Multitool

...aneb pily, lopaty, lezecké vybavení apod.
Odpovědět
Prim
Pohlaví: muž

Re: Multitool

Příspěvek od Prim »

Do teď jsem používal noname multitooly (reklamní atp., co mi přišlo pod ruku) a v podstatě jsem si s tím vystačil, ale používal jsem je jako "zálohu zálohy". Problém byl u některých s nízkou kvalitou materiálu, takže se brzy odporoučely, případně poslední trpěl velkým odporem otevírání nástrojů.
Letos jsem si nechal "naježit" Wingmana od Leathermana a teprve teď mi dochází, jak málo jsem kvůli nekomfortu multitool využíval. I přes to, že jde v rámci Leathermana o "entry level", zatím veliké nadšení - dražší jsem nechtěl, jde mi o malého pomocníka do EDC, nic mi na něm aktuálně nechybí, možná se něco objeví časem. Jediná věc, co mě trochu zarazilo, je lehkej vakl leští. Podle recenzí je u tohohle typu běžné, možná daň za odpružení. Nicméně proběhla zatěžkávací zkouška a při práci kupodivu není vůbec znát, jen když se na to člověk úmyslně zaměří. :yes :yes
čičmundík
Pohlaví: malé, zrzavé

Příspěvek od čičmundík »

Tak mě všechno tohle porovnávání a rozhodování letos ušetřil Ježíšek, kterej jako překvápko přinesl Wave a bylo ;) Zatim jsem s nim moc zkušeností neudělal, neb nebyla příležitost. Ale pofidérní kožený pouzdro made in China můžu jenom potrdit. Když ho mám na pásku a svlíkám si mikinu, občas se stane že o něj zadrhne a pouzdro otevře. Každopádně ale doufám, že vlastní vercajk bude fungovat dobře.
opavak

Příspěvek od opavak »

LM Wave pořád patří mezi etalony v nářaďácích - osobně mám několik let, používám takřka denně v práci, doma i na vandrech. Pouzdro mám nylonové s vnitřní kapsičkou, do které se dá zastrčit zásobníček s nejčastěji používanými bity a na boku pouzdra jsou elastické průvleky ve kterých mám svítilnu Fenix PD 22 a malý zapalovač (případně firesteel). Kdybych si (nedej Bože) někdy měl nechat jen jeden nůž tak by to byl právě LM Wave.
Zapadlo

Příspěvek od Zapadlo »

Zdravím, chystám se zakoupit : Victorinox swisstool cs plus. Jak poznám, jestli mi nepřišla kvalitní čínská kopie, popř.byly už u tohoto typu multitoolu takové případy?

Příspěvek upraven. První příspěvek a hned odkaz na krám? Odkaz smazán. S největší pravděpodobností jsi spamer, ale abych byl spravedlivý, máš šanci nás dále obohacovat svými zkušenostmi a přesvědčit zdejší společenství, že se mýlím. MacGyver
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

Co si myslíte o tomto? Má s tím někdo osobní zkušenost?
http://www.leatherman.com/425.html
https://www.youtube.com/watch?v=gp8xR07rBH4
TreadSSFront.jpg
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Osobní zkušenost asi né ještě to není v prodeji - Coming Soon!
On to má být řemínek k hodinkám za 150 $.
Nebo komplet i s hodinkami za 500 $.
http://www.leatherman.com/424.html

tady něco málo v čestině
http://www.cnews.cz/chytre-hodinky-troc ... -nebo-klic
Takže hezký, móc hezký, ale kur_vsky drahý :(

Edit: doplněno "nebo"
Naposledy upravil(a) Hohepa dne 28.01.2015 11:43, celkem upraveno 1 x.
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

podle me to je optional.. budto jako naramek nebo se k tomu daji prikoupit hodinky..napad to neni spatnej otazka je jestli s tim clovek realne opravdu neco udela..
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Prosím o informaci od zkušenějších:
Dá se sehnat Leatherman Wingman i s hladkým ostřím nože?
pan_cerny

Příspěvek od pan_cerny »

Hdm: Neda, je jen v tehle variante. Ma brachu, ktery se jmenuje Sidekick. Ale ten ma trochu jine nastroje. Mozna by pasovala cepel z neho do Wingmana. Leathermany jsou dost variabilni.
Radek07

Příspěvek od Radek07 »

Pořídil jsem si Leatherman Surge a spokojenost. Dráty cvaká o 106. V koženém pouzdře na boku je místo i pro malou AAA baterku (koupil jsem tam Fenixe LD02 na 1x AAA - může svítit 1 hodinu 100 lumenů).
Pozor u Surge je potřeba si pohlídat aby to byla verze s výměnými břity u kleští - existuje i light verze.
Přílohy
Surge.jpg
hipik86
VIP
Bydliště: Praha + Střední Čechy (vysloveně trvalé bydliště nemám)

Příspěvek od hipik86 »

Také jsem hrdným majitelem Surge a musí potvrdit, že se jedná o top multitool. Jsem s ním velice spokojen!
Co se typů Surge týká, tak do roku 2013 neměl výměnné břity (to byl důvod proč jsem používal výrazně levnějšího Gerbera). V roce 2014 vyšla varianta s výměnnými břity, což z mého pohledu posunulo nůž úplně jinam a správným směrem.

