Ahoj, jsem zde nový ale rád bych přispěl svou troškou... : Trávím dost času ma baráčku, který jsem před 5 lety pořídil. Takže mám možnost provádět různé pokusy a to si pište, že mám fantazii bujnou

Neboť domek není elektrifikován, ba ani zavodněn.
Svíčky: Kupuji také ty, co jsou na fotce výše, balení po 8 ks. Výdrž je slušná, (v řádu cca 5-6 hodin, přesněji jsem neměřil) cena přijatelná, většinou kolem 60,- Kč/8 ks. Pro mne je přijatelné kupovat takovou svíčku do 10 Kč/ kus, ale to je cena už "horní strop"... Zkoušel jsem různé podobné svíčky ala Vietnam. NEBRAT!! Tečou jako sirup, zvlát ve vyhřáté místnosti. 6ivotnost tak kolem 2 hodin. Důležitá je barva. Preferuji bílou. Akceptuji žlutou a oranžovou. U těch svítí celé těleso svíčky. Tmavé barvy nikoliv a máte k dispozici jen plamen.
Zkoušel jsem zužitkovat olej z olejovek. Díra do víčka plechovky, do toho bavlněný hadřík z mikiny. Jedny "šproty" hoří cca 4 - 6 hodin! Paráda. Sice smrdí, ale v nouzi je to jedno, nechávám to občas svítit na chodbě, kde je tma a chodí se tam málo.
Čajovky používáme doma, do svícnů apod.. Je to na efekt. Jako nouzovky bych je nevybral.
Tlusté svíce jsou dobré druh od druhu. Ne ale různé hrobní v kelímkách. Obecně mám vypozorováno - parafín tím lepší, čím je tvrdší.
Vosk: Jelikož jsem včelař, mohu prohlásit, že vosku je nedostatek pro výrobu včelího díla (mezistěny). 1 Kg mezistěn (14 ks) stojí od 140 do 180 Kč, je tam 14 mezistěn ( v 1 kg vosku). Čili cena za jednu svíčku okolo 10 Kč, ale přištěte práci a knot. Takže svítím parafínem.
Jinak jsem za cca 48 Kč koupil trojici LED diod v krabičce na 12 V a instaloval je do stolní lampy. Napájení - autobaterie. Pod tím čteme nebo hrajeme karty a šachy.
V rádiu úspěšně 5 let provozuji 4 ks NiCd ("D" typ - malé buřty) Panasonic. Nabíjím tak 4 - 6x za rok.