Krize on-line

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
bivoj
VIP
Pohlaví: muž

Re: Krize on-line

Příspěvek od bivoj »

Nemyslím si, že by kvůli tomu, co se teď děje na Kypru, začal nějaký masivnější evropský run na banky. Lidé jsou v podstatě líné a tupé stádo a převažující myšlenkový postup v takovémto případě je "Mě by se toto stát nemohlo" (eventuelně "U nás se toto stát nemůže").

Navíc, když si projdete hlavní zpravodajské servery (nejen u nás), tak zjistíte, že najít tuto informaci o této státní krádeži není lehké, některé servery ji neuveřejňují vůbec a jiné pouze jako okrajovou zprávu (či velmi opatrně - rozhodně né na headlistu), která snadno zapadne. Dále běžný ovčan, neustále masírovaný různými manipulativními zprávami o "krizi" už nebude této zprávě přikládat takovou důležitost, jakou ve skutečnosti má. Já jsem v této oblasti pesimista a upřímě si nedokážu představit, co by se muselo stát, aby se lidi probudili. Dokážu si totiž i představit reakci (kdyby se to stalo třeba u nás) typu: "To je holt život, je krize a takové věci se prostě dějí." Další manipulativní dezinformací je to, že se tato krádež nazývá "zdanění", ale to je obvyklý postup u všech státních krádeží, ať už se nazývají "reforma", "zdanění", atp...
(Navíc stačí si přečíst diskuse po těmito články - často se tam vyskytuje názor typu "Stejně tam mají prachy hlavně ti, co si je nakradli, takže dobře jim tak...")

Já osobně jsem v posledních letech snížil množství peněz na účtech na nezbytné provozní minimum a zbytek peněz vhodně investoval do portfolia komodit, které mají svoji hodnotu jak nyní, tak i v PA době... ;)
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Podmienky pôžičky začnú platiť až v utorok, keďže v pondelok je na Cypre štátny sviatok. Obyvatelia sa snažili v reakcii na správy vybrať svoje úspory, banky však krátko na to zablokovali akékoľvek elektronické operácie.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6736344/vydes ... z2Nodf9GbY
Toz to je takova klasika z banksterskeho manualu snad na prvni strane, nacasovat nemilou udalost pres vikend, nejlepe ten prodlouzeny se svatky (edit: oznamili ze jeste pridaji od UT bankovni prazdniny), chahacha, aby poctivy stradal aneb ponziho zaslouzily ovvcan cumel na zavrene dvere jak puk.

Vtip runu na banku neni v tom, ze tam prinde 90% populace, ale mnohdy staci 5-10-15-20-25% stradalu a jde to do hajzlika.. Coz je Kypr uz asi nebezpecne blizko, nebyt v EU uz jsou davno plajte, takhle je jen donuti privrit dvirka danovemu raji zvysenim dani a pojede se chvilku dal, pokud teda nahodou nevyskoci nejaky kostlivci ze skrine, nebo rusum neprdne v hlave a protiutokem neohlasi nejake razantni opatreni atd.

pravdu mas penize nad bezne operace v bance (pokud mame uz nasysl) jsou hloupost z mnoha duvodu:
realna inflance jen za poslednich par let desitkach procent (mimo lokomotiv a vybaveni sroubarny), :twisted:
neustale dilci bumaz zmeny, zmeny rezimu strednedobe, krize obcasne, ..

ps probehne to asi nasledovne ovsem rozdil bude prave v tom v jake zemi dotycny existuje:

kolonie (CZ/SK..) -> v konecne fazi ekon. kolapsu/prepolovani/menove reformy/vysoke ci viditelne hyperinflaci prijdou drobni stradalove temer o vse, zbyde jim pouze to co maji zabetonovane v zemi, ale pozor opet jen docasne, pozemkove reformy a dalsi lahudky s malym spozdenim nasleduji..

centrum (DE/AT/NL/skand & US) -> v prvni fazi ekon. kolapsu/prepolovani/menove reformy/vysoke ci viditelne hyperinflaci prijdou drobni stradalove o vse (US) a o vysoke nejspis dvojciferne % (EU), po par letech vykyv zpet nebo alespon mirne ustaleni situace, pozemkova reforma zde nehrozi (vyssi dane a buzer ano), pokud nedojde na nejhlubsi PA scenare..
shtf