Ovšem nebyl bych to já, kdyby nenašel nějaký průser, který kazí celkový dojem. Ty průsery jsou na mém noži hned dva.
1) brus ostří
Jak je patrné z prvního obrázku, tak ostří není úplně rovnoměrné a na špičce nože to je opravdu znát.
Detail špičky nože (foceno z horní, neostré strany, kvůli kontrastu)
Detail špičky nože (foceno z horní, neostré strany, kvůli kontrastu)
2) vůle
Na druhém obrázku jsem udělal detail zakončení rukojeti kleští, kde je vůle. Zatím jsem si nevšiml, že by to mělo vliv na fci. Ale u nože za 3 - 4 kKč jsem tuhle drobnůstku nečekal.
Detail zakončení kleští
Detail zakončení kleští
PS: omluvte kvalitu fotografií, je to focený StrongPhonem ;-)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Nesmíš se v tom tolik nimrat. Je to prostě masově vyráběné zboží. ;)
Obrněný žebřiňák
Pohlaví: i černoch by záviděl

Příspěvek od Obrněný žebřiňák »

Pokusně jsem koupil tento "skormultitool" a musím ocenit precizní provedení a krutý cool faktor:

http://www.marines-shop.com/paracord/pa ... s-tactical

Jediná nevýhoda je, že se nepůjde podívat dovnitř, protože už by to nikdo nespletl dohromady.
paja

Příspěvek od paja »

možná bych jako další nevýhodu přidal ten integrovaný podpalovač. blbá jiskra z ohně prskavky flexy...
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

Co na tom stoji 699 Kc? Survival je dneska bohuzel v prvni rade byznys a tohle neni nic co by si clovek nezvladl vyrobit sam podle navodu na youtube apod.
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Někdo stráví čas výrobou, jiný si na to za ten čas vydělá. Dělba práce a zákon nabídky a poptávky.
Reiser
Rozpadlík

Příspěvek od Reiser »

Patřím mezi lidi kteří kupují kvalitu a účelnost většinou bez ohledu na cenu pokud se pohybuje v nějakých rozumných relacích. Věc za kterou ale utratím 700 CZK pro mě musí mít nějakou přidanou hodnotu bez ohledu na to kolik vydělávám. Neinvestoval bych ani svůj čas do výroby něčeho takového, protože mi to příjde jako zbytečnost. Samozřejmě je to čistě můj názor a pochopitelně i tyhle produkty si najdou svoje zákazníky. Pro mě kus padákovky a pár pseudonástrojů opravdu žádnou velkou hodnotu netvoří. Tím se nechci nikoho dotknout. Každý ať si udělá názor sám.
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

je to IN a má to krutý cool faktor.
Prostě Outdoor Tactical Survival Multifunkcion je teď móda co se nosí.
Sice to je jen na jedno použití, on to už nikdo zpátky nezabalí, ale co.
On to stejně nikdo nekupuje s tím , že by to chtěl použít.

Hele je to i jako spona do vlasů :lol:
spona.jpg
http://eu.mnkbusiness.com/clippa-mini-tools-clip/

Sakra furt dumám nad tím vymyslet tak nějakou takovou 3,14čovinu a bejt v balíku.
Jenže věci co mi nedávaj smysl mě prostě nenapadají a tak budu nadosmrti lůza.
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Reiser píše:Co si myslíte o tomto? Má s tím někdo osobní zkušenost?
http://www.leatherman.com/425.html
https://www.youtube.com/watch?v=gp8xR07rBH4
TreadSSFront.jpg
Přišla mi odpověď od oficiálního zastoupení v ČR , že budou dostupné zhruba v půlce tohoto roku.
Nic víc zatím neví.
Obrněný žebřiňák
Pohlaví: i černoch by záviděl

Příspěvek od Obrněný žebřiňák »

[quote="Hohepa"]je to IN a má to krutý cool faktor.
Prostě Outdoor Tactical Survival Multifunkcion je teď móda co se nosí.
Sice to je jen na jedno použití, on to už nikdo zpátky nezabalí, ale co.
On to stejně nikdo nekupuje s tím , že by to chtěl použít.

Prezervativ nebo fáč je také jednorázový...
Odpovědět