Zapalovače
Re: Zapalovače
Teď nevím jesli sem po probuzení nechápavej, ale jako kde? Zvenku? A jak s tím budu zapalovat?
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
Zavřeš zippo a na tu rýhu mezi tělem zapalovače a odklápěcím vrškem navlíkneš proužek gumy, třeba z té duše. A večer, až jdeš na diskošku to sundáš a děláš machra. Vyzkoušeno, funguje. Jen při doplňování tu gumu stáhněte celou, benzín a guma se nemají rádi.
Což mi připomíná, že už 17 roků nekouřím.
Což mi připomíná, že už 17 roků nekouřím.

Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
To mě taky hned napadlo, jak asi ta guma dlouhodobě odolává parám benzínu. Existují bezpochyby druhy "gumy" s benzínoodolným chemickým složením, ale ty se zase nevyskytují ve potřebném formátu tenkostěnné hadice bez textilních výztuh.
Ahoj
Prostě si uřízni kousek duše na kolo a navleč na zapalovač. Kámoš je kuřàk a potrpí si na benzíňáky a vypařování benzínu ze zapíku řeší stejně. Jinak vojáci ve Vietnamu to používali běžně.
Prostě si uřízni kousek duše na kolo a navleč na zapalovač. Kámoš je kuřàk a potrpí si na benzíňáky a vypařování benzínu ze zapíku řeší stejně. Jinak vojáci ve Vietnamu to používali běžně.
Smrt je otázkou místa a času, umírání je otázkou místa, času a způsobu.
doporučím plynový ....zenga zl-1flame jet.... já ho mám déle než rok a stále vse funguje (krom víčka které je komplet roztavené a urvané) zapalovač stojí 50,- v trafice a za pár vteřin ROZTAVÍ i tenčí sklo, má i pojistku a regulaci plynu samozrejme, pak doporucim oskrábat barvu na dne .... aby ste videli kolik plynu tam je, za ty prachy je fakt nejlepsí.... stále chytá 'na drba'
Re: zapalovače
Do čadícího zapalovače jsi nenaplnil technický benzin, ale to, co se prodává pod názvem "benzinový čistič". Obsahuje kolem 30% toluenu. Proto nejen čadí, ale časem ti zlikviduje těsnicí O-kroužky. Ty jsou z pryže odolné benzinu, ale nevzdorují aromatickým uhlovodíkům. Proto je třeba se dívat na etiketu a složení toho, co kupuješ. Technický benzin je sice nepatrně dražší, ale v "koksácích" zcela bez problémů, odzkoušený generacemi milovníků těchto zapalovačů.felix5 píše:
Když už sem byl v dílně tak sem zkusil co v něm udělá techničák : http://www.youtube.com/watch?v=AorLPvJu ... e=youtu.be
techničák hoří o poznání většim plamenem a čudí jak temelín . oba chytají uplně bez problémů na první křesnutí. v pondělí zkusim ještě WDčko a další paliva a poreferuju .
Celkově ale můžu tyhle benzíňáky nedoporučit jednak kvuli dle mého malinké nádržce a druhak kvuli zpracování.
Zmíněný přívěskový "Royce" je v různých povrchových úpravách sympatickou součástí mé sbírky. V současnosti se dají sehnat v doprodeji za pár korun. Jsou skutečně těsné, náplň vydrží bez používání minimálně půl roku. Kromě těsnosti je výhodou oproti zippu či rakušáku to, že se s nekrytým plamínkem dá snadno dostat např. ke knotu petrolejky (zippem ji přímo nezapálíte vůbec, u rakušáku musíte vyjmout nádobku a vytvořit "svíčku"). Nevýhodou je pro nešikovné ruce možnost stržení jemného a krátkého závitu kloboučku, nulová odolnost větru a vzhledem k miniaturním rozměrům též krátká pružina kamínku. Aby dával konstantní jiskru, je třeba postupně dotahovat šroubek, jak se kamínek spotřebovává. Jinak převažuje spokojenost. Mám plamínek nastavený na minimum, spotřeba benzinu je zanedbatelná a knotek neuhořívá ani při skoro prázdném zapalovači. Tento typ koksáku by neměl chybět ve výbavě žádnému ctiteli ohně.
zdravim, myslite ze to jsou original imco triplex zapalivace ? popr daj se jeste v cesku nekde koupit ?
http://www.aliexpress.com/item/Austria- ... 64af2c65fd
http://www.aliexpress.com/item/Austria- ... 64af2c65fd
Zatvrzelej ANTIVAXAK 