Příspěvek od shtf »

tak pratele, kypersky bankovni run uz je v mainstram mediich, a taky tam je jeste jedna vec, a sice ze se nemame ceho bat, ze nas se to netyka. Kdykoliv vam nekdo rika ze se neni ceho bat, je ten pravy cas na to zacit se bat.
Duvod k temto zpravam, je ze to nevypada uplne dobre a realne hrozi nakaza bankovnim runem v prvni rade na zeme PIIGS
na coz zareaguji stradalele v zapadni evrope jako Nemecko, a pote dojde k preliti prostredku z dcerinych bank ve vychodni evrope napr. v CR.
Existuje dohoda ze kyperske banky zustanou zitra zavreny aby se run na evropske banky co nejvice zpomalil.
Nicmene bankovni run v evrope je nevyhnutelny a stane se.
Insideri zacali panikarit, zitra jdu vybrat vse, V podstate jsou dve varianty, pokud insideri zpanikarili zbytecne,
penize tam po case muzu bez ztraty vratit, pokud panikari opravnene, ochranim svoje uspory
Zitrejsim vyberem rozhodne nemuzu prodelat, je to sazka win-win.
preji vam hodne stesti a dost vlastniho rozumu
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Ahoj ,
dnes když jsem tuhle informaci povídal rodičům opravdu sem nečekal tak vyhrocenou reakci . Pamatují rok 1953 v tu dobu prezident Zápotocký taky ujišt´oval že se nic dít nebude a přesto se dělo .Jako mnohokrát sme byli okradeni .

No zítra mne čeká návštěva banky 8-) Jen doufám že tam nebudou fronty jako onehdá na banány :lol:
Také jsem se předběžně dohodl s šefem že výplatu budu dostávat na ruku , také docela vyhrocená diskuze ,ale nakonec jsem ho přesvědčil ..... uff

Možná to jsou přehnaná opatření ,ale jistota je jistota .
escibe

Příspěvek od escibe »

Taky teď na tím uvažuji :? Domovní zloději budou mít žně :head
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Obyčejných zlodějů bych se zas tak nebál , stačí dodržet pár zákadních rad .

Šušně ukrýt do nehořlavé schránky a dobře zašít na nějaké nenápadné místo . Ale hlavně NIKOMU neříkat kde jsou prašule ukryté . Maximálně někomu z rodiny ... Samozřejmostí je kvalitní zabezpečení domu či bytu ..
A je to :)

Pro prověření úkrytu můžete poprosit nějakého dobrého přítele ad´ zkusí urytý poklad najít , nemusíte řikat že jsou tam prašule :cash že .....

Ještě doplnění : Rozhodně je moudré NIKOMU neříkat že bys zrušil účet nebo případně vybral peníze . Pak je totiž jasné že pašule máte někde ukryté a pro zloděje je to velká motivace .....

Ještě jedno snad poslední doplnění : Uvědomujete si jak je to vážné ? Kdosi ( Eu ) řekne tak a ted chcem 10% všech peněz v bankách pohoda ne ? Pro upřesnění je to 9,9 % u střadatelů nad 100.000 eur a 6,75 % u všech menších střadatelů .
shtf

Příspěvek od shtf »

nebojte ovecky, vam se takova oskliva vec rozhodne nestane
to se deje jenom tem osklivym necivilizovanym kypranum co neumi hospodarit.
u nas hospodarit umime takze v EU se to urcite nestane. Pockat kypr je taky EU?
to jo mile ovecky, ale kypr je v te osklive EU ktera dela takovehle osklive veci, vy
se bat nemusite vy jste v te hodne EU ktera by vam tohle nikdy neudela.

http://ekonomika.idnes.cz/jednorazove-z ... anicni_neh
escibe

Příspěvek od escibe »

Tak nově už zase navrhují do 100.000€ 3% a nad 100.000€ 12.5% :head
http://rt.com/business/cyprus-bailout-b ... osits-401/
shtf

Příspěvek od shtf »

dnes rano korporatni mainsteramova media explodovaly se zpravami typu: Vam se to stat nemuze
a naopak veskera nezavisla a alternativni media explodovali se zpravami typu
evropsky run na banky uz zacal.

Run na banku ma jednu vyhodu pokud jste mezi prvnimy a jedna o plany poplach nic neztracite.
naopak pri runu na banku velmi snadno vznikne panika zpusobena tim, ze nejaka lokalni pobocka
v malem meste je schopna obslouzit max 30 klientu cimz ve statu vyvola paniku i kdyz banka jako takova je stale v pohode.

i kdyz verim ze rozpadlici a preperi uz maji jasno, vzhledem ke sve veskrze pesimisticke povaze :)
hromadeni zasob jidla take pripada vetsinou spolecnosti ponekud podivinske, stejne tak jako vyber hotovosti.
EBE

Příspěvek od EBE »

