P: Špičkové kompenzátory D-Force!
Re: P: Špičkové kompenzátory D-Force - již tři druhy!
- co se týče vzhledu, tak kvůli funkčnosti moc variant vymyslet nelze, takže vždy bude komp nějakému podobný.U patentového sporu by to neobstálo.
- na diskuzi na střelectví bylo dlouho, že kompíky od Jimiho nejsou a nebudou.Takže jaksi nevidím smysl stížnosti na 'okopírování' nedostupného modelu, kde nemá autor ani na pár kusů pro zájemce.
- DForce jsou z profi výroby od regulérní firmy, s doživotní zárukou, návodem, pěkným obalem, účtenkou a zdaněním. Oproti homemade výrobku velké plus.
- na diskuzi na střelectví bylo dlouho, že kompíky od Jimiho nejsou a nebudou.Takže jaksi nevidím smysl stížnosti na 'okopírování' nedostupného modelu, kde nemá autor ani na pár kusů pro zájemce.
- DForce jsou z profi výroby od regulérní firmy, s doživotní zárukou, návodem, pěkným obalem, účtenkou a zdaněním. Oproti homemade výrobku velké plus.
- Fabulous
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Tak nejsem Jára Cimrman, abych prošlapával slepé uličky vědy Proto jsem nakoupil a osobně vyzkoušel řadu kompenzátorů, Jimiho nevyjímaje. Takže jsem snadno nalezl slabiny nebo výhody různých typů. Poučen jsem se spolu s konstruktérem pustil do vývoje, počítání, měření a zkoušení a nakonec z toho vzešly dva typy - Extrema a Rocket Jet. Každý z nich je lepší na jiný styl střelby.
Potom jsem konstruktérovi zadal úkol stvořit krásnou a funkční mrchu. Dal jsem mu k tomu jen tři podmínky - funkčnost, vnější průměr 32 mm a vzhled zhruba jako kompenzátor Miculek. No, a tak vznikl Gladiator
Mimochodem, konstruktér je Rus, který několik let pracoval pro Číňany. Proto Gladiator vypadá jako Stalinův robertek
Takže ano, kompenzátory D-Force vypadají podobně jako řada ostatních. I když ani to není tak úplně pravda, protože přední zkosení pro snadnější obtékání zbytkových spalných plynů je náš vlastní, poměrně unikátní zlepšovák. Ovšem nejdůležitější je funkce a výkon kompenzátoru optimalizované pro náboj vz.43, což (neskromně řečeno) se nám podařilo dotáhnout k (téměř) dokonalosti a z energie spalných plynů vyždímat maximum a to maximum nasměrovat ve správný čas, správnou intenzitou a správným směrem.
Potom jsem konstruktérovi zadal úkol stvořit krásnou a funkční mrchu. Dal jsem mu k tomu jen tři podmínky - funkčnost, vnější průměr 32 mm a vzhled zhruba jako kompenzátor Miculek. No, a tak vznikl Gladiator
Mimochodem, konstruktér je Rus, který několik let pracoval pro Číňany. Proto Gladiator vypadá jako Stalinův robertek
Takže ano, kompenzátory D-Force vypadají podobně jako řada ostatních. I když ani to není tak úplně pravda, protože přední zkosení pro snadnější obtékání zbytkových spalných plynů je náš vlastní, poměrně unikátní zlepšovák. Ovšem nejdůležitější je funkce a výkon kompenzátoru optimalizované pro náboj vz.43, což (neskromně řečeno) se nám podařilo dotáhnout k (téměř) dokonalosti a z energie spalných plynů vyždímat maximum a to maximum nasměrovat ve správný čas, správnou intenzitou a správným směrem.
Gratulace a veliky dik Fabikovi - Gladiator je jednoduse brilantni kus HW. Opacna stranka veci je sice ta, ze primo svadi k rychlopalbe, naboje pak mizi pekelne rychle a spravce strelnice vas sjede ... ale tomu proste neslo odolat.
BTW rovnou na strelnici jsem dal "ochutnat" a nasledne kontakt hned trem kolegum.
BTW rovnou na strelnici jsem dal "ochutnat" a nasledne kontakt hned trem kolegum.
...tak sem pridam i me podekovani za dodani spickoveho Gladiatora. Touto cestou dekuji za veskere Fabikovo usili pri konstrukci a vyrobe kompiku - na nas ostatních zbyva uz jenom honosit jeho jmeno Sqela práce chlape !!!
Napadá mě - jsou v plánu i nějaké kompy, které budou fungovat zčásti jako tlumič plamene? V nejprimitivnější verzi něco jako birdcage s průřezy jen směrem nahoru. Vadí mi, že u klasického kompenzátoru nevidím po prvním výstřelu za šera ani ň...
