Zapalovače

...aneb pily, lopaty, lezecké vybavení apod.
Odpovědět
sigmark
VIP

Re: zapalovače

Příspěvek od sigmark »

Imco jsou původní rakušáky...podle určitých fám to firma zabalila, takže nové už nebudou
Mr.Sock

Příspěvek od Mr.Sock »

http://www.imcolighter.com/
Podľa info na tejto stránke je to pravda. Imco to zabalilo v júni minulého roku.
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

V tom případě to chce asi koupit dokud jsou ještě skladem u dodavatelů.
morepower

Re: Zapalovače

Příspěvek od morepower »

Ahoj, jsem zde nový, ale dočítám se zajímavé věci. rád taky přispěju svou troškou do mlýna.

BAN za reklamu. Fab. Edit: Ban zrušen.
Frank
VIP

Příspěvek od Frank »

Liší se něčím kromě tveru ten kulatý a placatý tip?
Díky
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

U kulatého se dala nádržka na benzín vyměnit za plynovou. Pamatuji, že měla skleněné dno, aby bylo vidět kolik je uvnitř plynu.
morepower

Příspěvek od morepower »

Jen ve stručnosti (moje zkušenost):

Ruská sirka - není zdrojem plamene vhodným pro denní škrtání - výdrž bych tipoval na pár týdnů, ale jako spolehlivý záložní zdroj není nic lepšího. Škrtnu tak jednou týdně (většinou, když si právě zapomenu zapika, protože ruskou sirku mám na klíčích) a za rok +/- jsem ještě nedoplňoval a stále dobře chytá a hoří

Malý šroubovací benzíňáčky - nejsou vhodné pro denní škrtání a celkově jsou v horším provedení, takže bych se na ně nespoléhal

Rakušák - nejvhodnější pro denní škrtání - jsem kuřák a náplň vydrží 2-3týdny, knot jsem za ty roky ještě neměnil, odhořívá více jen, když dochází palivo

zippo - podle mě stylová hračička, ale výdrž mizivá, nedoporučuju jinak než jako modní doplněk

sirky - nejlépe ty kovbojský, co škrtnou o vše - bezva věc, dají se udržet v suchu, ale přece jen krabička je pouze asi 40ks zápalek a zapalovač stejné velikosti škrtne mnohem víckrát
felix5
VIP

Příspěvek od felix5 »

kovbojky aspoň ty se kterejma mám zkušenost já sou nanic. jdou zapálit jen o kovbojkové škrtátko o normální ne ..a jen o úzkej sortiment materiálů adekvátní hrubosti a i tak až na několikátej pokus.
morepower

Příspěvek od morepower »

2 praalien: já s tim nikdy neměl problém. Povrch musí být hrubší, to je jasný - třením vzniká teplo. Kamenů na škrtání je vždycky kolem dost ;)

E:pismenko
Hdm

Příspěvek od Hdm »

taky jsem neměl problém. Šlo škrtnout o zeď, dvěma sirkama o sebe dkonce i o sklo(tady pozor, nechává to "škrábance co nejdou odstranit"). Jóo co já se s nima nablbnul :)
proprdels-šup.com

Příspěvek od proprdels-šup.com »

Zdravim vas samozrejmne souhlasim stim ze nez zippo tak haldu zapalovacu na jedno pouziti ale kvalitni kresadlo take neni na skodu :idea:

Ban za drzou reklamu. Fab
prvak
Pohlaví: muž

Příspěvek od prvak »

za 12 Eur som si u šikmáčov kúpil krabicu 50 tich zapalovačov a vydržia teda hodne dlho a to som fajčiar.
Benzínový zapalovač odkladať pre najhořie je blbosť, keď ho práve potrebujete vyprchal v ňom benzín a je nanič. Za cenu kvalitného benzínového zapalovača máte hodne obyčajných piezo - plynových.
Etranger
VIP

Příspěvek od Etranger »

Piezo zapalovač je na dvě věci,když jsem ještě kouřil nikdy mi nevydržel víc než 2 měsíce.Nejlepší a nejspolehlivější je obyč.průhledný s kamínkem,z benzinových plochý rakušák.Kulatý hůř chytá má větší mezeru mezi knotem a jiskřištěm.
bacil

Příspěvek od bacil »

Na ty 3,5 roku mu těch 50 ale bude bohatě stačit, nebude oheň rozdělávat 20x/40x/60x/80x denně.
Darth

