Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
PaF

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od PaF »

Není pravda, že když tasím zbraň, musím ji i použít. Musím být mentálně nastaven ji použít, pokud bude útok bezprostředně hrozit nebo trvat. A musím ji umět použít, abych nezpůsobil nepřiměřenou újmu sobě či jiným.
Jsem starý a nemocný, mám mizernou kondici a útěk už není efektivní řešení. Navíc ani dřív jsem neměl morál na to předstírat, že nevidím bezpráví.
Tasil jsem za 30 let nošení 2x a vždycky to zabralo a ukončilo agresi v zárodku. Střílet jsem nemusel, zaplať Pán Bůh. Že pak člověk pár hodin vydýchává adrenalin, je fakt.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

mhi píše: 05.01.2025 16:10 Ne, nestalo se, nejsem urazeny. Nemam problem s tim, ze jini lide maji jine nazory nez ja, chapu treba i Rusy, ale nesouhasim s jejich (domnelym) videnim sveta, a rozhodne ho nebudu podporovat.

Tohle je hrozne slozite tema, uz bych se rozepsal o strachu ze smrti, existencialnich tematech, ale nebudu to delat. O tom popsali dost papiru jini, mnohem fundovanejsi.

Ano, ten strach muze byt ukotven v realite, obrana proti nemu formou noseni zbrane muze byt adekvatni ... ale taky nemusi. Souhlasim s tim, ze lepe byt ozbrojen nez nebyt, kdyz je potreba. Na druhou stranu pokud bych nosil zbran jen jako nejakou svoji ego-obranu, neni to rozumne. Ono se s tim pak vaze to, ze kdyz clovek vytahne zbran, mel by ji uz pouzit. A umet s tim potom zit. Urcite je jine zranit/zabit zjevneho utocnika typu ten na FF UK, realny zivot prinasi ale na rozhodovani mnohem slozitejsi situace. Tohle smeruju hlavne proti sobe, jsem si vedom, ze snadno muzu udelat treba ze strachu spatne rozhodnuti, a utek muze byt lepsim resenim. A nejlepsim je se do takove situace vubec nedostat. Uz zase ale zabredavam nekam, kam asi nechci.

Jeste drobnost, lidska mysl si dusledne dokaze zracionalizovat sve rozhodnuti. Z toho plyne pocit, ze "ja nejednam na zaklade emoci". Jsou na to i ruzne pokusy, nejznamejsi je asi Libetuv experiment, ktery se dle meho laickeho nazoru vyklada casto nespravne jako "absence svobodne vule", ale na emocionalitu (resp. nevedomost) to sedi mnohem lepe.

V tematu absurdit jsem ale uz hodne offtopic, nemam problem o tomhle diskutovat nekde jinde.
Tak na toto už můj rozum opravdu nestačí.
Ale máš pravdu, že střelba je ten poslední zoufalý pokus jak si zachránit život (zdraví).
Všechny ostatní možnosti jsou lepší.
Někdy bohužel není zbytí, a člověk musí.
Ale život potom už nebude nikdy jako dřív.
mhi

Příspěvek od mhi »

PaF: ano, napsal jsem to blbe, nepresnosti tam bylo vic. Myslim to tak, ze pri vytazeni pistole musi byt tento pripraven a smiren s tim, ze druheho usmrti.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Trošičku odlehčím téma:
mart.jpeg
Pánové, proč Rozpad.cz nemá takovou reklamu?
PaF

Příspěvek od PaF »

mhi píše: 05.01.2025 22:39 PaF: ano, napsal jsem to blbe, nepresnosti tam bylo vic. Myslim to tak, ze pri vytazeni pistole musi byt tento pripraven a smiren s tim, ze druheho usmrti.
A útočník si musí být vědom, že já nejsem připraven nechat se usmrtit. ;)
Patrol

Příspěvek od Patrol »

Několik absurdit shrnutých v jednom článku.
např.:
Do distribučních soustav se chtějí výhledově připojit zařízení na maření energie o kapacitě kolem tisíce megawattů.
https://web.litterate.cz/situace-zacina-byt-neunosna/
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
mhi

Příspěvek od mhi »

Uz driv jsem nekde cetl ze tyhle "marice energie" maji v PL jako velke projekty, takze jeden investor ma u nas FVE a v PL velke topne teleso ... a vydelava na obou.

Ale tak muzeme si za to sami, ne? Kdybychom nevolili ty bezmozky ... uz pred lety nekdo z CEPSu rikal, ze bude potreba na hranicich vybudovat trasformatory, ktere umozni regulovat pretoky. Alternativa byla precerpavaci elektrarny, ale to neni opet pruchozi kvuli jinym zelenym bezmozkum (a na tom by se nejspis dalo konecne i vydelat, ze by to davalo ekonomicky smysl a zpetnou ekonomickou vazbu dysfunkcnimu systemu -byt te ekonomice nerozumim, davam jak jsem dostal).

