Krize on-line
Re: Krize on-line
U Paříže zaútočili útočníci na zabezpečovací zařízení několika vysokorychlostních tratí a vyřadili ho z provozu. Mimo jiné rozřezáním a zapálením kabelů v tunelu.
Doprava je značně ochromena, vlaky silně zpožděné, či rovnou zrušené.
Zatím se neví kdo to provedl (jestli Rusové, či muslimští teroristé.
Doprava je značně ochromena, vlaky silně zpožděné, či rovnou zrušené.
Zatím se neví kdo to provedl (jestli Rusové, či muslimští teroristé.
Koukej tak, aby jsi viděl.
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Nebo ekoteroristé (rudozelená woke chátra). Teď jim zase pro změnu zase blokují letiště nahlašováním bomb na nich.
Myslím si, že na tyto "hry" Francouzský chalifát dlouho nezapomene...
Myslím si, že na tyto "hry" Francouzský chalifát dlouho nezapomene...
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
no...tohle jsem vážně nečekal....
https://archiv.hn.cz/c1-67346010-na-tuh ... heDayAtlas
https://archiv.hn.cz/c1-67346010-na-tuh ... heDayAtlas
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Jen se zeptám - je v pořádku dělat teroristické útoky na území nějakého vzdáleného státu, se kterým ten můj není ve válce?
\(^_^)/
Jen se zeptám - je v pořádku dělat teroristické útoky?
Ono záleží na straně která to posuzuje a kdo proti komu ten útok páchá.
A taky na době. Co je jeden den schvalované může být druhý den trestné a naopak.
A taky na době. Co je jeden den schvalované může být druhý den trestné a naopak.
Ach jo. Vezmeme-li wiki "definici" terorismu - Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím za účelem zastrašit protivníka a dosáhnout politických (případně politicko-náboženských) cílů. Terčem teroristických akcí jsou většinou civilisté. - tak to neni spravne za zadnych okolnosti. Nejde o trestnost, pokud je nekde teroristicky rezim, logicky svuj vlastni terorismus trestat nebude.
Vest valku (podle mezinarodnich pravidel) je neco jineho, nez delat terorismus. S krizi online to ma ale pramalo spolecneho. Nezlobte se za offtopic, ale nedalo mi to.
Vest valku (podle mezinarodnich pravidel) je neco jineho, nez delat terorismus. S krizi online to ma ale pramalo spolecneho. Nezlobte se za offtopic, ale nedalo mi to.
MHI: Přesně tak.
Jen v mém případě vnímání mezi vedením války a terorismem je hodně neostrá hranice a při pohledech z různých stran se ty hranice i různě překrývají. Co je pro někoho regulérní bojová operace už pro jiného je terorismus.
Jestli je v pořádku dělat teroristické útoky? Z mého pohledu to v pořádku není.
Ale z pohledů některých politických režimů a skupin může být i pořádání teroristických útoků v pořádku, jinak by to asi nedělaly ne?
Stejně tak je to s trestností těch útoků, jejich schvalování, nebo naopak vyjádření nesouhlasu s těmito útoky.
Offtopic to rozhodně není, protože teď se s různými útoky a různými pohledy na ně setkáváme prakticky denně.
Jen v mém případě vnímání mezi vedením války a terorismem je hodně neostrá hranice a při pohledech z různých stran se ty hranice i různě překrývají. Co je pro někoho regulérní bojová operace už pro jiného je terorismus.
Jestli je v pořádku dělat teroristické útoky? Z mého pohledu to v pořádku není.
Ale z pohledů některých politických režimů a skupin může být i pořádání teroristických útoků v pořádku, jinak by to asi nedělaly ne?
Stejně tak je to s trestností těch útoků, jejich schvalování, nebo naopak vyjádření nesouhlasu s těmito útoky.
Offtopic to rozhodně není, protože teď se s různými útoky a různými pohledy na ně setkáváme prakticky denně.
