Je to tu. Zbraně nám prostě (NE)zabaví...

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
Germanik1

Re: Je to tu. Zbraně nám prostě (NE)zabaví...

Příspěvek od Germanik1 »

Vnímání někoho jako militanta je podmíněno hlubokou důvěrou v systém, ve stát, že tě ochrání. Tak věř a víra tvá... V Jugoslávii taky věřili.
Udělám co musím
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Většinová společnost ve většině sleduje seriály jako Ulice nebo Ordinace, žere sojové párky a na dovču jezdí na Makarskou. Netuším, proč by se měl někdo řídit názorem většiny, když mu legislativa umožňuje svobodně se rozhodnout, že nechce být jako většina.

Pahrbovy názory berme jako zátěžový test míry trpělivosti a tolerance. ;)
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Zucht
Pohlaví: muž

Příspěvek od Zucht »

To neni srovnání s penisy,ale vtip jak si povídá v USA dobroser s dobroserkou. A dobroserka povídá ,,zbavila jsem se dobrovolně zbraně,aby nedošlo náhodou k nějakému masakru,, a dobroser jí odpovídá ,,zbavil jsem se dobrovolně penisu,aby nedošlo náhodou k nějakému znásilnění,, . Měl bys to Pahrbe udělat také, i když možná,že až zvítězíte tak vám to Velký bratr z vašeho ústředí nařídí- ženy zahalené a muži bezpenisoví.
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Ta legislativa vychazi z vule vetsiny, coz se muze velmi rychle zmenit. Tudiz tve rozhodnuti nebyt jako vetsina je tolerance vetsiny vuci tvemu rozhodnuti. Tolerance je pouze docasna, protoze staci Jakykoliv vetsi exces a vetsina na reci myslivcu a sportovnich strelcu nebude brat ohled, bude chtit, aby se to neopakovalo. Viz UK a petice snowdrop campaign. A ja bych taky podepsal.

Srovnavat rezani penisu se zakazem zbrani civilisty je bizar ala SPD, takze to nema cenu ani komentovat. Jestli takovy clovek vlastni ZP, tak to radsi at zakazou I vzduchovky.

Tahate za kratsi konec provazu. Nikdy nemuzete vyhrat.
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Povídalo jehně vlkovi.
Udělám co musím
pekoz

Příspěvek od pekoz »

devlop

Příspěvek od devlop »

Pahrb nějak zapomíná, že "názor většiny" je posledních pár let zhusta formován řízenými, propagandistickými médii, už to dávno není nějaký "rozumný hlas lidu", "kolektivní inteligence" nebo jak to nazvat. Takže upravovat svůj život dle toho, co si myslí většina, je trapárna největšího kalibru. Uvedu příklad - většina lidí si myslí, že černé BMW je nejčastějším vyníkem nehod, nedává blinkry a jezdí v něm jen zdrogovaní mladíci. Nejsem mladík, nejedu drogy a blinkry používám, vlastním však černé BMW. Mám ho jít tedy raději prodat, sešrotovat, abych šel s názorem většiny?
A tento názor je právě v tomto případě krásně zformován novináři, kteří už několik let v případě každé nehody, kde figuruje BMW tyto tři znaky uvedou v nadpisu a několikrát v textu článku. Podmíněný reflex se za těch pár let u většině lidí v mozku usadil dokonale a to si přiznejme, že je fakt.
Stejný způsob je pak využíván i pro očernění legálních držitelů zbraní - stačí při každé události se zbraní, i když se jedná např. jen o plynovku nebo airsoft, zdůrazňovat slova "střelec", "střelba", "pistole", "zranění" a neuvádět, zda byla zbraň držena legálně. Další level je pak do článku/reportáže udělat "fleshbeck" se shrnutím případů střelby z minulosti. Po pár letech této masírky si každý pan Novák řekne, kua mámo, těch zbraní tu je nějak moc, to by se mělo omezit, vždyť to furt v TV řikaj, jak se pořád někde střílí!!
mukl

Příspěvek od mukl »

"Pahrb" se dobře baví :D .....a vy mu na to vždycky skočíte ;)
Tazi

Příspěvek od Tazi »

Přesně tak.Není třeba se zlobit na někoho kdo si dobrovolně vybral být ve stádu oveček,kdo se stal většinovou ovečkou.Mám spíš pocit,že Pahrb se zlobí sám na sebe,že se tak rozhodl,a proto provokuje.
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Z Facebooku:

Před malým okamžikem, sněmovní ústavně-právní výbor, poměrem 12 hlasů pro, 0 proti, 4 se zdrželi, schválil ústavní zakotvení obrany se zbraní ! Další bitva tak vyhrána, jsme zase o krok blíže ústavnímu zakotvení obrany se zbraní ! Nyní nás čekají dvě sněmovní čtení, poté zpět Senát ČR, poté již jen podpis prezidenta země.
L.C.