Ono je to takove ciste inzenyrske reseni, ktere nedohledne dal, ze sice nadbytecnou energii muzeme premenit na teplo. Trosku mi dnesni svet zacina pripominat film Idiocracy https://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/prehled/ ;
steve_michalik

Příspěvek od steve_michalik »

Tady to je pěkně popsaný. Holt super model podnikání a tak si tady žijem.
https://dfens-cz.com/cesky-solarni-tunel-vcera-a-dnes/
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Holt dotace pro vyvolené. Na výrobu i pálení elektrické energie pánu Bohu do oken. Tak si tu žijeme.
Dám sem něco ze zombíků...
IMG_20250110_125433.jpg
Koukej tak, aby jsi viděl.
Quizath
Pohlaví: muž

Příspěvek od Quizath »

sigurd píše: 30.12.2024 23:09 Nie som jeho volič, ani fanda, ale som rád, že nie je priposraná impotentná bábka. Či vliezol Putinovi do zadku ukáže čas, a jeho reakciu na uzavretie plynu UA tajtrlíkom rozhodne schvaľujem.
Dva roky každý vie, že plyn cez Ukrajinu nepôjde, každý sa na to pripravuje, a Fico má gule, že nič nespravil, len začal vyskakovať? Ja som si myslel, OK, zvolili ho, možno bude riadiť tento štát lepšie, keďže tu bolo, čo tu bolo., ale zatiaľ si zdvihol plat o cca 4000 eur, zabezpečil doživotnú rentu, znížil premlčacie doby, zdvihol DPH, zdvihol dane a celkovo vsetky ceny, atď. Zelensky sa začal brániť, ak by za ním nestáli ľudia, skončí ako Asad alebo Československo v ’68. Kto sa správa ako tajtrlík a kto má gule? Sigurd, nič v zlom, len neviem pochopiť, ako si dospel k takému názoru, nakoľko máš veľmi hodnotné príspevky.
A zviditeľnenie Slovenska si predstavujem trošku inak.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Já už bych to neřešil, ať se tu zas nestrhne nesmyslná debata, a obhajoba toho zmetka ;) .
U Sigurda to není o rozumových schopnostech, to je jeho povahový rys.
Jsou prostě lidi (a je jich bohužel dost) kteří vzhlížejí o obdivují gaunery, kriminálníky, lháře, narcistické zmrdy,...
Vem si kolik lidí fandí ve filmu sympatickému grázlovi.
Fico sice není ani sympatický, ale budiž :lol: .
Jak píše Sigurd... není to připosraná impotentná bábka a má gule.
Jinými slovy... s nikým a s ničím se nesere.
Stejně jako všichni narcističtí bezohlední diktátoři, stejně jako ti gauneři ve filmech.
A lidem to může imponovat.
Zelenský který brání a hájí svůj národ, a neutekl za hranice (jak by to udělali tito bezcharakterní zbabělci) v jejich vidění světa není hrdina, ale tajtrlík. :(
Víc k tomu není co dodat.
ropas

Příspěvek od ropas »

ak sa niekto bráni tak, že podkopáva spojenca, o toho spojenca príde. fica síce nemusím, ale v tomto sa správa logicky.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Pokud máš na mysli západ podkopávající Ukrajinu, tak souhlas.
Ale pokud máš pocit, že Zelenský podkopává Slovensko, tak to je samozřejmě hloupost.
Slovensko mělo dva roky, aby si našlo za ruský plyn přes ukrajinu náhradu.
Měli to u prdele, a teď piští? Teď mají pocit zrady?
Ukrajina dva roky podporovala rusko sama proti sobě aby dodržela smlouvu, a nenechala Evropu ve štychu.
Dala Evropě dva roky čas.
Co by víc ten Fico ještě chtěl?
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Hagen má pravdu- je to môj povahový rys, imponuje mi rozhodné, premyslené konanie (aj v práci a krízových situáciach). Do názorových neplodných diskusii sa zbytočne nezapájam. Keď mi ale niečo nesedí, alebo mám pocit, že sa ma niekto snaží niekam manipulovať, prípadne sa mi montuje do rodiny, národnosti, štátu, tak sa ozvem aj za cenu, že sa to stretne s "nevôľou" názorového stáda. Mal som s tým problémy na náboženstve, na politických školeniach- čas ukázal, že som mal pravdu. Ten pocit slobody však za to stojí.
Ukrajina je tam, kde je, výsledok je jasný- čím dlhšie to bude trvať, tým pre ňu horšie (územná strata, dlh, úbytok aktívnej populácie). V takej situácii nasierať blízkeho suseda, ktorý ti pomáha, je slušne povedané nerozumné. Vôbec nie som nadšený, že by UA mala byť súčasťou EU štruktúr, ale s tým nič nenarobím.
Akékoľvek naše drísty okolo toho na veci nič nezmenia...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
cipis

Příspěvek od cipis »

Jakého souseda nasírá? A který ještě pomáhá?
Není to spíš opačně? Kdo přestal pomáhat, když se dostal k moci?
A jak už píší kolegové, smlouva byla na dobu určitou. Takže naopak vydírá hranol, když chce další. A jezdí za blbým člověkem ... Proč třeba nejel do Kyjeva, s hromadou voj. materiálu, dojednat si prodloužení? Proč místo toho vyřvával, že už ani náboj?
Bájíš o svobodě, ale upíráš někomu svobodu se rozhodnout smlouvu neobnovit?
sigurd

Příspěvek od sigurd »

Vyjadril som svoj postoj, rešpektujem váš, a viac k tomu nemienim diskutovať, tiež sa vás nepýtam, ako ste prišli k svojim názorom.
Opakujem- kohokoľvek plamenné drísty veci na UA nič nezmenia :) .
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
mhi

Příspěvek od mhi »

Bratia nebo znali mistni, doporucili byste nejakou aktualni analyzu postoje Slovaku privetivosti k RF ? Nebo pruzkum(y). Dekuji.
Odpovědět