Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
JOBU

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od JOBU »

Skúšal si čítať aj svoje hodnotné príspevky? Napríklad taký priemer 1,5 príspevku na deň nemusí zákonite znamenať kvalitné informácie...
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Nezkoušel. Nemám žádné hodnotné příspěvky :lol: .
Serža
VIP
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Hagen píše: 22.03.2025 6:21 nebylo by lepší přesunout se na nějaké "jemnější" fórum?
Co jsem četl tvé "hodnotné" příspěvky (za posledních pár let), asi by to tady nikomu nevadilo ;) .
mě by to vadilo, takže tvůj příspěvek je přinejmenším lež a dezinformace ;)
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Požár v Kanadě způsobila ryba, do elektrického vedení ji upustil mořský pták
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... icni_Ichuc

Tak tohle se asi vymyslet ani nedá...
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Noční drama na Broumovsku.
"Vlk běžel přímo na mě, od jisté doby chodím v noci ven s plynovkou,...
Asi 10x jsem na něj tou plynovkou vystřelil, a nejspíš ho i jednou na vzdálenost cca 20.metrů zasáhl, protože zakňučel, ale furt klusal mým směrem, tak jsem radši utekl do domu."

Tak taková vymyšlená KRAVINA se dostala do Náchodského deníku :lol:
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Nejdřív jsem si myslel, že si to vše vymyslel nějaký trouba když šel opilej ze sklípku.
Ale skoro to vypadá, že si to vymyslel nějaký pisálek v tom deníku.
A nebo jsou idioti všichni kdo se na tom sci-fi příběhu podíleli :lol:
Akorát to přiživuje strach z vlků u lidí, kteří znají vlka jen z Červené karkulky.
V celé Evropě a Severní Americe bylo za posledních 18.let zaznamenáno 18.útoků vlka na člověka, přičemž jen dva z nich (oba v Severní Americe) byly smrtelné.
Bát se vlka je zhruba na stejné mentální úrovni jako bát se čerta ;) .
Patrol

Příspěvek od Patrol »

To, že je to blábol, je jasné každému, kdo ví co je plynovka, ale to čemu se teď říká volně žijící vlci, nemá s původními vlky mnoho společného.Není to výhoda, naopak, tihle kříženci vlků se psy, které v hojné míře vypouštěli němečtí aktivisté, a jejich potomci se dostali až k nám, nemají takovou plachost a nechovají se typicky, takže známé klišé, že vlk se člověku vyhne neplatí.
Oblastí, kde žiju přešel jeden vlk. Podle stop žádná smečka, ale sám, a nenakrmil se drobnou zvěří, ale jen na několika kilometrech, než přešel naší honitbu, tak zabil dvě ovce, jednu srnu a jedno danče. Prostě jako agresivní toulavej pes, a i ti obvykle loví alespoň ve dvou.Nebylo to z hladu, ale zabíjel pro zábavu a většinu úlovku nechal na místě.
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Pojďme se nad tím střízlivě zamyslet.
Máš pravdu, že kříženec vlka se psem ztrácí před člověkem plachost, a tudíž je více i vidět.
Na druhou stranu tím křížením "vlkopes" nezíská větší agresivitu vůči člověku. Usoudil bych, že je tomu spíš naopak.
Pes nemá v genech lovit lidi, ani být vůči lidem agresivní. Během desítek tisíc let soužití s člověkem ho naopak považuje za přítele.
V ČR je registrovaných cca 2. miliony psů, a ke smrtelným útokům dochází v jednotkách případů ročně.
V naprosté většině se pak jedná o týrané, nemocné, nebo jinak "zkažené" psy.
Napadení a pokousání jsou sice stovky ročně, ale opět je to zaviněno naprostou většinou člověkem.
Ať už majitelem psa, nebo nevhodným chováním toho pokousaného.
Jen tak pro zábavu zabíjet jiné živočichy mají v krvi psi i vlci.
Zdecimovat stádo ovcí dokážou jak psi, tak vlci, tak kříženci. To je zkrátka prastarý lovecký instinkt.
Takže přestože se kříženec chová jinak než čistokrevný vlk, nezvyšuje to jeho agresivitu vůči člověku, ale zvyšuje to častější kontakt s člověkem.
To samozřejmě může mít v důsledku větší pravděpodobnost konfliktu-napadení. Nicméně se tak neděje.
K útokům vlků na lidi nedochází, proto mě překvapuje ten neopodstatněný strach z nich.
Víc se v lese bojím kanců, v některých oblastech medvědů, divokých včel, klíšťat,... ale ne vlků.
Cep

