Volby 2017 - rozumná volba rozpadlíka

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Zamčeno

Komu se vyplatí hodit svůj hlas?

Anketa končí za 09.09.2017 10:56

ODS
20
15%
CSSD
0
Žádná hlasování
ANO
4
3%
KSČ
1
1%
SPD
61
45%
TOP09
3
2%
KDU
0
Žádná hlasování
Svobodní
29
21%
Zelení
0
Žádná hlasování
Ostatní, Realisti, atd.
17
13%

Celkem hlasů: 135
JenDAG

Re: Volby 2017 - rozumná volba rozpadlíka

Příspěvek od JenDAG »

Před volbami váhá polovina voličů. Startup zjistil, jak se rozhodují.
http://zpravy.idnes.cz/mapa-volicu-nero ... domaci_fer
MarkusX

Příspěvek od MarkusX »

Z hlediska možnosti nějakého úspěchu a vlivu na dění, je jedinou možností Japonec. Tento preferenční trend sleduji ve více skupinách, fórech, komunitách. Některé "průzkumy" mu již přiznávají preference kolem 8% a potenciál 12,5% aby pak nevypadaly agentury trapně (96% pro Hillary). Vede většinu anket na internetu, dle mého názoru bude jeho výsledek dvojciferný. Ideální to taky není, ale dle mne jediná trochu efektivní možnost v našem zájmu.
Pak ještě stojí za úvahu Realisté, ale spíš to vidím na PR "chytré řeči" a žádná změna viz Robejškovo nechceme vystůpit, budeme reformovat. Hnutí Referendum (ex Svobodní) bohužel asi bez šance. Svobodní bez šance. Ostatní malí bez šance. To co tam je nebo bylo, nevolitelní.
Zastřel bobra, zachráníš strom.
krvfx
VIP
Pohlaví: muž

Příspěvek od krvfx »

Tady je přímo odkaz na ten průzkum: https://mapavolicu.behavio.cz/

Podle něj má "Japonec" asi 8 - 13 %, Svobodní 5 - 9 %. Takže já to hodím Svobodným. Realisté jsou na můj vkus moc etatističtí, hnutí referendum vypadá pěkně, ale je opravdu bez šance.
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Kromě preferencí stran je dobré sledovat hlavně "koaliční potenciál", protože situace, že by většinu dala jedna partaj je iluzorní.

Rýsující se a už koketující případná koalice "zatracených" ANO-SPD-KSČM + klerikáni je dost průser a vůbec není nepravděpodobná. :roll:
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
zedik

Příspěvek od zedik »

koalice ANO a SPD mi pravděpodobná nepřijde vzhledem k tomu že Babiš je nejvetší pobírač dotací a SPD chce referendum o exitu .každopádně i já to hodím SPD ,druhá moje možnost jsou Svobodní,ale moc neveřím že to dají přes 5% takže raději SPD - tam jsem si celkem jistej že přes 5% půjdou a tiše doufám v dvoucifernej výsledek
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Jak byste hlasovali jako poslanci? Test ukáže, k jaké straně máte blízko
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/volebni-kalkulac ... omaci_hell

Mě vyšel 1-3. místo Úsvit, který ale volit nebudu. Dám to SPD. To se tam snad dostane. Zvláštní je, že SPD v celém seznamu dalších možností nebylo ani jednou? To není v kalkulačce zařazeno, nebo co? Měl někdo ve výsledku aspoň někde SPD?

Dodatek. Omlouvám se, Okamura tam je (66%. 6. místo.), jen neni napsán jako SPD ale Nezařaz. To je taky schválně? To se tak SPD na iDnesu bojí? Že tam nemohou napsat i název jeho strany?
Cep

Příspěvek od Cep »

A je SPD vůbec parlamentní strana? Šla do voleb?
Nic by se jim nestalo, kdyby to tam napsali, ale prostě jen opisovali z www.psp.cz
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Mě vyšlo Martin Lank -Úsvit-NK, nicméně stejně to hodím japoncovi.
Desouza

Příspěvek od Desouza »

Ale mě taky , je to nějaké pojebané . Na komoru Okamura :-)
Vincit omnia veritas .
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

