Microsoft chce sledovať ľudí v obývačkách
Re: Microsoft chce sledovať ľudí v obývačkách
Přemýšlím jestli se najde někdo kdo by si takovou televizi domů dobrovolně koupil. Přece si rozumný člověk sám, z vlastní vůle, za svoje peníze nekoupí něco co ho bude omezovat/šikanovat. 

- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Mám obavu, že blbců typu "když nedělám nic nezákonného, tak proč bych se měl bát nějakého sledování", (častý argument zastánců kamer všude) se bohužel najde dost - historie by mohla vyprávět...
Taky si myslím. Osobně bych si tohle domů dobrovolně nikdy nepořídil.
Na televizi moc nekoukám, ale zachytila jsem reklamu na televizi (nevím, jaké značky), která se chlubí, že rozpozná obličej jednotlivých členů rodiny. Hurá.
Tak tu bych si nikdy nekoupila.
Tak tu bych si nikdy nekoupila.
Naposledy upravil(a) SaraH dne 12.11.2012 13:51, celkem upraveno 1 x.
Už i i dnes nevíš, jestli tě někdo nesleduje přes kameru NB. Znám lidi, kteří si kamerku přelepují náplastí, prptože neví co se v OS zaznamenává a odesílá.
to stejné je u NB také mikrofon. Jeden z vývojářů co dělal pro MS tvrdil, že pokud kontrolka u kamerky nesvítí neznamená to vždy, že nepracuje.
Když se najdou lidi co si dobrovolně nainstalují do počítače google chrome tak se najdou i lidi co si koupí tuhle televizi.
Asi máš pravdu. Udělá se reklamní akce/masáž jak je to celé super a cool a kdo to nemá je totálně out
ach joo
ach joo
Ohledně toho Googlu Chrome, je někde nějakej seznam toho co to všechno sleduje? A je možný se dneska nainstalovat PC tak aby se nic sledovat nedalo?
Je, nepoužívej MS a jejich okna
no aj to je riešenie, ale furt je tu google a podobné srandy... raz som videl zoznam všetkých služieb čo ponúka google a aké informácie im odovzdávate - teda čo o vás vedia... a vedia o vás možno viacej ako vaša vlastná mama
neviem to teraz nájsť ale ak sa podarí tak nájdem... bol aj dokument o google kde sa riešilo všeličo a na koniec sa opýtali jednej pani, že aké dáta si uchováva google o osobách, alebo na čo im sú alebo také niečo, no ale veľmi šikovne obišla odpoveď
a google chrome je celkom fajn... ja osobne som si naň zvykol a vyhovuje mi... a keby nechcem aby o mne niečo vedeli, tak to by som nemohol používať internet...

a google chrome je celkom fajn... ja osobne som si naň zvykol a vyhovuje mi... a keby nechcem aby o mne niečo vedeli, tak to by som nemohol používať internet...
Na jaře jsem koupil klukovi XBOX s Kinectem kde jsou asi 3 různé snímače z toho jedna kamera a samozřejmě to máme v obýváku na telce a taky mě tak jednou napadlo jak jsem tam tak seděl jestli mě tím nemůžou sledovat a došel jsem k závěru že když budou chtít tak ano pokud to bude pod proudem takže bacha!
to matoa:
tak na vyhledávání můžeš používat https://startpage.com/. Používá to vyhledávací engine Googlu, ale PRÝ to nic o uživatelích neukládá.
Když už sis zvykl na google chrome, zkus alespoň jeho open source verzi Chromium. To je v podstatě to samé, akorát tam "chybí" ty google špehovací vychytávky. Chromium je předchůdce google chromu.
Samozřejmě si uvědomuju, že úplně se schovat na dnešním internetu je pro běžného uživatele v podstatě nemožné. To ale neznamená, že jim to šmírování musíme usnadňovat
tak na vyhledávání můžeš používat https://startpage.com/. Používá to vyhledávací engine Googlu, ale PRÝ to nic o uživatelích neukládá.
Když už sis zvykl na google chrome, zkus alespoň jeho open source verzi Chromium. To je v podstatě to samé, akorát tam "chybí" ty google špehovací vychytávky. Chromium je předchůdce google chromu.
Samozřejmě si uvědomuju, že úplně se schovat na dnešním internetu je pro běžného uživatele v podstatě nemožné. To ale neznamená, že jim to šmírování musíme usnadňovat