Zombie - priručka pre prežitie od MAXa BROOKSa
Zombie - priručka pre prežitie od MAXa BROOKSa
založeno na přání. SIG
Re: Zombie - priručka pre prežitie od MAXa BROOKSa
Knihu som precital. Je to oddychove citanie. Ale zhltol som ju hned. 

Proč brát na lehkou váhu a pošetile riskovat to nejcennější, co máte - svůj život? Nechť je vám tato kniha klíčem k přežití v boji proti hordám nemrtvých individuí, které vás mohou, aniž byste to věděli, sledovat právě nyní. Zombie - příručka pro přežití nabízí všechny druhy ochrany a spoustu ověřených rad z důvěryhodných zdrojů, jak zabezpečit sebe a své nejbližší proti živým mrtvolám. Tato kniha vám může zachránit život.
http://www.databazeknih.cz/knihy/zombie ... ziti-35173
Udělej si sám že ?
http://www.databazeknih.cz/knihy/zombie ... ziti-35173
Udělej si sám že ?

Vincit omnia veritas .
-
Zkusím být konkrétnější - je to parodie na survivalové příručky (nebo postapo román ve formě survivalové příručky, záleží na úhlu pohledu), pojednávající o zombících (ne v rozpadlickém významu tohoto slova) a přežití zombie apokalypsy.
Začíná podrobným popisem vlastností a etiologie různých typů zombíků. Prvním typem jsou vlastně lidé, kteří po nákaze virem označovaným jako solanum zemřeli, ale jejich životní funkce byly obnoveny a vytvořily nový organismus, zombíka, který "nemá pojem domova a bude cestovat po celé míle, a pokud bude mít dost času, třeba i celé kontinenty, aby našel něco k jídlu". Zabít je lze jen úplnou anihilací mozku. Druhým typem jsou zombíci vyvolaní pomocí voodoo.
V dalších částech se zabývá survivalem jako takovým (boj a zbraně - obrana domu - přežití ve volné přírodě - doprava - život a ustanovování komunity ve světě plném nemrtvých), ty jsou psány celkem obecně a spíš jako teoretický výčet možností a jejich modifikace vzhledem ke specifikům boje proti zombíkům.
Víceméně všecny konkrétní rady a návody (není jich zas tolik, většina je obecné okecávání a "motivační projevy") jsou záměrně psány tak, aby byly použitelné jen na specificky protizombický boj a v přežití jakékoli jiné krize než zombické jsou k ničemu.
Posledních asi sto stran tvoří "historické" případy útoků zombíků a několik volných stránek s formulářem cestovního deníku, který máte na útěku před zombíky vyplňovat.
Nápad sám je docela vtipný, ale v průběhu psaní trochu dochází dech a jeho rozvedení na knižní rozsah působí trochu křečovitě. Pozitivem je systematický přístup, nápaditost a fantazie autora, kdy nevynechává ani tu sebeujetější možnost řešení určitého problému. Musím říct, že za mě to bylo spíš zklamání. Nelituji toho, že jsem knihu četl, ale čekal jsem něco podstatně lepšího. Tipoval bych to spíš jako takový pracovní náčrt (shrnutí nasbíraných informací) ke Světové válce Z, ale tu jsem zatím nečetl, takže to nemohu tvrdit s jistotou.
"Do not discount any of these tactics as fantastic or unreliable. As ludicrous as some of them may sound, all have been repeatedly tested in antizombie, underwater combat. All have shown remarkable success."
P. S. Českou nevím, ale anglickou verzi je enormně snadné vygooglit.
Začíná podrobným popisem vlastností a etiologie různých typů zombíků. Prvním typem jsou vlastně lidé, kteří po nákaze virem označovaným jako solanum zemřeli, ale jejich životní funkce byly obnoveny a vytvořily nový organismus, zombíka, který "nemá pojem domova a bude cestovat po celé míle, a pokud bude mít dost času, třeba i celé kontinenty, aby našel něco k jídlu". Zabít je lze jen úplnou anihilací mozku. Druhým typem jsou zombíci vyvolaní pomocí voodoo.
V dalších částech se zabývá survivalem jako takovým (boj a zbraně - obrana domu - přežití ve volné přírodě - doprava - život a ustanovování komunity ve světě plném nemrtvých), ty jsou psány celkem obecně a spíš jako teoretický výčet možností a jejich modifikace vzhledem ke specifikům boje proti zombíkům.
Víceméně všecny konkrétní rady a návody (není jich zas tolik, většina je obecné okecávání a "motivační projevy") jsou záměrně psány tak, aby byly použitelné jen na specificky protizombický boj a v přežití jakékoli jiné krize než zombické jsou k ničemu.
Posledních asi sto stran tvoří "historické" případy útoků zombíků a několik volných stránek s formulářem cestovního deníku, který máte na útěku před zombíky vyplňovat.
Nápad sám je docela vtipný, ale v průběhu psaní trochu dochází dech a jeho rozvedení na knižní rozsah působí trochu křečovitě. Pozitivem je systematický přístup, nápaditost a fantazie autora, kdy nevynechává ani tu sebeujetější možnost řešení určitého problému. Musím říct, že za mě to bylo spíš zklamání. Nelituji toho, že jsem knihu četl, ale čekal jsem něco podstatně lepšího. Tipoval bych to spíš jako takový pracovní náčrt (shrnutí nasbíraných informací) ke Světové válce Z, ale tu jsem zatím nečetl, takže to nemohu tvrdit s jistotou.
"Do not discount any of these tactics as fantastic or unreliable. As ludicrous as some of them may sound, all have been repeatedly tested in antizombie, underwater combat. All have shown remarkable success."
P. S. Českou nevím, ale anglickou verzi je enormně snadné vygooglit.
Přečetl jsem asi dvě třetiny, pak jsem se na to vykašlal. Na četbu do hromadné dopravy sice velké nároky nemám, ale tato příručka nesplnila ten základní - zábavnost. Kniha je koncipovaná jako seriózní příručka a to je podle mě chyba. Není vtipná, není zajímavá, pouze rozvádí návody a postupy na přežití ve světě zamořeným nemyslícími zombíky, sem tam přidá nějaký ten minipříběh který není víc než popisem fiktivní situace bez nároku na jakékoliv literární ambice. Vzhledem k tomu že tento apokaliptický scénář považuji za vysoce nepravděpodobný, mě literární nezajímavost celého výtvoru nakonec udolala. Pro mě kniha bez jakékoliv přidané hodnoty: na zombíky nevěřím, čili mě informace a postupy uvedené v "díle" zajímají jen povrchně a nulová snaha autora o jakoukoliv literární kreativitu mě dodělala.
Za mě tedy:
Za mě tedy:

Opravdu? A co ty reálné případy z historie které tam autor popisuje? to je taky vymyšlený?Berchmans-II píše:Zkusím být konkrétnější - je to parodie na survivalové příručky
- Rase
- VIP
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
Za mě to byla velká paráda a knížku jsem si užil, překvapivě dost věcí mi uvízlo v hlavě (samozřejmě nic důležitého)
Knihu jsem si sice nemusel kupovat, tak na 1-2 večery fajn zábava - za mě rozhodě