Snaha EU o zákaz zbraní
Re: Snaha EU o zákaz zbraní

sem nevěděl že cikorky uš maj svojí zemi 

Chcel som sa prihlasit do streleckeho klubu z cielom legalne drzat zbran napr. na sportove ucely ale zamyslam sa nad tym ci sa vobec oplati zbran drzat legalne ,,v sr zbytocna kopa byrokracie povoleni kokot*n obmedzeni samych napr.uprava na semi auto a psychotesty kde dobre ze nebehaju sestricky hole a pri vyplnani formularu ta furt otravuju len aby si nepresiel,,prakticky na nosenie je nerealne ze ti daju povolenie ani na tvoju ochranu co je zarazajuce /ani si ho nepytam
/,,a poznam kamosovho otca co bol poslanec a aj tomu ledva dali na nosenie ,takze tak,a este jedno ma napada že z držitelov zbrani si mozu krasne poskladat zoznam a v pripade masivnej krizy ist im skonfiškovat zbrane ako prvým.Každý má právo drzat svoj zivot v rukach a branit si ho vsetkymi dostupnymi prostriedkami a v tom mi nemoze branit ziadna vlada akakolvek je vychcana,kamufluje to za nejaku ochranu čičo ?! uznavam ze magorom do ruk zbrane nepatria a obmedzenia su namieste,ale tu su tie obmedzenia vyslovene likvidacne takze je jasne o co im ide aby mali v rukach zbrane/moc len oni a ich policajny stat.

Odpověď kterou očekáváš by bylo nabádání k trestnému činu nedovolené ozbrojování. 

Ty vole GORAZDE, to co tady vždycky vybleješ napříč rozpadlickým spektrem vždy stojí za to... Od hledání a dokazování konspirace i v chlebu s máslem po takovéhle příspěvky... Můžeš mi říct, co jsi očekával, že ti na to někdo odpoví...
Měl by si se probrat chlape...

Zaujímavé...keď som robil psychotesty ja, žiadne sestričky okolo mňa nepobehovali, už vôbec nie nahé (škoda
) ... kam spoločnosť smeruje komentovať nebudem, frfľať nestačí...

