Alex Drescher - Prolnutí

...aneb pro chvíle oddychu a relaxace. Pouze k tématu.
Odpovědět
Joe Azbest

Alex Drescher - Prolnutí

Příspěvek od Joe Azbest »

Tak zase jeden slušný český autor. Akční scifi-fantasy, odehrávající se z části na Ostravsku :) . Spousta zbraní, akcí a v rozumné míře magie. Fantasy moc nemusím, ale líbilo se mi to. I vyznavačům Mistra by to mohlo zachutnat. Rozhodně mnohem lepší než běžný průměr. Doporučuji!
Frank
VIP

Re: Alex Drescher - Prolnutí

Příspěvek od Frank »

Musím říct, že je to příjemné překvapení, podle mě je o několik tříd nad Kotletou.
Joe Azbest

Tak čtu první knihu Prolnutí - Tovaryš. Je to první kniha ze serie dvou knih a je to stejně dobré jako druhá kniha o které jsem tady už psal. Je to opravdu velmi dobrá akční fantastika a myslím, že příznivci Kulhánka budou víc než spokojeni. Opravdu dobré. Jen mě udivuje, že jsem si autora všimnul až teď.
První kniha se opět odehrává na Ostravsku a hrdinou je válečný veterán ze secesní války (válka zemí visegrádu proti EU - EU zvítězila a na místo prezidenta dosadila svého komisaře :-), která byla důsledkem snahy o vystoupení těchto zemí z EU.
Děj má spád a opět spousta zbraní, techniky, akce a nezbytná trocha magie. Doporučuji !!!
herman
Pohlaví: muž

Příspěvek od herman »

O jaké druhé knize jsi psal?
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Joe Azbest

Ty dvě knihy jsou serie Prolnutí a první kniha je Tovaryš a druhá Jeden z devíti. Já jsem to četl obráceně, ale ničemu to nevadilo, knihy na sebe navazují velice volně a hlavní hrdinové jsou v těch dvou knihách dvě rozdílné osoby.
Víc je třeba tady http://www.alexdrescher.estranky.cz/cla ... liografie/
Dagobert
Pohlaví: muž

Příspěvek od Dagobert »

Potvrzuju čtivost daných knih.
I když to není postapo literatura, mnohem blíž to má k fantasy/cyberpunku a podle mě se autor poměrně silně inspiroval Shadowrunem, tak ta část o nové tváři Evropy je hodně trefná. Jen tam dal málo islámu, asi nebyl tak aktuálním nebezpečím, když to autor psal. Perfektně ovšem trefil Velkého bratra a fašistické uspořádání a diktát EU. "Secesní válka" následující po pokusu V4 vystoupit z EU... no to je vize, která se tak blíží možné budoucnosti, až z toho mrazí.
Chorche
VIP

Příspěvek od Chorche »

přečtěte si i sérii Kloppa Yggredda od Dreschera. Je to hodně dobrý, autorovi se podařilo skloubit dva styly dohromady - Žambochův a Mistrův :) Tzn. hlavní hrdina hláškuje v "žambochově" prostředí.
Prolnutí je taky povedený, jen je škoda že druhej díl nenavazuje. Na stánkách Dreschera se rýsuje pomalu třetí díl.
Odpovědět