No .. dobre. Ja to vidim tak, ze valka ma celkem jasne dana mezinarodni pravidla. Pak existuje cela skala valecnych zlocinu, kvuli kterym mame ruzne tribunaly. Tady je bod, kdy je "vyhlasena valka". Kdyz neni (na UA stale neni, ze?), nebo uz nejde o ojedinele valecne zlociny, ale systemove akce naplnujici znaky terorismu (zejm. utok proti civilistum), tak je to terorismus.
Z tohohle pohledu je RF teroristicky stat.
Neznam vubec pravo okolo nejakych "specialnich valecnych operaci" bez vyhlaseni valky. Nejspis se ale uplatni primerene valecne pravo (a nejsem pravnik ... jen odhaduji).
Takze za mne zadne rozmlzene hranice nejsou. Je spektrum, ale celkem jasne definovane.
Neznam vubec pravo okolo nejakych "specialnich valecnych operaci" bez vyhlaseni valky. Nejspis se ale uplatni primerene valecne pravo (a nejsem pravnik ... jen odhaduji).
Takze za mne zadne rozmlzene hranice nejsou. Je spektrum, ale celkem jasne definovane.
Kdy vlastně byla naposledy nějaká vyhlášená válka oficiálně dle pravidel? Já to nevím.
Bylo to za ww2? Korea? Maďarsko 1956? Vietnam? Afg x SSSR. USA x Irák 1. ? Rusko x Čečensko? NATO x Srbsko? USA x Irák 2. ? Rusko x UA pokud vím válka oficiálně zatím taky není.
Co mám přehled tak od ww2 se války nevyhlasuji. Prostě se někam vtrhne a nazve se to "mirovou misí, specialni vojenskou operaci, operace trvala svoboda, protiseparatisticka operace, protiteroristicka operace, humanitarni bombardovani, bezletova zóna, atd"
To co teď on-line sledujeme na blízkém a středním východě má potenciál přerůst v hodně hnusnej mazec. Je tam tolik vzájemných křivd a nenávisti, že už to ani nejde rozmotat.
Hamas zaútočil na Izrael, Izrael zaútočil na Írán, v Libanonu to taky začíná být nebezpečné. Turecko mluví o možném útoku na Izrael to by pak Izrael stál proti NATO a přitom se odhaduje že může mít desítky jaderných hlavic. To bychom pak jako člen NATO bojovali proti Izraeli což se mi vůbec nechce. Do toho Jemen je terorizovan Saudskou Arábii a ostatními kolem a tak střílí po všem co kolem je bez rozdílu. V Sýrii bordel a obcanska válka.
Rusko si na tom plamínku taky rádo prihřeje polívku ideálně tak aby si o to západ spálil prsty.
Snad to skončí jen u velkohubych prohlášení a demonstračních útoku jako předtím.
Bylo to za ww2? Korea? Maďarsko 1956? Vietnam? Afg x SSSR. USA x Irák 1. ? Rusko x Čečensko? NATO x Srbsko? USA x Irák 2. ? Rusko x UA pokud vím válka oficiálně zatím taky není.
Co mám přehled tak od ww2 se války nevyhlasuji. Prostě se někam vtrhne a nazve se to "mirovou misí, specialni vojenskou operaci, operace trvala svoboda, protiseparatisticka operace, protiteroristicka operace, humanitarni bombardovani, bezletova zóna, atd"
To co teď on-line sledujeme na blízkém a středním východě má potenciál přerůst v hodně hnusnej mazec. Je tam tolik vzájemných křivd a nenávisti, že už to ani nejde rozmotat.
Hamas zaútočil na Izrael, Izrael zaútočil na Írán, v Libanonu to taky začíná být nebezpečné. Turecko mluví o možném útoku na Izrael to by pak Izrael stál proti NATO a přitom se odhaduje že může mít desítky jaderných hlavic. To bychom pak jako člen NATO bojovali proti Izraeli což se mi vůbec nechce. Do toho Jemen je terorizovan Saudskou Arábii a ostatními kolem a tak střílí po všem co kolem je bez rozdílu. V Sýrii bordel a obcanska válka.