Příspěvek od Cep »

Zhlediska útoků na člověka budíž, z hlediska chovatelů ovcí to je ale jiná situace. Ovcí ubývá, útoky na ně přibývají. Se zvyšujícím se počtem "vlků".
Pokud se tihle "vlci" nechovají jako vlci, tak celkem nevidím důvody k jejich ochraně.
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Myslím, že jakési pochybné křížence vlkopsů zákon nechrání.
Chrání vlky, a to je v pořádku.
A ovce ať si chrání chovatel.
Pro mě a za mě, ovce k ničemu nepotřebuju.
mhi

Příspěvek od mhi »

Mel bych otazku - spal jsem ted na Sicilii ve vysce 1600 v tomto refugiu - https://mapy.com/s/fadumoboga

Rano jsem sel nabrat vodu do studny a po chvili slysim "chlemtani vody". Vylezu ze dveri, a tam vidim cosi, co vypada skoro jako vlk - byl akorat trosku mensi, clovek by rekl takovy krizenec mezi vlcakem a vlkem, ale byl spis takovy sedivy, vic "vlčí" nez "vlčácí" :). No a vedle nej byl takovy typicky cesky vorisek ;) Trosku jsem se jich lekl, ale oni mne zjevne vic, chvili jsme na sebe koukali a oni pak utekli.

Te noci jsem slysel i takove podivne vyti, nebylo souvisle a dlouhe, ale spis jakoby prerusovane.

No a moje otazka je co to bylo? Krizenec? Je normalni, ze se spoji dohromady takhle dve ruzne velka zvirata? V okoli siroko daleko nic moc neni.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Je to normální. A mohl to být kříženec.
A co se vytí týče... Ten můj nejmladší rafan si v noci chodí pokecat se sousedními pesany. Co ten při tom vyluzuje za zvuky, to je na zlatého slavíka. Směsice různého vytí, štěkání, vrčení,... Je ukecanej jak ženská :lol: .
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Na siciíli vlci /vlk sicílsky/ už dosť dlho nežijú. Ale cez 20 rokov sa do talianska hodne vyvážajú napr. ČSV a všakovaký iný orešáci.
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
mhi

Příspěvek od mhi »

https://animalia.bio/italian-wolf

Vypadal podobne, jen trosku delsi srst a vic sede nez hnede.

Ten orisek k nemu byl dozajista pes. Uplne tu kombinaci nechapu.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Existují desítky psích ras, k tomu přidej stovky kříženců, a tisíce křížených kříženců, ...
Vlci se navíc klidně páří se psy, ...
A Vlk i pes jsou smečková zvířata se stejnou hierarchií, stejným chováním ve smečce, stejným způsobem lovu, ...
Spatřit křížence želvy a hranostaje bych také nechápal, ale toto?
I pokud bys toho psa vyfotil, tak pokud by to nebyla čistá rasa, tak ti těžko někdo odpoví co to bylo za psa, nebo vlkopsa, atd.
Jedině genetický test by mohl znát pravdu.
Takže tvá otázka co to bylo za psa je mimo možnost odpovědi.
Jeden z mých psů (čistokrevný a papírový) je mnohem větší než by měl být. Ve dvou letech má 75kg.
(ideální váha je 50-55kg)
A není to tím že by byl tlustý. Je mnohem vyšší, robustnější,...
Někde se tam v rodokmenu nejspíš přimíchala Německá doga, (nebo bagr :lol: )a u něj se to projevilo.
A to by měl bý řízený chov, žádné kámen šuká cihlu.
Odpovědět