinové staraj o děti a pod.). Prostě Mistrovy knihy sou nejen zábavný ale i milý. Tim se lišej vot vostatních v žánru.
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

Ještě slušnej voddych je Masomlejn,prostě oboje můžu číst pořád dokola když si chci vodpočnout :beer
Čechy čechům !!!!!
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

masomlejn ne, to je dětská říkanka... srovnání s mistrem nesnese
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

nonono :roll:
Čechy čechům !!!!!
hawk

Příspěvek od hawk »

the.marek píše:Jsou jiné díly lepší nebo je to všechno na jedno brdo?
Zrovna začátek Nočního klubu je docela odlišný, protože tam probíhá konání prvoplánovitého dobra a obě strany disponují jen obyčejnými lidmi a nekonají se žádní uberhrdinové. Záleží na tom co člověk od čtení očekává. Ale je asi opravdu lepší číst v pořadí v jakém byly napsány. Každopádně myslím, že to nejsou špatné knížky. Na pobavení... proč ne.
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

Václafe, no je to tak, žádný nonono :) je to dílo naprostýho začátečníka, krutě nevyzrálý, najivní. Dá se to přečíst, to jo, ale srovnání s Mistrem prostě nesnese.
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

Na odreagování od každodenních povinností mi vyhovují oba dva spisovatelé,i když Mistra čtu častěji,Masomlejn se mi líbí také :beer
Čechy čechům !!!!!
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

Václafe Václafe, voderagování u Mistra ? To je jako bys řek že kavijár se šampáněm Dom Perignon 1982 žereš na vodreagování vot šunkofleků... :roll: :D
Václaf
VIP

Příspěvek od Václaf »

,,Dom Perignon 1982,, neznám :rofl jsem jen venkovan :rofl :beer
Čechy čechům !!!!!
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

jojo já vim :mrgreen:
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Dom Pérignon 1982

Obrázek
Obrázek

kupodivu se dá sehnat za 6ku .

:rofl
Vincit omnia veritas .
škardík

Příspěvek od škardík »

Zdravím. Já jsem se do klubu Kulhánkových čtenářů připojil teprve minulý týden. Začal jsem stronciem, pak Noční klub 1,2 a teď louskám Vyhlídku na věčnost. A narozdíl od většiny zdejších čtenářů se mi Stroncium líbilo nejvíc. Jasně že je to ve všech směrech přestřelený, ale asi proto je to dle mě super krvavá oddechovka. Vždy když jsem se začal chechtat a přečet přítelkyni úryvek kterýmu se zrovna tlemim, tak si klepala na čelo:D Určitě to není pro každýho, ale mě dlouholetýmu fanouškovi Jakuba Vandrovce to naprosto sedlo :yes
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

mě se stroncium taky líbí. Neřikám že nejvíc, protože u Mistrovejch děl nejde říct, že se něco líbí víc nebo míň, prostě se to líbí fšechno nejvíc :mrgreen: Každopádně stroncium je pouze mimo řadu a jako takový je třeba ho přijmout.
Nicméně začínat nočnim klubem je chyba. Absencí předešlejch děl stratíš 80% zažitku z díla.
Jason

Příspěvek od Jason »

Nejvetsi pecka je jak to vsechno mezi sebou souvisi.. kolikrat je to jenom jedna veta nebo narazka a ma to hlubsi smysl a navaznost na ostatni dila..

Sam patrim mezi lidi kteri se mu klani, jsem ten stastnejsi ze mam od neho vsechno co kdy napsal a i vsechny casopisy a kde vysly jeho povidky nebo rozhovory..

Treba sam prohlasuje o sobe ze zbranim nerozumi tak to je mi jasny ze potom pro mistni gun-experty to musi bejt sadomaso kdyz ctou jeho popisy zbrani..

Jinak pro znalce DÍLa kvizova hadanka za zlatyho bludistaka. V knize VS je jedna nesrovnatelnost (nepocitaje upiry, rasovou valku atd) neco z beznyho zivota.. Napovim ze se to tyka aut (nemyslim Kadelovo hustokrutoprisnou karu).. Tak schvalne kdo?? :lol:
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

Tatra 138 nemohla bejt rok výroby 1985, když se přestala vyrábět v 70. letech :)
Jason

Příspěvek od Jason »

Prvni bludistak :o) a je tam jeste jeden detail - neco s autem Lovcu
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

tak to si uš nepamatuju, musel bych znova přečíst :)
Jason

Příspěvek od Jason »

Chorche - aspon je videt ze jsi to uz parkrat mel v ruce :D Je tma jeste ta blbost - kdyz ho odvazeni po dalnici BMW smerem na vychod tak ho osvetluje nazelenale svetlo pristrojove desky.. To baworak nikdy (teda co ja vim) nedelal.. Kdyz si clovek zavzpomina tak se v kazdy knizce neco najde, jsou to detaily (tim nechci rict ze by to nejak snizovalo DILO, to chran nejvyssi)
Odpovědět