Příspěvek od L.C. »

Důležité je vyhrát tu poslední bitvu. Nikoli všechny předchozí. Nic ve zlém. To jen k utlumení přehnaného optimismu ;-).

Nesouhlasím s tím, co píše Pahrb. Na svůj názor má samozřejmě právo a já do něj nemíním jakkoli zasahovat. V podstatě je mi lhostejné i to, když se mě někdo snaží přesvědčit, že zbraně jsou špatné a jejich vlastnictví zbytečné a tak dále a tak podobně.

Proti čemu bych se ale skutečně vymezil, by bylo, kdyby mi někdo chtěl můj majetek (a co jiného zbraně vlastně jsou, není-liž pravda) brát násilím, nebo na základě nějakých svobod zbavujících zákonů zabavovat. A držet a nosit zbraň za právo a svobodu rozhodně považuji.

Pokud mi bude upíráno, nebudu to zkrátka považovat za správné a zcela jistě budu proti takovému konání protestovat. Možná dokonce použiji i ostrý sarkasmus.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
Zucht

Příspěvek od Zucht »

Tak kdo chce at zbran má, kdo nechce at ji nemá,to je svoboda.Pahrb je na úrovni Lenina,který řekl ,,jeden člověk s puškou může kontrolovat 100 lidí bez pušky,proto pušky zabavujte,, a na úrovni Hitlera s Himmlerem,kteří řekli ,,zbran musíte odevzdat a pokud chcete mít zbran vstupte do SS nebo SA,,
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Já myslím, že Pahrb má plné právo na svůj postoj. Někdo nejí maso, někdo nemusí zbraně, někdo odmítá transfuzi či očkování. Je na něm, aby se vyrovnal se situacemi, kdy by zbraň byla užitečná. Je buďto fatalista nebo nezřízený optimista. Já jsem realista, tak zbrojím. Možná je to o životních zkušenostech. Musí doufat, že se v dobách nouze naše cesty nezkříží.
Udělám co musím
Pez

Příspěvek od Pez »

Zucht, Germanik
Pahrb prošel vývojem, když se podíváte na jeho posty, tak ze zapáleného vlastníka zbraní se stal skoro jejich nepřítel. Podobný vývoj měly jeho politické názory. Inu každý se vyvíjí. Je to samozřejmě jeho volba a neberu mu ji.
Jen to skoro vypadá, že poturčenec horší Turka.
Bohužel v jednom má pravdu, o našich osudech rozhoduje většina a podřízení se nebo nepodřízení bude na každém z nás. To že s většinou, a netýká se to jen zbraní, nebudeme souhlasit nás v demokracii neopravňuje (před zákonem) neřídit se zákonem.
Myslím, že dění u nás, v posledních letech, zatím směřuje k posílení držitelů zbraní a doufám, že to bude pokračovat.
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Dovolím si znovu ocitovat slova Václava Havla "Nikdo se nemusí řídit špatným zákonem"
Udělám co musím
čimango

Příspěvek od čimango »

Můžeš sem dát zdroj? Nikde jsem nedohledal, že by toto Havel řekl.
Zucht

Příspěvek od Zucht »

I kdyby to Havel řekl, tak zákon o zbraních je pro pacifistu,sluníčkáře i pro většinu žen špatný zákon,který nechtějí a pro každého střelce,myslivce,militaristu i pro většinu mužů dobrý zákon,který chtějí.
Germanik1

Příspěvek od Germanik1 »

Tuhle větu mám zarytou do paměti z listopadu - prosince 1989. Projdu projevy a citace a dám vědět. Jestli to byl. Melantrich nebo Letná atd. dám si tu práci.
Udělám co musím
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

V nemecke pobocce firmy na me za zminku, ze sportovne strilim vyvijen znacny socialni tlak ("Jak muzes delat takove hobby, co zabiji lidi"). Po delsi dobe se to ve me rozlezelo.

Nebyl jsem jediny, kdo vratil zbrane po nejakem masakru. Zvlast v Nemecku. Tedka zrovna antifaci vypalili jednu nemeckou sportovni strelnici, protoze byla urcena k denacifikaci. A ja uz tohle nechci resit. Jen se snazim rict, ze jste v jasne mensine.

Chci proste vydelavat penize a mit se fajne. Mit dalsi byt v Praglu a moznost cestovat. Vic me nezajima.

Po sportovni strelbe v dnesni spolecnosti ani pes nestekne.
gravedigger

Příspěvek od gravedigger »

Hele, co se člověku honí hlavou když - Nebyl jsem jediny, kdo vratil zbrane po nejakem masakru.

To jako aby tvoje zbraně něco nespáchali? Nebo si nejsi jistý sám sebou, že něco nevyvedeš?
Odpovědět