Rusko si na tom plamínku taky rádo prihřeje polívku ideálně tak aby si o to západ spálil prsty.
Snad to skončí jen u velkohubych prohlášení a demonstračních útoku jako předtím.
no, nedávno nějaký stát podnikal vojenské akce v Sýrii, se kterou nejenže nesousedí, neválčí ale ani tam nebyl pozván....je to taky teroristický stát?mhi píše: ↑02.08.2024 15:11 No .. dobre. Ja to vidim tak, ze valka ma celkem jasne dana mezinarodni pravidla. Pak existuje cela skala valecnych zlocinu, kvuli kterym mame ruzne tribunaly. Tady je bod, kdy je "vyhlasena valka". Kdyz neni (na UA stale neni, ze?), nebo uz nejde o ojedinele valecne zlociny, ale systemove akce naplnujici znaky terorismu (zejm. utok proti civilistum), tak je to terorismus.
\(^_^)/
Nějak se v těch blábolech začínám ztrácet.
Definice terorismu se dá najít celkem snadno na internetu.
Není nakonec terorista i ten, co se sral do občanské války v Jugoslávii, a nebyla to jeho válka, ani jeho stát???
Definice terorismu se dá najít celkem snadno na internetu.
Není nakonec terorista i ten, co se sral do občanské války v Jugoslávii, a nebyla to jeho válka, ani jeho stát???
Z něčího pohledu ano:
Íránský parlament označil americké síly a Pentagon za teroristy
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/sv ... povi-65210
Spojené státy přidaly íránské revoluční gardy na seznam zahraničních teroristických organizací. Agentura AP krok USA považuje za výjimečný, neboť Washington dosud nikdy formálně neoznačil ozbrojené síly jiného státu za teroristickou skupinu. Íránská nejvyšší bezpečnostní rada vzápětí v odvetném opatření označila americké ozbrojené síly za teroristickou organizaci.
Takže po změně politického směru může být účast na spolecnych misích s USA označena za aktivní účast na teroristické skupině. Paragrafu na to máme dostatek.
Že je to zcela absurdní? Běžte se zeptat příbuzných po spojeneckých pilotech z ww2, jak s nimi byli po 1948 zacházeno.
Serža:
Dneska se tomu říká Barbarská, neomluvitelná a nevyprovokovaná agrese.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... jinu-22995
Íránský parlament označil americké síly a Pentagon za teroristy
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/sv ... povi-65210
Spojené státy přidaly íránské revoluční gardy na seznam zahraničních teroristických organizací. Agentura AP krok USA považuje za výjimečný, neboť Washington dosud nikdy formálně neoznačil ozbrojené síly jiného státu za teroristickou skupinu. Íránská nejvyšší bezpečnostní rada vzápětí v odvetném opatření označila americké ozbrojené síly za teroristickou organizaci.
Takže po změně politického směru může být účast na spolecnych misích s USA označena za aktivní účast na teroristické skupině. Paragrafu na to máme dostatek.
Že je to zcela absurdní? Běžte se zeptat příbuzných po spojeneckých pilotech z ww2, jak s nimi byli po 1948 zacházeno.
Serža:
Dneska se tomu říká Barbarská, neomluvitelná a nevyprovokovaná agrese.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... jinu-22995
Vrbe, ale to co popisuješ je známá věc, stará jako lidstvo samo.
To není absurdní, to je běžná realita.
A nebo nerozumím tomu, co tě na tom překvapuje???
To není absurdní, to je běžná realita.
A nebo nerozumím tomu, co tě na tom překvapuje???
No. Občas mám potřebu ostatním vysvětlit, že to vzajemne nalepkovani vede do pekel.
