Ptyč
Re: Ptyč
ŽE by DANU zastavilo 2m železobetonu to dost pochybuju... kolega je dělostřelec? To bych spíš vzal argument že se z těch několika km bude problém přesně trefit ale pokud se trefí a bude použita nějaká průbojná munice tak to vlítne dovnitř jako po másle...
Mraku jezdící žildličky je úplně normální věc. Ve velkých fabrikách je to běžné. Po place jsou rozvedené kolejničky a když chce šef z jednoho konce fabriky na druhej tak sedne do kabinky s židličkou a už si to sviští na druhý konec.
Jezdící židličky si asi zavedu ve firmě
Já jsem to samozřejmě už viděl, ale nemyslím si, že by zrovna tohle mohlo fungovat, jako únikový systém z bunkru (bavíme se stále o tom tunelu co vede ven z té stavby?)
Tak nějak si neumím představit, že když chci použít únikový tunel (tedy chci uniknout, rychle opustit prostor), takže si sednu na židličku a nechám se odvézt tunelem ven .....
To už místo únikových židliček bych tam dal třeba lochnesku, ..... nebo takový ten vozík, jak ve strašidelném hradě na Matějský pouti ....
Nekoupil on to nakonec starej Kočka? (třeba napůl s Paroubkem) a Jirka Šlégrů tam bude vybírat vstupenky ...
Ale teď vážně: všechny ty naše spekulace jsou zábava ..... doufám

Já jsem to samozřejmě už viděl, ale nemyslím si, že by zrovna tohle mohlo fungovat, jako únikový systém z bunkru (bavíme se stále o tom tunelu co vede ven z té stavby?)
Tak nějak si neumím představit, že když chci použít únikový tunel (tedy chci uniknout, rychle opustit prostor), takže si sednu na židličku a nechám se odvézt tunelem ven .....
To už místo únikových židliček bych tam dal třeba lochnesku, ..... nebo takový ten vozík, jak ve strašidelném hradě na Matějský pouti ....
Nekoupil on to nakonec starej Kočka? (třeba napůl s Paroubkem) a Jirka Šlégrů tam bude vybírat vstupenky ...
Ale teď vážně: všechny ty naše spekulace jsou zábava ..... doufám

Tak co ty víš třeba tam bude ubytován nějakej bohatej kryplkárník a fofržidle je jeho jediná možnost
. Nemusí to bejt nutně židle. Může to být třeba dopravník na zásoby.

-
To se mi to tema pekne rozjelo
. Jsem rad ze vas bavi spekulovat o ucelech ptyce. Osobne zastavam nazor ze se bude jednat o superbezpecnou serverovnu pro navigacni system galileo, samotne sidlo uz je v Praze. Tomu by odpovidalo i patricne zabezpeceni i mozne chladici veze.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Naviga%C4% ... 9m_Galileo

http://cs.wikipedia.org/wiki/Naviga%C4% ... 9m_Galileo
A věže jako základna pro antény?
Na jednu stranu by Ptyč byla docela dobrá stavba pro tyto účely, ale pak je kamufláž s grupou šílených ženských poněkud zbytečná a kontraproduktivní.
Na jednu stranu by Ptyč byla docela dobrá stavba pro tyto účely, ale pak je kamufláž s grupou šílených ženských poněkud zbytečná a kontraproduktivní.
-
veze typuju na chladici, ikdyz mi taky prijdou znacne naddimenzovane, nadruhou stranu znicenim chladicich vezi muzou doashnout kolapsu serveru. tolik serveru je treba odpovidajicim zpusobem chladit. co se tyce pohadek okolo to je samozrejme uz dost ujete. Ikdyz dost dobre chapu ze nekdo nemusi chtit aby celej svet vedel kde se nachazi ridici centrum galilea a mohl treba znicit...
To bude Velitelství Letadlových Lodí Vltavské Kaskády, nebo-li - V.L.L.V.K 001 

