Alex Drescher - Prolnutí
-
Alex Drescher - Prolnutí
Tak zase jeden slušný český autor. Akční scifi-fantasy, odehrávající se z části na Ostravsku
. Spousta zbraní, akcí a v rozumné míře magie. Fantasy moc nemusím, ale líbilo se mi to. I vyznavačům Mistra by to mohlo zachutnat. Rozhodně mnohem lepší než běžný průměr. Doporučuji!

Re: Alex Drescher - Prolnutí
Musím říct, že je to příjemné překvapení, podle mě je o několik tříd nad Kotletou.
-
Tak čtu první knihu Prolnutí - Tovaryš. Je to první kniha ze serie dvou knih a je to stejně dobré jako druhá kniha o které jsem tady už psal. Je to opravdu velmi dobrá akční fantastika a myslím, že příznivci Kulhánka budou víc než spokojeni. Opravdu dobré. Jen mě udivuje, že jsem si autora všimnul až teď.
První kniha se opět odehrává na Ostravsku a hrdinou je válečný veterán ze secesní války (válka zemí visegrádu proti EU - EU zvítězila a na místo prezidenta dosadila svého komisaře
, která byla důsledkem snahy o vystoupení těchto zemí z EU.
Děj má spád a opět spousta zbraní, techniky, akce a nezbytná trocha magie. Doporučuji !!!
První kniha se opět odehrává na Ostravsku a hrdinou je válečný veterán ze secesní války (válka zemí visegrádu proti EU - EU zvítězila a na místo prezidenta dosadila svého komisaře

Děj má spád a opět spousta zbraní, techniky, akce a nezbytná trocha magie. Doporučuji !!!
O jaké druhé knize jsi psal?
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
-
Ty dvě knihy jsou serie Prolnutí a první kniha je Tovaryš a druhá Jeden z devíti. Já jsem to četl obráceně, ale ničemu to nevadilo, knihy na sebe navazují velice volně a hlavní hrdinové jsou v těch dvou knihách dvě rozdílné osoby.
Víc je třeba tady http://www.alexdrescher.estranky.cz/cla ... liografie/
Víc je třeba tady http://www.alexdrescher.estranky.cz/cla ... liografie/
Potvrzuju čtivost daných knih.
I když to není postapo literatura, mnohem blíž to má k fantasy/cyberpunku a podle mě se autor poměrně silně inspiroval Shadowrunem, tak ta část o nové tváři Evropy je hodně trefná. Jen tam dal málo islámu, asi nebyl tak aktuálním nebezpečím, když to autor psal. Perfektně ovšem trefil Velkého bratra a fašistické uspořádání a diktát EU. "Secesní válka" následující po pokusu V4 vystoupit z EU... no to je vize, která se tak blíží možné budoucnosti, až z toho mrazí.
I když to není postapo literatura, mnohem blíž to má k fantasy/cyberpunku a podle mě se autor poměrně silně inspiroval Shadowrunem, tak ta část o nové tváři Evropy je hodně trefná. Jen tam dal málo islámu, asi nebyl tak aktuálním nebezpečím, když to autor psal. Perfektně ovšem trefil Velkého bratra a fašistické uspořádání a diktát EU. "Secesní válka" následující po pokusu V4 vystoupit z EU... no to je vize, která se tak blíží možné budoucnosti, až z toho mrazí.
přečtěte si i sérii Kloppa Yggredda od Dreschera. Je to hodně dobrý, autorovi se podařilo skloubit dva styly dohromady - Žambochův a Mistrův
Tzn. hlavní hrdina hláškuje v "žambochově" prostředí.
Prolnutí je taky povedený, jen je škoda že druhej díl nenavazuje. Na stánkách Dreschera se rýsuje pomalu třetí díl.

Prolnutí je taky povedený, jen je škoda že druhej díl nenavazuje. Na stánkách Dreschera se rýsuje pomalu třetí díl.