Příspěvek od Darth »

Pokud někdo chce dobrý obyčejný plynový zapalovač za cca 15kč z trafiky tak si kupte Cricket (značka,firma?).
Zatím se mě nestalo,že by nevydržel fungovat do konce "náplně". :yes
Nikdy se mě nestalo,že by vyskočil kamínek nebo něco podobného co se stává u levných průhledných zapalovačů klidně už po pár škrtnutích. :head
Josef
Rozpadlík

Příspěvek od Josef »

Na "horší časy", na běžný denní provoz (nikoli však do extrému, kde je v plánu brodění přes řeku) mám odložené úplně nové zapalovače benzínové, ale benzín ve skleničce zvlášť. Až na ně přijde čas a budou se pravidelně používat, nehrozí, že by měly čas vyschnout a zapomněl jsem je dolít. To se může stát, jen když leží a nepoužívají se. Jinak je to vyloučené.
(Alespoň to je moje zjištění, při několikaměsíčním pravidelném užívání neelektrifikované chaty v zimě. Kde dolévání petrolejek, vyčištění cylindrů, nachystání třísek na podpal do kamen na druhý den, nadrcení ledu, aby do druhého dne u kamen roztál na vodu a občasné doplnění benzínu do zapalovače, který se používal několikrát denně (hned, když už byl plamínek zřetelně menší), patřilo k naprosto základním a běžným rutinním činnostem. Stejně jako příprava večeře, krmení saňových psů a okamžité opravy všech podezřelých částí výstroje a vybavení. Konec konců co jiného chcete za těch dlouhých večerů dělat, když tam není televize a poslouchat na krystalku "Prahu" mě už nebavilo.)
To jen teď, když udržujeme věci zakonzervované k použití "na někdy v budoucnu", musíme pracně a pravidelně hlídat, zda jsou ještě stále funkční, neprošla jim expirace, něco nezdegradovalo či nezkorodovalo, akumulátory se nevybily, baterky nevytekly aj. Myslím, že odhazovat v horších časech jednoúčelové předměty (plynové zapalovače) jak vypálené stupně z rakety, je přílišný luxus. Můj dědeček byl náruživý kuřák. Celou dobu, co jsem ho znal, než se odebral v požehnaném věku na onen svět, používal stále jeden zapalovač (IMCO Streamline), o který s úctou pečoval. Dnes ho mám já, stále ho používám (i když podstatně řídčeji - cca dvakrát týdně) a stále funguje (i když už jeví známky opotřebení). Myslím, že firma, která ho vyrobila může být na své výrobky hrdá a rád na ně vsadím, až přijde doba, kdy nám nebude moc do smíchu.
Fox

Příspěvek od Fox »

Koupil jsem za 70 Kč u větnamců kopii Zippa kromě nápisu shodný a funkční.Za ty prachy není co řešit. Až si sním dohraju (je to prudce návykové) dám ho do uloženek a koupím si rakušák. Vyrábí se kopie rakušáku shodné s s origo výrobkem. Plynové mám i rezervní plyn a fire steel taky protože mi přijde vhodná kombinace více způsobů.Ješte chci sehnat klasické křesadlo a budu to mít za vyřešené.
Darth

Příspěvek od Darth »

Diverzifikace je to oč tu běží :mrgreen:
Myslím že je jasné,že nemá cenu spoléhat na jeden zdroj.
Každé má svoje pro a proti.
Takže od každého něco. :yes
RAD

Příspěvek od RAD »

má někdo zkušenost se zippo Z plus ?
miki

Příspěvek od miki »

Zdravím.
Pánové u těch zapalovačů je potřeba vzít v úvahu že "kamínky" za určitou dobu vlivem vzdušné vlhkosti zdegradují na šedivý prášek jediná ochrana je použít lak nebo barvu a natřít je. Před použitím se teprve sloupne na čelní straně tam co je škrtací kolečko a může se používat.
Nelakované se rozpadnou již po 2 letech, lakované mám cca 6 let a jsou bez újmy.
Navíc já osobně používám ty co se používají na zapalování svářečky (acetylén kyslík)
Jsou silnější a delší. V minulosti mě jeden takový zapalovač udělal známý soustružník. Je na ty větší kamínky a s podstatně větší nádobou na benzín. Všechno je na těsnění silikonovými "O" kroužky takže žádné vypařování benzínu a vodě taktéž vzdoruje.
Miki.
Odpovědět