- Terminated Account
Pokud by to byl opravdu nějaký řídící systém, byla by verze PA pevnosti pro sektu či miliardáře pro veřejnost skvělý krycí manévr. Znalo by to, že všechny opičky se stáji, zásobou dřeva a jiné chystáni na dobu bez řádu by byla také kamufláž. Nicméně tomu nevěřím, protože by to šlo udělat podstatně úplně jinak jednodušeji. Kdyby se o té stavbě nemělo vědět, tak se o ni s největší pravděpodobností neví.
Řídící centra Galilea už jsou v Itálii a v Německu, u nás je jenom administrativní centrum v Praze. A senzorové stanice nejsou takhle rozsáhlé.
http://www.esa.int/Our_Activities/Navig ... is_Galileo
http://www.esa.int/Our_Activities/Navig ... is_Galileo
- Terminated Account
Proto jsem psal "nějaký řídící systém"
A ty to hned proflákneš.

Tunel co vede mimo stavbu může být odvodňovací kanál pro případy vyšší spodní vody nebo jako ochrana proti pokusům o zaplavení.
Karlos: DANA je na 2m pancéřovaného železobetonu málo , navíc když Ptyč je stavěná stylem co metr nebo dva, to zeď vedle zdi. Průraznost DANA bude tak něco přes metr, metr a půl betonu. GBUčko apod. tím proletí skrz a exploduje uvnitř.
Ješte jsem znovu měřil ty fotky a tloušťka obvodových zdí bude tak 1.2-1.5m max., takže nic moc, až na ty věže teda. Apropo kdo se vyznáte v tlakových dveřích, mrkněte na přílohu, mě fakt přijdou namontované ve věžích vně směrem odolávajícím tlaku zevnitř (viz foto 2, jsou videt i madla z vně) kdežto v budníku zevnitř.
Že by se jednalo o chladící věže nemyslím, každopádně jen jedna má dole dveře a ta je asi založena od druhého patra a pod ní je chodba z prvního. Ta hned vedle bude technologická a je založena uplně odspod. Ta naproti má podle mě tlustší zdi a bud taky technologická, vedle ní jsou nádrže a nějaká bliže neurčená technologie cca o rozměrech 10x15m.
Celá budova je jak prolejzačka. Sjel jsem pár fotek skutenčných protiat. a PA bunkrů a logika a spousta věcí se shoduje s Ptyčí. Např.: tunel se používá jako krytá přístupová cesta k hlavnímu vstupu, popř. k úniku ven. Otvory hned vedle tlak. dveří jsou od filtračního VZ, dokonce si myslím, že na jedné rozestavěné fotce shora je vidět něco co silně připomíná vertikální filtrační systém (vypadá to jak velký barel), vzhled tl. dveří totožný, ty malá okénka v budníku budou nouzové výlezy., atd. atd.

Ješte jsem znovu měřil ty fotky a tloušťka obvodových zdí bude tak 1.2-1.5m max., takže nic moc, až na ty věže teda. Apropo kdo se vyznáte v tlakových dveřích, mrkněte na přílohu, mě fakt přijdou namontované ve věžích vně směrem odolávajícím tlaku zevnitř (viz foto 2, jsou videt i madla z vně) kdežto v budníku zevnitř.

