Začal jsem taky experimentovat s odkapávačem, kombinovačkama a pilníkem. Mám to obráceně, ale chci s tím trochu poexperimentovat. Do hrnku sem i pěkně vleze i nerezová lahev, co by šla taky ohřívat.
Improvizovaný vařič dřívkáč
- Rase
- VIP
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
Re: Improvizovaný vařič dřívkáč
Po dotazu jen přidám, že uvnitř je schovaný starý československý lihový vařič z roku 1987 (trošku starší jak já) co jsem vyhrabal doma. Výrobce: JIHOKOV v.d. České Budějovice. Asi to bude tady tenhle kousek:
https://www.namornicketricko.cz/varic-h ... -odparovac
Zítra to chci otestovat - líh / dřívka.
https://www.namornicketricko.cz/varic-h ... -odparovac
Zítra to chci otestovat - líh / dřívka.
- Rase
- VIP
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
Odkapávač funguje jak má, ohřál i čaj - teda Roibos

Vypadá to moc hezky, ale za sebe bych volil raději hliník, měď a podobné teplovodivé kovy.
Ono se to nezdá, ale tepelná vodivost nerezi je jen cca 18 W/mK, kdežto hliník má 229 W/mK to je cca 12x více.
S tím hliníkem pak bude na ohřev čaje stačit daleko méně dřívek
Ono se to nezdá, ale tepelná vodivost nerezi je jen cca 18 W/mK, kdežto hliník má 229 W/mK to je cca 12x více.
S tím hliníkem pak bude na ohřev čaje stačit daleko méně dřívek

Vůbec to nevypadá hezky. Ale na pyrolytické spalování stačí 2 pixly od čehokoliv co do sebe pasujou, bodec multitúlu a máš vařič. Použitý materiál ze smeťáku. 

Muzu se zeptat na ten smetakovy varic jak presne to je poskladane, kde je palivo, kde vsude jsou diry a jak jsou velke ?
Tak jsem prohrabal rosol v šedé kůře a hodil to na papír. Velikost děr nevím, nejvíc asi ve dně vnitří pixly a po jejím obvodě nahoře podle požadovaných plamínků. Ve velké pixle u dna asi větší otvory. Na větší pixlu se dá postavit mezi pertle prostříhaná další pixle a na ní postavit ešus. Do malé pixle naházej drobné třísky, zapal a přihoď to co hoří. Hrej si, tu máš kohouta. Materiál zdarma je to jen na tobě jak to vyladíš.