- Fabulous
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Všem: Děkuji moc za chválu. Jsem vážně v rozpacích Budu se snažit vymýšlet další doplňky, pokud budou mít alespoň nepatrný ekonomický smysl. Což je i námět pro čtenáře Rozpadu...
Stenny: Už mi to pár lidí navrhovalo. Tlumič plamene, přímý kompenzátor, atd. Ale nejsem si jist právě ekonomikou výroby. Přeci jen vývoj a výroba nějakou tu kačku spolkne a musí se najít určité penzum lidí, kteří to koupí. Rád něco vyrobím, ale nemohu být bezedným sponzorem
Stačí mi vědět, že teleskopická pažba se zaplatí v řádu několika let
Stenny: Už mi to pár lidí navrhovalo. Tlumič plamene, přímý kompenzátor, atd. Ale nejsem si jist právě ekonomikou výroby. Přeci jen vývoj a výroba nějakou tu kačku spolkne a musí se najít určité penzum lidí, kteří to koupí. Rád něco vyrobím, ale nemohu být bezedným sponzorem
Stačí mi vědět, že teleskopická pažba se zaplatí v řádu několika let
Teleskopku také mám v plánu v budoucnu vzít, akorát teď ty finance, tak aspoň snad přispěju...
Pazbu vezmu jen co bude kratas. Gladiator prijde taky na nej, stejne jako (zatim virtualni) railove nadpazbi. No a na standardni kosu si svihnu nektery z ostatnich kompiku v nabidce, bajonetovy bazmek a ten pazbovy mezikus s railem nad kryt zaveru. Pokud tedy bude pasovat ke standardni sklopce (ktera se tim dostane presne na potrebnou delku).
Proste dobra prace se prodava sama.
Proste dobra prace se prodava sama.
Mě právě kvalita zpracování kompenzátoru a jeho funkčnost přesvědčila k okamžité objednávce té pažby. (Druhá věc co mě o tom přesvědčila byla složenka na daň z nemovitosti, která mi ukázala, že si mám investovat i do něčeho užitečného a kde jsou ty prachy přímo. Za ten výměr bych měl kosu s plnou výbavou D-Force)
- Fabulous
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: P: Špičkové kompenzátory D-Force!
Aktualizace cen a modelové řady. Viz první příspěvek vlákna.
http://www.rozpad.cz/forum/viewtopic.ph ... 340#p47697
http://www.rozpad.cz/forum/viewtopic.ph ... 340#p47697
- Fabulous
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Novinka pro majitele ultrakraťasů: Nový Gladiator UT! Stejný výkon v kratším těle!
Tak dnes kurýr přivezl balíček od D-FORCE! Zatím mohu jen říci že obchod proběhl velmi rychle a ke vší spokojenosti. Musím pochválit za výrazně lepší cenu pro rozpadlíky a za stylový obal výrobku se kterým sem ani nepočítal. Gladiator III vypadá luxusně a už se těším až ho otestuju. Až bude moje Sa.vz.58 dotuňená tak se určitě pochlubím.
Mohu se optat na rozdíly mezi Gladiátorem 3 a 4?
Díky
Díky
Jestli mohu tak bych řekl jen ve vzhledu.Gladiator IV má takové uhlazenější tvary.
- Fabulous
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jisté drobné rozdíly jsou, ale než to tu zase vypisovat, tak je lepší, když se mrkneš na www.tokarev.cz.
Z hlediska výkonu je G-III nepatrně slabší než G-IV.
Z hlediska výkonu je G-III nepatrně slabší než G-IV.
Velká pochvala Fabulousovi! Dnes mi dorazil nový kompenzátor D-Force Extrema Military. Nevím jestli jsem měl jen štěstí, ale šel bez jakýchkoliv úprav našroubovat hned do ideální polohy, přesně podle návodu. Ke zbrani pěkně ladí i vzhledově a dobře si rozumí i s originálním bodákem. Už se těším na ten krásný pocit při střelbě. Moc děkuji.
Krásný pocit ze střelby budou mít i vedle stojící střelci
Tak to budu vybírat extra vstupné, příplatek za ofuk
Taky jsem využil vánoční akci, díky A klobouk dolu - cena lidová, přitom provedení fakt na jedničku.
Doplňuji další pochvalu a díky za kompenzátor D-Force Extrema Military. Měl jsem teď možnost ho na střelnici porovnat s novým kompíkem od Zendla a musím říct, že mi pocitově přišel o něco lepší. Bude to asi i tím, že oproti Zendlovi obsahuje i úsťovou brzdu. Ale střílení opravdu famózní.