To by mě jen zajímalo zda přemýšlíte, koho si pak tenhle bedýnkový žvanil například vybere na pozici ministra vnitra, ministra financí, ministra školství, ministra obrany atd. a jak dál budou řídit tuhle zemi. :roll:
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Já bych klidně hodil hlas jinam. Ale bohužel mě nejak nenapadá komu. Věřím, že v ODS, ANO či ČSSD jsou někteří schopní lidi. Ale bohužel těch pár lidí nevyváží ten zbytek sebranky se kterejma jsou ve straně.
zedik

Příspěvek od zedik »

Nicotinick píše:To by mě jen zajímalo zda přemýšlíte, koho si pak tenhle bedýnkový žvanil například vybere na pozici ministra vnitra, ministra financí, ministra školství, ministra obrany atd. a jak dál budou řídit tuhle zemi. :roll:
tak ty víš kdo bude ministr za tu kterou jinou stranu ? na druhou část otázky jak budou řídit tuhle zemi - jak jí řídí/řídili ostatní strany měl každej možnost vyzkoušet. dle mě zhoršení nastat nemůže.a je to jediná strana která jde proti EU když nepočítám Svobodné,kteří zřejmě opět dostanou pár procent.
ale tak navrhni jinou stranu a proč jí volit.rád si to přečtu
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Pro inspiraci - seznam vsech politickych stran v CR: https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_po ... %C4%8Cesku

Ale i tak neni z ceho vybirat. Mozna Cibulku - uz za ten napad dat si do nazvu strany i cely volebni program a kontaktni adresu :-) Chtela bych videt jeho hlavickovy papir :D
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

dracekvo píše:...Mě vyšlo Martin Lank -Úsvit-NK...
Tak to je fakt nějaký dojebaný, protože Lank je u Realistů.
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Jestli můžu prosit, tak volte kohokoliv, kromě ANO. To už bych to radši hodil KSČM, kdybych měl vybírat mezi těmito dvěma. Naštěstí si můžu vybrat jinde.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Tak jsem si udělal volební kalkulačku a vyšlo mi drtivě ANO. Ach jo... :head
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Přidána anketa
malajizva

Příspěvek od malajizva »

Mě vyšel Kádner Úsvit-NK :?:
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
alpi76

Příspěvek od alpi76 »

Fabulous píše:Tak jsem si udělal volební kalkulačku a vyšlo mi drtivě ANO. Ach jo... :head
Jsem na tom úplně stejně... :-x
sphinx

Příspěvek od sphinx »

Líbí se mi, že tady dokážete udržet konstruktivní debatu bez emocí a napadání, což je naprosto signifikantní u diskuse o politice kdekoliv jinde :) Navíc, že to promýšlíte jako strategii vzájemně, i když jde o osobní volbu každého jedince :yes

Jak vidím, tak před ANO a Babišem asi nemusím varovat, všichni tak nějak cítí, že tohle je něco, čemu je lepší se vyhnout. Osobně si myslím, že značná část jeho preferencí je fake vytvořený velmi dobře placeným PR teamem a uplacenými "průzkumy". Tolik, co ukazuje, nedostane. Na druhé straně spektra však dochází ke štěpení sil a to taky není dobře. Nicméně, před pár dny na D-fens vyšel velmi trefný článek s velmi střízlivým zhodnocením toho, co by bylo možné s Babišem čekat. Doporučuji přečíst, pokud by někdo o téhle svini jen trochu uvažoval:
http://dfens-cz.com/ne-babis-nebude-vas ... hou-sanci/

S EU hrozí neototalitní superstát se silně levicovým směřováním, s Babišem hrozí oligarchická diktatura (nakonec tak jako tak propojená s EU), jejíž svržení by si vyžádalo enormní úsilí (včetně lidí v ulicích), a následné odstraňování jejích prorostlých struktur do veškerých odvětví státu by trvalo spoustu let a když vidím, jak se to "podařilo" s komunismem, tak bychom se z Babišovy oligarchie vzpamatovávali desítky let.

Je tedy potřeba koncentrovat síly na to, aby ani jeden z těchto směrů nezískal dominanci. Dřív nebo později dojde v Evropě na lámání chleba a jsem si jistý, že my ho zažijeme. Brusel tlačí na pilu vší silou, a to něco musí znamenat.

Já v evropském superstátu žít nechci a zrovna tak nechci žít v oligarchově diktatuře, kde bude vládnout jen moc peněz a zájmů, bez jakýchkoliv demokratických nástrojů, které by ji mohly ohrozit.
Be brave. Be honest. Be free.
Zamčeno