A je dobré rozebrat minulost a zhodnotit přítomnost abychom mohli odhadnout budoucnost.
Dějí se teď věci. Které by mě před několika lety ani náhodou nenapadly.
Nám starým to jasné je a dělo se to vždycky. Ale mladí to nechápou co se deje, proto to sem píšu.
A je dobré rozebrat minulost a zhodnotit přítomnost abychom mohli odhadnout budoucnost.
Nám starým to jasné je a dělo se to vždycky. Ale mladí to nechápou co se deje, proto to sem píšu.
Ono aj takí partizáni boli (a sú) vlastne teroristi -záleží od pohľadu tej ktorej strany. A dal by sa k ním zaradiť aj Jánošík, už keď tak...
Abych řekl pravdu,... nemám vůbec tušení o čem to vlastně mluvíš, a co chceš vysvětlit.vrb píše: ↑03.08.2024 7:39 No. Občas mám potřebu ostatním vysvětlit, že to vzajemne nalepkovani vede do pekel.
Ani netuším které věci se teď dějí, a které tě před lety ani náhodou nenapadly.
Vrbe, asi zasadni rozdil je v tom, ze ja nevnimam slovo terorista/-icka/-y podle toho jak to nekdo muze nekdy oznacit (tzn. nejde to napr. ze strachu, ze budu nekdy oznacen jako terorista), ale z meho presvedceni co je a co neni spravne. Tedy takhle si to alespon vykladam. Takze na seznam si muze pridavat kdo chce co chce, dulezite je, jestli to projde mym meritkem.
Primarni znak, ktery tam vidim je prave ta civilni slozka. Tady se da bavit, napr. jestli rozvodna u nejake jednotky je civilni nebo neni? Jestli je civilni nejaky depot paliv ktery pouziva armada? Je to civilni letiste, ktere nejak pouziva armada?
Pokud jde o nalepkovani, jsem presne opacneho nazoru. Je potreba vyjadrit nesouhlas s necim, protoze pak je ta mlcici vetsina (nebo i mensina) prehlusena. Vetsina lidi se (bohuzel) diva co delaji ostatni a to kopiruji, a neprojevi se do doby nez nekdo vystoupi a rekne svuj podobny nazor. Tohle je presne to, co umozni u moci udrzet ruzne represivni rezimy - staci jim umlcet tu skupinu, ktera ma odvahu nemlcet.
Primarni znak, ktery tam vidim je prave ta civilni slozka. Tady se da bavit, napr. jestli rozvodna u nejake jednotky je civilni nebo neni? Jestli je civilni nejaky depot paliv ktery pouziva armada? Je to civilni letiste, ktere nejak pouziva armada?
Pokud jde o nalepkovani, jsem presne opacneho nazoru. Je potreba vyjadrit nesouhlas s necim, protoze pak je ta mlcici vetsina (nebo i mensina) prehlusena. Vetsina lidi se (bohuzel) diva co delaji ostatni a to kopiruji, a neprojevi se do doby nez nekdo vystoupi a rekne svuj podobny nazor. Tohle je presne to, co umozni u moci udrzet ruzne represivni rezimy - staci jim umlcet tu skupinu, ktera ma odvahu nemlcet.
Levicoví extrémisté ochromili železnici v Berlíně.
Článek na Seznamu o tom jak rudozelená woke chátra terorizuje obyčejné lidi a ničí zabezpečovací zařízení na železnici.
PS: za tohle bych dával dlouholeté tresty. Nejlépe někam do dolů (zpod země se blbě utíká).
Článek na Seznamu o tom jak rudozelená woke chátra terorizuje obyčejné lidi a ničí zabezpečovací zařízení na železnici.
PS: za tohle bych dával dlouholeté tresty. Nejlépe někam do dolů (zpod země se blbě utíká).
Koukej tak, aby jsi viděl.