Je to tu. Zbraně nám prostě (NE)zabaví...
Re: Je to tu. Zbraně nám prostě (NE)zabaví...
Z mé zkušenosti vím, že neexistence trestu popř. pojmenování přestupku v legislativě, je pouze předstupeň jeho pozdějšího doplnění do legislativy, až se tzv. obrousí hrany lidé to ze srandy přijmou jako již existující fakt. Jinak mě děsí, jestli jsem to správně pochopil, že v původním evropském návrhu se nepočítalo u dlouhých samonabíjecích malorážek s omezením kapacity zásobníků, bylo tam tuším pouze středový zápal a v našem návrhu rozlišení středového a okrajového zápalu u zásobníků zmizelo.
Taky mám zato, že malorážky s okrajovým zápalem byly mimo ořezávání dlouhých zásobníků.
Už vyšly připomínky a střelivo s okrajovým zápalem je tam zmíněno - optimisticky doufám, že bude zapracováno.
A kdo chtel vyjimku, aby se limit nevztahoval na .22 LR? Velka Britanie. A jeji pripominka byla zapracovana.
Myšleno v naší novele, ve směrnici to samozřejmě je.
Ústavní novela byla v Senátu zamítnuta.
A Diensbier mel v zaverecne rozprave docela radost
Ted aspon se snazit uhrat na tu Petici, ktera dopadla lip, aby smernice byla implementovana jen omezene.

Ted aspon se snazit uhrat na tu Petici, ktera dopadla lip, aby smernice byla implementovana jen omezene.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Senát se definitivně ukázal zbytečným.
- Nicotinick
Ono snad ani není nehorší to, že návrh nebyl přijat. Ale to, že se projednává novela ústavního zákona a 21 senátorů, tedy 1/4 senátu prostě vůbec nepřijde do práce. 

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Obvykle jsem velice nerad vulgární, ale po tom, co jsem alespoň na webu pozoroval dění v senátu a musel jsem přetrpět vystupování a demagogii Jiřího Dienstbiera mladšího, tak jsem nabyl jednoznačného dojmu, že jeho otec by pro demokracii a svobodu občanů této země udělal ze všeho nejvíc, kdyby ho včas vytáhl
.

"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Nicotinick píše:Ono snad ani není nehorší to, že návrh nebyl přijat. Ale to, že se projednává novela ústavního zákona a 21 senátorů, tedy 1/4 senátu prostě vůbec nepřijde do práce.
Nikotinicku, nekteri mozna neprisli do prace, ale cast jich odesla z hlasovani, aby snizili kvorum a tim pocet hlasu nutnych pro prijeti. To byla taky jedna z lobbovacich akci. Bohuzel ani to nestacilo, smula. Tak ted zbyva vytisknout si seznam tech, kdo hlasovali proti a zdrzeli se (tj. Byli pritomni, ale alibisticky se nevyjadrili), kazdy den si je pripominat a u voleb jim to dat sezrat. Veci to sice uz nepomuze, ale co jinyho se da delat...
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
podruhý porušim svý rozhodnutí, že sem už nebudu psát. Jen abych připomněl, že se tu se mnou kdosi chtěl vsázet na to jak to dopadne s tou ústavní změnou. Už ani nevim o co sme se vsadili a nebudu to hledat a tim pádem vymáhat potenciální "výhru". Jen sem chtěl upozornit na to, že byť nerat, moje realistický předpovědi věčinou vycházej... A teť zas můžu začít poslouchat litanie optimistů jak to vláda, senát, parlament či kdokoli jinej angažovanej v politice jistojistě zařídí... 

Chorche v tomto jsi měl pravdu. Taky jsem předpokládala, že to neprojde a jen budou před volbama hrát divadlo na lidi. Teď sice budu znít jako totální pesimista, ale já počítám, že je to jen první kolečko salámu a za pár let "odevzdáme" i praky. Dopadneme jako v Británii, kdy u sebe člověk nesmí mít bez dobrého důvodu ani šroubovák natož nůž. Vítejme v totalitě 

Kdo je připraven, není překvapen.
Můžem se teď pobavit jak se poslanci postaví k doporučení senátu nepřijímat některé části směrnice 

S tím Britským scénářem bych nebyl tak peimistický.
Tamní soudruzi to omezovali v době relativní bezpežnosti, v době kdy neprobíhala invaze sociálně nekompatibilních davů.
V dnešní době kdy se bezpečnost v evropě stále zhoršuje už zákazy všeho čím by se občan mohl bránit tak lehce neprojdou.
Tamní soudruzi to omezovali v době relativní bezpežnosti, v době kdy neprobíhala invaze sociálně nekompatibilních davů.
V dnešní době kdy se bezpečnost v evropě stále zhoršuje už zákazy všeho čím by se občan mohl bránit tak lehce neprojdou.
Prave naopak, teraz prejdu lahsie a prichadzat s nimi budu castejsie, aby to stihli.
V senátu se nejčastěji argumentovalo tím, že novela nijak nepomůže v boji proti Evropské směrnici což je samozřejmě lež:
https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=637727
https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=637727
Nezapomeňte, že co bude zakázáno, určuje náš velký soused Německo - oni nechtějí, aby jejich Novoněmci jezdili do českého pohraničí a nakupovali plynovky, pepřáky, petardy a flobertky. Vzpomeňte, jak jejich policie selhala při událostech v Kolíně. Myslíte, že oni neví, jak na Majdanu účinně paralizovali demonstranti zasahující policisty vzduchovkama. Na ty dojde při další revizi směrnice. Zkrátka poděkujme všem lidem, kteří volili strany, které nechtějí vystoupit z EU a mají spousta keců o tom, jak ji reformovat. Vzpomeňte, jak zachází ODS s člověkem, který dostal nejvíc preferenčních hlasů z celé strany. Rád bych nebyl pesimista (i když je to takový protimluv), ale veškeré držení zbraní bude postupně omezováno a my si rádi odhlasujeme - jen se podívejte kolik lidí tady podporuje prezidenstkého kandidáta, který protlačil Lisabonskou smlouvu, z politických důvodů studoval vojenské gymnázium a měl papínka na KV KSČ.
Tak senátoři ODS ještě hlasovali celkem OK. Velké mínus si dělám u ČSSD, KDU-ČSL, STAN... Doufám, že se nediví svým volebním výsledkům
Včerejší hlasování byla jen jedna z bitev dlouhé války, rezignovat a vzdát se by bylo přesně to, co by si soudruzi Diensbierové, Láskové, Junckerové a další budovatelé totalitního řádu nejvíce přáli. Na to jako Čechoslovák žijící na Moravě mám jedinou odpověď - "Jsme Češi! Nikdy se nevzdáme, slyšíte? Nikdy!"
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.