Kupovat to stylem každý pes jiná ves, se u aku nářadí zatraceně prodraží, protože každý systém má vlastní akumulátory a nabíječky, s jinými nekompatibilní.
V podstatě stačí v tomto případě mít jeden malý a pak druhý velkokapacitní akumulátor dané značky.
Vzhledem k tomu, že se nehodlám živit jako řemeslník, tak nepůjdu do značek jako Makita, DeWalt nebo do vyšších profi řad známých značek.
Pro mě je určující poměr kvalita/cena. Ne špičková kvalita za jakoukoliv cenu. To by pro občasné použití bylo zbytečné.
Takže pro tyto účely by klidně mohly vyhovovat značky jako třeba ta od nejmenovaného řetězce německých supermarketů. Na youtube jsou nějaké překvapivě pozitivní recenze které ukazují že si kvalitu čínské výroby umí ohlídat. Čemuž odpovídá i ta tříletá záruka.
Kromě toho se jeho nářadí dá sehnat v akci nebo ve výprodeji.
Ja jsem si koupil první nářadí a akupacky od jiného řetězce (britských hypermarketů) a nevím jestli jsem nešlápl vedle. Už od pohledu to nevypadá kdovíjak. Ale neberte to, se 60% slevou ve vyprodeji

1) jaký systém aku-nářadí s jednotnou baterií používáte vy ?
2) vyplatí se "značkové" za několikanásobnou cenu ?
3) jaké napětí aku je výhodnější ?
(12V nabiju i v autě, ale 18 V a více mívá zase vyšší výkon)
4) starý systém Ni-Cd versus Li-ion, má smysl řešit to první? Li-ion po pár letech samovolně odchází, zvlášť pokud to skladujete nabité na 100% , v případě skladování ve vybitém stavu to jde do háje ještě rychleji, podle mě Ni-Cd jsou v tomto trochu odolnější, ale zase mají rychlejší samovybíjení.
Další věc co je potřeba vzít v úvahu je i sortiment nářadí daného výrobce. Když bude potřeba nějaké speciální nářadí, tak ho u nějaké supermarketové značky nemusím sehnat.
A v neposlední řadě bych řešil jestli tam výrobce dává standardizované průmyslové válcové Li-ion články typu
14650/18650 nebo nějaký atyp, který pak nepůjde sehnat, když starý akumulátor odejde (to ale nejspíš nepůjde poznat bez vykuchání akumulátoru, co tam dávají, ale typoval bych že atyp tam budou cpát spíš zavedené značky)