Že by se jednalo o chladící věže nemyslím, každopádně jen jedna má dole dveře a ta je asi založena od druhého patra a pod ní je chodba z prvního. Ta hned vedle bude technologická a je založena uplně odspod. Ta naproti má podle mě tlustší zdi a bud taky technologická, vedle ní jsou nádrže a nějaká bliže neurčená technologie cca o rozměrech 10x15m.
Celá budova je jak prolejzačka. Sjel jsem pár fotek skutenčných protiat. a PA bunkrů a logika a spousta věcí se shoduje s Ptyčí. Např.: tunel se používá jako krytá přístupová cesta k hlavnímu vstupu, popř. k úniku ven. Otvory hned vedle tlak. dveří jsou od filtračního VZ, dokonce si myslím, že na jedné rozestavěné fotce shora je vidět něco co silně připomíná vertikální filtrační systém (vypadá to jak velký barel), vzhled tl. dveří totožný, ty malá okénka v budníku budou nouzové výlezy., atd. atd.
Naposledy upravil(a) Ondras dne 18.04.2013 22:15, celkem upraveno 1 x.
Věže chladící (primárně) nebudou. Prostě málo otvorů, navíc vzhledem k lokalitě by bylo jednodušší, levnější a bezpečnější to chladit vodou.
Ad túnel - zaplavení tomu (vzhledem k terénu, podloží...) nehrozí. Na druhou stranu ideálnízdroj energie je hodně, hodně hluboký vrt. Pokud chcete teplou vodu z hlubin, musíte jí buď tlačit zpět (po ochlazení), na což potřebujete relativně složitá a energeticky náročná čerpadla, nebo vypouštět dál....třeba do Berounky. Na druhou stranu tyhle vrty jsou fakt hluboké a jeho vrtání by asi bylo zaznamenáno...
Co se účelu stavby a lidí v pozadí týče - já bych v tom velkou konspiraci nehledal (byť jí rozhodně nevylučuji) a spíš to řešil Occamovou břitvou.
Ad túnel - zaplavení tomu (vzhledem k terénu, podloží...) nehrozí. Na druhou stranu ideálnízdroj energie je hodně, hodně hluboký vrt. Pokud chcete teplou vodu z hlubin, musíte jí buď tlačit zpět (po ochlazení), na což potřebujete relativně složitá a energeticky náročná čerpadla, nebo vypouštět dál....třeba do Berounky. Na druhou stranu tyhle vrty jsou fakt hluboké a jeho vrtání by asi bylo zaznamenáno...
Co se účelu stavby a lidí v pozadí týče - já bych v tom velkou konspiraci nehledal (byť jí rozhodně nevylučuji) a spíš to řešil Occamovou břitvou.
Ondras píše:Apropo kdo se vyznáte v tlakových dveřích, mrkněte na přílohu, mě fakt přijdou namontované ve věžích vně směrem odolávajícím tlaku zevnitř (viz foto 2, jsou videt i madla z vně) kdežto v budníku zevnitř.
....
nejsem "bunkrař", nicméně, čekal bych dveře odolávající tlaku zevnitř, že se budou otevírat proti působícímu tlaku tedy dobnitř
nebo se mýlím ?
No on hlavně myslel to, že tlak jde zevnitř a ne z venku ... Tj. někdo předpokládá např. explozi vevnitř za dveřama a ne venku ...
jakože by něco bouchlo v tý věži?
Proto se nad tím také pozastavil. Že kdyby ty dveře byly proti "nebezpečí" z venku, tak by se otevíraly přesně opačně, než to teď dle fotek vypadá.
Že by to byl nějaký výzkumný ústav, ze kterého nesmí nic uniknout? A je potřeba více zabránit tomu, aby se zevnitř něco dostalo ven než něco z venku dovnitř?
Že by to byl nějaký výzkumný ústav, ze kterého nesmí nic uniknout? A je potřeba více zabránit tomu, aby se zevnitř něco dostalo ven než něco z venku dovnitř?
No mě ten směr otvírání ven připadne v pořádku, tlak zvenku (exploze) by ty dveře zatlačil do rámu (tedy by se opřely po celém obvodu). Pokud by byly namontovány opačně než je vidět na fotografii tak by v případě tlaku zvenku byla pevnost dveří limitovaná pevností pantů a uzamykání.
Je to stejné jako u klasických dveří, hůř se vyrážejí dveře které se otvírají proti vám...
Je to stejné jako u klasických dveří, hůř se vyrážejí dveře které se otvírají proti vám...