Prvé pravidlo: Žaba sa varí malým plameňom, žabke môžte spievať alebo rozprávať rozprávky ;)
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Lidi hlavne ne paniku, ta se sirit nesmi, jak vime.. ~ 6,75 % je normalni realna rocni inflace ve spotrebnim kosi 70-80% populace. No pokud uz jde do tuheho - zacne se to sirit do PIIGSu, tak uz jdeme do finale a prichazi louceni :twisted:
Hezky den a mnoho stesti
Desouza

Příspěvek od Desouza »

No tohle je vážně síla ,jestli to udělají tak nám přeji sakra hodně štěstí ..... 6,75 % + 3,3 % ( plus inflace např minulý rok v ČR ) a hned jsme na = 10.05 % ( na Kypru byla inflace v roku 2011 3.5 % ) . Pokud si lidé uvědomí že to není nic jiného než krádež tak končíme .... Osobně mi to připadá jako test co lidé snesou přeci jen na Kypru žije jen nějakých 850.000 lidí .

pro Shtf : máš absolutní pravdu , nehodlám riskovat svoje sakra poctivě vydělané peníze ( ještě navíc připravené na nákup rozpadlického vybavení a auta ) . Tůůůdle prašule už jsou doma , na účtu jsem nechal jen peníze na poplatky na 2 měsíce . Snad se to nezhroutí tento rok , to by pro mne bylo opravdu zlé protože mne letos čekají veliké veletoče , prodeje nákupy a tak. No uvidíme . Jinak v bance naprostý klid , i když paní za přepážkou se ptala pročpak si vybírám v podstatě celou sumu . :lol:

Poznámka : gramatika já jsem ale trotl . Děkuji za opravu . Mlátim hlavou do stolu a opakuju , číslo jednotné , rod mužský životný :head
Naposledy upravil(a) Desouza dne 18.03.2013 11:54, celkem upraveno 3 x.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Podle mě bude mít toto znárodnění smrtelný dopad pro banky na Kypru a vážný dopad na banky v celé EU. Nedivil bych se, kdyby došlo na Kypru nejen k runu na banky, ale i k celkovému masivnímu odlivu zájmu způsobenému nulovou důvěryhodností tamních bank po tomto kroku. IMHO se mi zdá toto rozhodnutí strašně nelogické! Kdo si myslí, že po takovéto krádeži bude někdo do těchto bank posílat jakékoliv peníze? Jsem hodně zvědavý jak celá situace dopadne, ale ať se na do dívám z jakékoliv strany, tuším průser.
EBE

Příspěvek od EBE »

Aj Zápotocký v 53ťom spieval ľuďom že toto sa nikdy nemôže stať ;) ..menová reforma, znárodnenie, pád.
Neinformovanosť a neopatrnosť vedú k nešťastiu.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

politika cele EU jde posledni roky proti zdravemu rozumu
shtf

Příspěvek od shtf »

One writer for Forbes has called this "probably the single most inexplicably irresponsible decision in banking supervision in the advanced world since the 1930s." And I would agree with that statement. I certainly did not expect to see anything like this in Europe. This is going to cause people to pull money out of banks all over the continent. If I was living in Europe (and especially if I was living in one of the more financially-troubled countries) that is exactly what I would be doing.

http://theeconomiccollapseblog.com/arch ... everywhere
big bang

Příspěvek od big bang »

hošani a divčice klídek za prvé je to pravdepodobne test a za druhé majú určite pripravenú hotovosť niekoľko miliárd v nakladákoch a lietadlách keby bolo treba niekde doplniť hotovosť(ako poslali do grécka keď im zaviedli prvé deformi) a za tretie ak by také niečo skúšali ďalej tak v odstupe niekoľkých rokov to bude a za štvrté bude sa tlačiť do čo najviac bezhotovostného styku ako napr. Švédsko :lol: berte to ako daň za Slobodu a Demokraciu a možnosť cestovať a mať dostatok hajzláku a banánov :lol: SSloboda predsa nieje zadarmo :lol:
shtf

Příspěvek od shtf »

pohadka pred spanim aby se oveckam klidneji usinalo

České banky se shodují, že situace na Kypru zdejší střadatele nikterak neznepokojila. "Zvýšený počet výběrů, a to jak na bankomatech, tak také na pobočkách, neevidujeme. V tuto chvíli ani neevidujeme žádné dotazy klientů ke stabilitě bankovního systému ani podobné dotazy v návaznosti na události na Kypru," řekla Aktuálně.cz například mluvčí ČSOB Pavla Hávová.
escibe

Příspěvek od escibe »

Tak to mě uklidnilo, dnes budu spát jak ovečka :lol: :lol: :lol: :lol:
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

Ja nie som člen stáda - ja som baran :head :lol:
Odpovědět