No právě, hromada po internetu, tedy asi nedohledatelný držitel práv. A reklama na Glock má také nějaké copyrighty ...
To chce vlastní námět a vlastní provedení.
Mně se ten chlap taky moc nelíbí, chápu ty vyděšené obličeje všech, ale to nemusí pochopit každý.
Dle mého názoru měl mít ten chlap levou ruku zvedlou, vodorovně, jakoby chránil tu maminu s děckama, to už by potom nemohlo vyznít tak, že je děsí on a ne padouch proti nim ...
Myslím si, že pokud by se použila podobná scéna, námět či text z výše uvedených obrázků (upravená dle reálií z ČR), tak nikdo z Pro-gun tábora v USA nebude absolutně řešit nějaký copyright.
Pokud porovnám vyznění kritizovaného plakátu a třeba první a poslední můj postovaný obrázek, tak je rozdíl v pocitech a v celkovém působení dost diametrálně odlišný.
Třeba mě napadá společná fotografie "hodně" těhotné ženy s malými dětmi, hendikepovaného muže na vozíku a vitálního, leč již postarší manželského páru s krátkou střelnou zbraní u pasu či v ruce a text : "My už nemůžeme před násilím utíkat, ale ještě se můžeme bránit !"
Myslím si, že u nás lidi celkem slyší na ochranu vlastního domova, čili castle doctrine. Takže by mohla fungovat nějaká fotka ve stylu - noc, koukáme se na záda chlápka v černým oblečení co má nakročený do rozbitýho okna nebo vypáčenejch dveří, a v jedné ruce zřetelně vidíme velkou kudlu. Pak si každej může popřemýšlet, jestli by se v takové situaci chtěl schovávat ve skříni, s rodinou nebo bez, nebo raději mít situaci sám pod kontrolou.
Ja by som to videl takto: V pozadí velký rodinný dom, samozrejme bez plotu. Na dome vejuca vlajka europskej unie (minimálne 15% z čelnej plochy domu)
Pred domom vysmiata rodina, v zložení rómsky otec, biela matka, 1 dieta čierne, 1 dieta biele, a jedno dieta rómske. Otec v rukách drží samonabíjaciu pušku, na opasku krátka gulová...
Slogan: Hodnoty, ktoré treba chrániť...
Možné scénare: 1. scénar: nikto nepovie nič, pretože vlajka, pretože multi...
2. scénar: zlé zbrane, ale nikto nepovie nič, pretože vlajka, pretože multi...
3.scénar: Ludia sa naserú, pretože vlajka, pretože multi...
Pro zasmání posílám odpověď pana Povy ze Strany Zelených na moje dotazy k jeho názorům o zbraní. Původní dotazy nejsou potřeba, stejně odpovídá na něco jiného a na přeskáčku. Zřejmě to není vtip...:
"Dobrý den pane XXXXX,
nejprve se chci omluvit, že reaguji až nyní, jelikož mám dost své práce. Jestli jsem to dobře pochopil jde Vám o můj návrh zakázat střelné zbraně, nebo o všechny mé návrhy zákazů, kterých navrhuji kvůli naší hloupé společnosti dost i když zákazy já osobně nemám rád, jelikož sám vím co mohu či nemohu dělat tak abych nikoho kolem sebe neohrozil a neublížil mu. Bohužel v naší společnosti není ani 5% lidí kteří si to uvědomují aspoň s polovičky jako já a proto jsou dle mého soudu podle fungování naší společnosti zákazy nutné byť musí procházet co největší společenskou kontrolou a společnost musí pracovat na postupném zrušení daného zákazu, když už ten zákaz nebude zapotřebí. Již i z těchto vět věřím, že máte zamotanou hlavu. No musím se přiznat ani Zelení to nechápou natož, aby jste to pochopil Vy, ale kdyby jste patřil do těch 5% tak to možná pochopíte věřte mi, že žijete kvůli tomu, aby jste se jednou k pochopení mých myšlenek dopracoval. Hodně zdaru.
1.) Jsou to lidé jako každý z nás a společného mají tolik co my všichni a to především vlastní omezenost,namyšlenost,neochotu se vcítit do potřeb druhého.