Možná tak originální čínská verze.
Původní jsou občas k vidění v různých army výprodejech, stejně tak například i na českých bazarech a na Ebay jsou k dostání stále.

Původní jsou občas k vidění v různých army výprodejech, stejně tak například i na českých bazarech a na Ebay jsou k dostání stále.
na ebay sem koukal ale tam asi tedy taky nebude zrovna jistota a pak je neco i na amazonu, jak se tedy pozna original ? 

Zatvrzelej ANTIVAXAK 

Viděl ještě někdo někdy tyhle IMCO originály tady v ČR?
Myslím že vorigo rakušáky už jenom po kuse na nějaký burze; já sem se po nich poptával tak před rokem a už nebylo nikde nic.
Mám funglnový placatý i triplex, tak sem se po nich nějak extra zase nepídil. ALe že se dělaj kopie v číně sem netušil.
Mám funglnový placatý i triplex, tak sem se po nich nějak extra zase nepídil. ALe že se dělaj kopie v číně sem netušil.
Rakouska firma IMCO skoncila v roce 2012. Ted to delaji cinani, ale nevim jestli nacerno nebo koupili prava. Pry je to stejne jako originaly, ale z tenciho plechu. Objednal jsem si jeden na zkousku, tak uvidime az prijde.
Nevim nevyznam se tolik v tech vasich zapalovacu tak snad vam to pomuze. Muzete se tam zeptat ale zda je to opravdu original jestli nekecaji to netusim.
http://www.fler.cz/zbozi?ucat=152283
http://www.fler.cz/zbozi?ucat=152283
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Ty triplexy originál jsou ale ta cena je napřezdržku. 

Patnáct eurokorun za voriginál není zas tak tragický, pokud je to něco do sbírky..
..bych měl taky pár veselejch historek z natáčení, resp. z lovení panenek do sbírky.. ale to radši ani nechcete vědět
..bych měl taky pár veselejch historek z natáčení, resp. z lovení panenek do sbírky.. ale to radši ani nechcete vědět

Jednoho originálního a funkčního rakušáka mám. Kdo by měl zájem ať mi napíše SZ a pošlu mu fotku.
Robert
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
Originál jsem si pořídil a jak už tu někdo zmínil,dosloužil v nevhodný okamžik.Cca rok aktivního používání - kuřák.Teď jsem objevil na netu kopie za cca 300,-, příležitostně musím vyzkoušet.
Fotku pošlu klidně taky, ale zapalovač néé
To dosloužení sem psal asi já - po cca 2 letech ntenzivního provozu se vopotřebili konce plechovejch nožiček v mechanismu a spravit jsem to neuměl, takže je založen v archivu a používám opět zippo.
Nový mám oba druhy, ale ty si z nostalgie šetřím.
Kde se nechá koupit ten čínskej (maj je i v trafice nebo jen přes net)? Taky bych ho vyzkoušel

To dosloužení sem psal asi já - po cca 2 letech ntenzivního provozu se vopotřebili konce plechovejch nožiček v mechanismu a spravit jsem to neuměl, takže je založen v archivu a používám opět zippo.
Nový mám oba druhy, ale ty si z nostalgie šetřím.
Kde se nechá koupit ten čínskej (maj je i v trafice nebo jen přes net)? Taky bych ho vyzkoušel