Na Frýdecko-Místecku se střílelo, dva mrtví

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
TREW

Re: Na Frýdecko-Místecku se střílelo, dva mrtví

Příspěvek od TREW »

Ten člověk, který střílel se dopustil několika trestných činů a možná i přestupků na úseku zbraní a střeliva. Pravděpodobně střílel jen z jedné zbraně, ale média rozmazávají jeho legální "domácí arzenál", který s trestným činem vraždy neměl žádnou souvislost. Pravděpodobně byl doma uložen v trezoru nebo trezorové místnosti. Dobře to vystihuje dnešní citát ze zbranekvalitne.cz

„Po každém masakru chtějí sebrat zbraně těm,
kdo to neudělali. Jsem si zatraceně jistý, že bych nechtěl žít ve společnosti, kde by zbraně směla mít jen policie a armáda.”
William S. Burroughs

Takže je vidět, že historie se stále opakuje a snad zvítězí rozum a držitelů zbraní v ČR, kteří nic neprovedli, se to nedotkne.
čimango
Pohlaví: muž

Příspěvek od čimango »

Omlouvám se za ot, ale autor tohoto citátu byl narkoman odsouzený za vraždu (zastřelení) manželky, takže jeho použití v tomto kontextu není úplně košer.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

V čr je výhoda, že většina papalášů a jejich kmotrů sami nějaký arzenál mají, takže si určitě nebudou házet klacky pod nohy při jejich držení.
TREW

Příspěvek od TREW »

čimango píše:Omlouvám se za ot, ale autor tohoto citátu byl narkoman odsouzený za vraždu (zastřelení) manželky, takže jeho použití v tomto kontextu není úplně košer.
Tak to asi opravdu není košer. Mě zaujal ten citát, který jsem tam dnes zahlédnul a s tím souhlasím. Autora neznám, pokud by to pohoršovalo, tak to může administrátor smazat.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

dracekvo píše:V čr je výhoda, že většina papalášů a jejich kmotrů sami nějaký arzenál mají, takže si určitě nebudou házet klacky pod nohy při jejich držení.
To asi nemyslíš vážně, že by se omezení zbraní pro "plebs" nějak dotklo papalášů a kmotrů, že? Jsi asi neviděl (nebo jsi mladý), co měli třeba za komančů (kdy plebs nesměl mít zbraně téměř vůbec) papaláši za různé "věci", které mimochodem dostávali i třeba od jiných papalášů z "bratrských zemí". Vyplavalo to mírně na povrch po "revoluci" v 89tým, ale hodně rychle to zas zapadlo, já si to ale velmi dobře pamatuji...
cipis

Příspěvek od cipis »

By mě zajímalo, jako moc překroutili slova toho člověka z LEXu, např. to, že na obranu může mít člověk jen dvě zbraně atd...
Odpovědět