2,) Jsou to země kde hloupost vládne v mnohem ve větší míře než jinde, nic méně pouze z našich pohledů naše hloupost je v tom, že je vůbec srovnáváme s námi při zákazu střelných zbraní.
3.) viz.2 a jak jsem psal v úvodu až budu přesvědčen, že žiji ve společnosti aspoň podobné typu Švýcarska (ne USA) moc rád klidně zákaz zruším jako převážnou část mých navrhovaných zákazů např. jako zákaz konzumování drog a závislostí na veřejnosti a mediální propagace (kouření,alkohol,rafinovaný cukr,drogy,hrací automaty aj.)
4.) Kdo je pro mě vzor ? no pro mě je vzorem každý člověk kterého znám, jelikož každý mě může něco naučit ať dobrého či špatného, jde jen o to si to plně uvědomit, jelikož minimálně pro mého syna jsem největším vzorem i já sám a proto mě nikdy neuvidí dělat věci, které nechci, aby dělal on sám a když je bude dělat jen doufám, že si na to přijde co nejdřív sám a trest od společnosti bude v první chvíli co nejtvrdší, aby se to nestupňovalo a zákazy mu ukáží co je společensky nepřijatelné. Já se ho snažím učit láskou a pochopením bez zbytečných zákazů a musím říct že je to obrovská dřina bohužel( bohudík ) manželka to vidí jinak a to stejně jako zbytek naší společnosti.
5.)Já nepotřebuji žádné studie a přesto věřím v " boha" . Vidím kde žiji a jak se naše společnost chová a to jako hloupé stádo zvířat(omlouvám se mnohým zvířatům je to jen připodobnění pudově myslících zvířat bez vlastní odpovědnosti za, nejen, svůj život).
6.) ANO vyřeší, jde jen o to, že lidé musí věřit v náš společenský systém, že je ochrání bohužel lidi žijí stále ve strachu stačilo by kdyby se přestali bát a společnost se změní od základu. Prostě zákazy v současné době cca 3 tisíce let jsou nutností moc rád bych došel v současném životě do chvíle kdy zákazy nebudou potřeba a lidé přestanou mít strach a jejich hodnoty se od základu změní, např. lpění na vlastním životě nebo na životě svého nejbližšího bez ohledu, že to může připravit o život někoho jiného. Vaše argumenty jsou tak omezené až se mi na ně nechce stejně omezeně odpovídat, takže se omlouvám. Když si ve společnosti budou všichni rovni nikdo se nemá čeho bát a žádné zbraně nepotřebuji nic méně společnost musí disponovat takovými zbraněmi, aby se uměla mohla bránit a to společnost neumí i když ty zbraně má viz Ukrajina na co jim jsou zbraně když ví, že jim nikdo nepomůže, jelikož ten druhý ty zbraně má taky, prostě celá západní společnost selhala a zbraní máme, že by jsme vyvraždili celou lidskou společnost.
Proto snad naposled jsem pro zákaz úplně všech zbraní na celém světě a někde se prostě musí začít tak proč ne v naší České společnosti a u střelných zbraní, nic méně musíme vymyslet jak se bránit a mám-li policii, armádu a hlavně spojence tak snad(možná) nám to do začátku bude stačit, když se všichni z Ukrajinské krize dostatečně poučí a dokáží použít i jiné ekonomicky politické zbraně než ty zbraně o kterých se tady bavíme. Nic méně musíme být připraveni umět použít i ty, jestliže je někdo jiný používá, ale k tomu máme obrané složky a ne, že lidi sami vezmou zbraně do ruky a potáhnou do Ruska na obranu Ukrajiny. To je úsměvné co? Střelné zbraně jsou k ničemu, věřte mi jsou i jiné horší zbraně a stejně kdo je neumí ve správnou chvíli použít na obranu druhého (nejen sebe) tak je nepotřebuje.
Mít zbraň v šuplíku je falešný pocit bezpečí materialistické omezené společnosti.
S úctou a pochopením Josef Pova
PS: moc rád vás uvidím u nás na schůzi SZ v Litvínově a můžeme to probrat osobně a dovysvětlit si naše postoje a životní zkušenosti."