Ad 1.: Psychotesty sú od toho aby odfiltrovali psychicky zdravých a stabilných ľudí od tých ostatných. Sám sa dosť v oblasti psychológie angažujem a neveril by si koľko sa dá z človeka vyčítať už za prvých 5 minút kontaktu. U vačšiny ľudí, ktorých poznám vrátane mňa boli psychotesty vykonané profesionálne, možno jeden sa sťažoval, že mal psychológ pacifistické reči v štýle, že by zakázal zbrane celkovo, no so škrípaním zubov mu posudok aj tak vydal.GORAZD píše:v sr zbytocna kopa byrokracie povoleni kokot*n obmedzeni samych napr.uprava na semi auto a psychotesty kde dobre ze nebehaju sestricky hole a pri vyplnani formularu ta furt otravuju len aby si nepresiel,,prakticky na nosenie je nerealne ze ti daju povolenie ani na tvoju ochranu co je zarazajuce /ani si ho nepytam/,,a poznam kamosovho otca co bol poslanec a aj tomu ledva dali na nosenie
Ad 2.: V mojom okrese mi tiež každý hovoril, že vybaviť si ZP sk. A (na nosenie) je nereálne bez toho aby som bol veľkopodnikateľ, čo preváža tony zlata denne alebo člen ozbrojených zložiek. Napriek tomu som si naštudoval poriadne zákon, zistil som, že v zákone nie je žiadna takáto podmienka a šiel som si tvrdo za svojim. Napísal som siahodlhé odôvodnenie, ktoré malo nepriestrelné argumenty, prečo považujem zbraň za najlepšiu formu ochrany a pri odovzdávaní som sa ešte ľudsky porozprával s príslušníkmi na odd. zbraní a streliva. Samozrejme, že spočiatku protestovali a povedali mi, že skupinu A. nevydávajú "bežným ľuďom". Dal som však najavo, že som znalý problematiky a zákona a som odhodlaný si za tým stáť. No a zrazu sa veci začali hýbať.
Bottom line: Ak dáš IMHO každemu v procese vybavovania ZP najavo, že máš pubertu dávno za sebou a v hlave máš viac ako dve naháňajúce sa muchy za bzukotu s ozvenou, tak nemáš prečo ZP nezískať. Zákon je (zatiaľ) na tvojej strane. Môj názor je, že na Slovensku máme momentálne veľmi zhovievavé zákony týkajúce sa zbraní a sebaobrany. Áno, má to svoje muchy ako všetko, no môžeme byť stále radi. Naštuduj si ako to je so zbraňami u civilistov v iných krajinách EU. Okrem toho je u nás momentálne proces získania legálne držanej zbrane nastavený pomerne dobre na to aby odfiltroval psychopatov a nezrelé osobnosti. Samozrejme ako v každom systéme, aj tu platí, že sa určité postupy dajú obísť, takže rozhodne netvrdím, že je na 100% funkčný a nepriestrelný.
S policajtmi z oddelenia ZaS, som si mal možnosť viac krát dobre pokecať odkedy mám ZP a dozvedel som sa veľa o ich pohľade na vec. Tak isto majú už za roky praxe vypestovaný "čuch na ľudí" a vidia potencionálneho idiota, ktorý zbraňou môže ublížiť sebe alebo v horšom prípade ostatným (hoci aj nechtiac). Okrem toho u nás na SR existuje údajne nejaký interný predpis, ktorý ich núti obmedzovať počty vydaných ZP. De facto je v rozpore s platnou legislatívou a preto to príslušníkov odd. ZaS stavia do pozície medzi dvoma kameňmi.
A k Tvojej poslednej vete: Poslanec by IMHO nemal dostať do ruky ani pero. Aj s tým už pácha dosť škody.
Martin11
S tým prístupom, čo si uviedol ohľadom skupín ZP, som sa sám stretol.
Mám ZP od roku 1995 - robil som skúšky na skup. A (nosenie) a niekedy po roku 2000 (tuším 2002, alebo 2003) mi to surovo zosekali na skup. C. Odovodnenie - že nie som podnikateľ, člen ozbrojených zborov, bla-bla-bla...
Od roku 2005 sa situácia v tomto u mňa zmenila a - opäť som požiadal o udelenie skup. A - v čom mi bolo bez slova vyhovené.
Detto psychologický posudok v roku 2012 mi nerobil problém (lebo Lipšic si to zmyslel po prípade v Devínskej), pretože si chceli pozichrovať ozbrojených jedincov v populácii, obvzlášť tých, čo majú doma kosu.

S tým prístupom, čo si uviedol ohľadom skupín ZP, som sa sám stretol.
Mám ZP od roku 1995 - robil som skúšky na skup. A (nosenie) a niekedy po roku 2000 (tuším 2002, alebo 2003) mi to surovo zosekali na skup. C. Odovodnenie - že nie som podnikateľ, člen ozbrojených zborov, bla-bla-bla...
Od roku 2005 sa situácia v tomto u mňa zmenila a - opäť som požiadal o udelenie skup. A - v čom mi bolo bez slova vyhovené.
Detto psychologický posudok v roku 2012 mi nerobil problém (lebo Lipšic si to zmyslel po prípade v Devínskej), pretože si chceli pozichrovať ozbrojených jedincov v populácii, obvzlášť tých, čo majú doma kosu.
Martin11: perfektne napísané..
a tá posledná stať... niet čo dodať

GORAZD: skús si zistiť, ako je to v Británii
v Kanade... alebo v takom Nemecku...

