Zavírací nože
Re: Zavírací nože
Napr. Milan Matejka firmu Kyzliar Supreme dost chvali. Treba odlišovat od Kyzliar z dagestanu, ktorý vyraba hlavne vojenske a lovecke noze. Daj si na youtube vyhladat "matejka55 kyzliar" O zatvarakoch kyzliar hovori napr. tu https://www.youtube.com/watch?v=oDmS3OKb8ys
Nechci aby to vyznělo jako reklama ale v roce 2019 jsem si koupil zavírák Mikov. Tento: https://www.mikov.cz/z31989-nuz-243-nh- ... na-cerveny
Chtěl jsem nějaký levný nůž do auta a taky trochu přispět český firmě. Příjemně mě překvapil. Je to kus odolného železa a odolného plastu. Za ty peníze výrazně použitelný nůž.
Jen nečekejte že půjde otvírat jednou rukou a kdybych ho kupoval znovu tak si ho koupím bez spony.
Pokud to vyzní moc jako reklama tak se omlouvám a ať to Admin smaže.
Chtěl jsem nějaký levný nůž do auta a taky trochu přispět český firmě. Příjemně mě překvapil. Je to kus odolného železa a odolného plastu. Za ty peníze výrazně použitelný nůž.
Jen nečekejte že půjde otvírat jednou rukou a kdybych ho kupoval znovu tak si ho koupím bez spony.
Pokud to vyzní moc jako reklama tak se omlouvám a ať to Admin smaže.
Tak zrovna tenhle nuz od Mikovu mam. V cerne barve a bez klipu. Udelal bych lip kdybych ty penize splachl do ha....u. Nenabrousitelny sunt s poradnym vaklem do vsech stran. Aspon teda v mem pripade. Za sebe tento Mikov nedoporucuji.
Problém u veškerých nožů je ten, že tu hranici mezi "ještě jo" a "už ne" máme každý někde jinde. U Mikova doufám, že co se týče nožů, tak konečně začnou používat normální materiály (viz např. již prodávaný UTON nebo Predator v N690). Jen by to s tou implementací mohli urychlit.....
FMJ: Asi se shodneme, že už ani tu AK5 neumí/nechtějí zpracovat tak, jako dřív - myslím tím frostování
Zdravím, máte někdo zkušenosti s noži značky MAM, měla by to být nějaká portugalská rodinná firma. Chtěl jsem si koupit Opinel, ale ten MAM mě tvarově více zaujal.
-
TomášGazda
- Pohlaví: muž
Čaute ja používam už dlhšie Victorinox Ranger a momentálne testujem tento nôž 
Mám specifický problém a hledám nožíře, který by mi pomohl.
Vlastním nůž Mikov Fixír (starší typ se zářezem místo nehetníku) se čtyřmi řadami želízek. Nůž má zlomený backlock pilky a prasklé pero backlocku (pojistky) velké čepele.
S opravou jsem zkusil kontaktovat Mikov, ale náhradní díly už nemají. Pokud si díly seženu, nuž mi bez záruky opraví, ale za cenu více dvakrát převyšující nový nůž (+ ty díly
).
Koupil jsem na bazoši stejný nůž a teď hledám nožíře, který by byl ochoten se opravy ujmout.
Nůž jsem dostal od dědy, když mi bylo osm a rád bych jej vrátil do života. Cena tedy není úplně rozhodující, ale ty 3500 Kč bez dílů, co si řekli v Mikovu, mi přišlo trochu dost.
Neměli byste tip na nožíře, který by to byl ochoten ze dvou Mikovů postavit jeden funkční?
Vlastním nůž Mikov Fixír (starší typ se zářezem místo nehetníku) se čtyřmi řadami želízek. Nůž má zlomený backlock pilky a prasklé pero backlocku (pojistky) velké čepele.
S opravou jsem zkusil kontaktovat Mikov, ale náhradní díly už nemají. Pokud si díly seženu, nuž mi bez záruky opraví, ale za cenu více dvakrát převyšující nový nůž (+ ty díly
Koupil jsem na bazoši stejný nůž a teď hledám nožíře, který by byl ochoten se opravy ujmout.
Nůž jsem dostal od dědy, když mi bylo osm a rád bych jej vrátil do života. Cena tedy není úplně rozhodující, ale ty 3500 Kč bez dílů, co si řekli v Mikovu, mi přišlo trochu dost.
Neměli byste tip na nožíře, který by to byl ochoten ze dvou Mikovů postavit jeden funkční?
čimango: Pohledej na knife.cz, hledej mydlinku nebo Dušana (nick). Myslím, že nebudou mít problém a nůž ti opraví. Osobně bych našel vlákno fixír a pročetl ho, najdeš víc borců, kteří opravují a jsou v pohodě...
Zkusím, díky za tip.