GORAZD: skús si zistiť, ako je to v Británii

Naposledy upravil(a) mato2722 dne 22.02.2014 12:58, celkem upraveno 1 x.
prebereš sa ty - dufaj že nebude neskorothe.marek píše:Ty vole GORAZDE, to co tady vždycky vybleješ napříč rozpadlickým spektrem vždy stojí za to... Od hledání a dokazování konspirace i v chlebu s máslem po takovéhle příspěvky... Můžeš mi říct, co jsi očekával, že ti na to někdo odpoví...![]()
nedokázal si si vybavit železo? no tak budeš mezi tými čo zhasnú hned na začiatku. daj si svoje svetské veci do porádku a začni s alkoholom. 

no vono dese neraduj se předčasně
Až nastane den D tak nám stejně všem ve 4 ráno zazvoněj na dveře a kvéry nám vodeberou...

chorche, na ukrajine to bolo celkom husté (a ešte možno aj bude)...ale odoberali tam ľuďom legálne držané zbrane? (teda ak tam taká možnosť - držať zbrane vôbec je...)
Neměli co pobrat...
Na druhou stranu střelných zbraní měli protestující dost. Ono mezi řečmi o bezbranných protestujících médiím občas omylem uteče fotečka chlápka s brokárnou (hned jsem si říkal, je-li to ten ukrajinský Fort) či s Tokarevem.
Legálně je to problém,pouze brokovnice pro lov.Nelegálně je to jiný,je tam od války cokoliv si přeješ.Aspoň v okolí Rachivu,tam jsem byl dost dlouho pracovně,takže mi ledaco ukázali.
Ono s tými zbraňami na Ukraine to nie je až také biedne. Neviem nakoľko presné sú údaje na webe, ktorý uvediem, no podľa ich štatistiky pripadá na 100 Ukraincov 6.6 kusov zbraní a celkovo odhadom 3,1 miliona legálne aj nelegálne držaných zbraní. Na Slovensku je to len o niečo vyššie číslo - 8.3/100 a v Česku to je výrazne vyššie - 16.3/100. Predpokladám ale, že na Ukraine bude ďaleko viac nelegálne držaných zbraní ako v SR a ČR. (Slováci navyše dobrovoľne odovzdali niekoľko desiatok tisíc zbraní pri zbraňových amnestiách)
http://www.gunpolicy.org/firearms/region/ukraine
Zákony ohľadom nadobúdania zbraní (aspoň z mojich štúdii) majú obdobné ako u nás, len su prísnejšie a viac reštriktívne. Údajne sú u nich dosť populárne slovenské Grand Powery zo série T ("traumatizujúce" gumové projektily).
http://www.gunpolicy.org/firearms/region/ukraine
Zákony ohľadom nadobúdania zbraní (aspoň z mojich štúdii) majú obdobné ako u nás, len su prísnejšie a viac reštriktívne. Údajne sú u nich dosť populárne slovenské Grand Powery zo série T ("traumatizujúce" gumové projektily).
-
Tak petice spustena, ted to jen dostat mezi co nejvic lidi:
http://okstrana.cz/petice-jsme-regulaci ... strany-eu/
http://okstrana.cz/petice-jsme-regulaci ... strany-eu/
Neber to špatně, každý počin v této věci je chválihodný ale nějak nechápu proč je doprovodný text ankety "vyšperkován" fotkami veterána? Jde snad o držení zbraní civilními občany a obávám se že ty fotky jsou v tomto případě šlápnutí vedle a spíše ke škodě celé věci...
Také nechápu proč není v URL (adrese) obsaženo slovo "proti" a je tam pouze:
petice-jsme-regulaci-soukromych-zbrani-sebeobrannych-prostredku-ze-strany-eu
Také nechápu proč není v URL (adrese) obsaženo slovo "proti" a je tam pouze:
petice-jsme-regulaci-soukromych-zbrani-sebeobrannych-prostredku-ze-strany-eu
k čemu taková petice bude ? Jedinej smysl bude mít v rukou těch kerý nám pudou kvéry sebrat páč budou vědět že sme vodhodlanější neš jiný kerý vodevzdaj dobrovolně... A tak místo toho aby ti slušně zabouchali ve 4 ráno na dveře ti rovnou vymlátěj vokna a nahážou dovnitř slzákový granáty pro všechny případy...